SEIZOEN 2012-2013 SEIZOEN 2013-2014 SEIZOEN 2014-2015

SEIZOEN 2015-2016 SEIZOEN 2016-2017 SEIZOEN 2017-2018

AFSCHEID VAN EEN BESTUURSICOON
Afgelopen woensdag is er afscheid genomen van de laatste der Mohikanen van het oude bestuur. Er is dit decenium geen Wartburgiaan die Monique niet heeft gepasseerd om lid te kunnen worden van onze club. Enigszins ingehaald door de app-generatie heeft zij haar taken van de ledenadministratie aan 2 van de beschikbare 250 vrijwilligers overgedragen. Moeten wij haar nu gaan missen? Ach nee, deze krullebol staat nog wekelijks onder de lat bij VR5, VR10 in de zaal en aan de bar in de kantine!

VR1 won afgetekend met 6-0 van SSS en neemt de 2e plaats op de ranglijst in. Zaterdag de volgende serieuze krachtmeting bij nummer 3 Ter Leede. Wartburgia 1 verloor onfortuinlijk bij HBOK, lees het verslag. En ja hoor, op veld 2 vlogen de plaggen in het rond, lees het verslag van Wartburgia 4.

foto Frank van Paridon


HET NIEUWE GRASVELD
Aan de 35+1 afgelopen zaterdag de eer om het bal op het nieuwe grasveld te openen. Nu was de fanfare niet opgetrommeld en met de afwerking van deze veteranen is het even zorgelijk gesteld als met de conditie van het gras, 0 - 0. Na de barre zomer van 2018 is de mat nog lang niet volgroeid. Er is nog geen wortelstructuur die de ondergrond massief maakt, je zakt er wat in weg. Komende zaterdag zijn er 4 wedstrijden op het veld gepland. Mochten die allen doorgaan, is het veld geruïneerd nog voor de herfst goed en wel is begonnen.
Op het kunstgras speelde VR1 een spannende 1 - 1 tegen Seastum, het lijkt een enerverende competitie te gaan worden. Wartburgia 1 moest naar West Friesland. Lees het verslag van onze nieuwe correspondent Wietze Jan Ramaker, nu al weken op pad met fotograaf Frank van Paridon.

foto Frank van Paridon
Wartburgia 4 was op bezoek bij RAP en won, lees het verslag. En Leen? Leen is terug, zij het als rustende linksback, lees.


DE EERSTE COMPETITIERONDE
Met een uitstekende start voor Wartburgia VR1. Jarenlang botste zij op Buitenveldert, maar sinds vorig seizoen lijken de rollen weer omgedraaid. Een ruime 0-4 zege moet vertrouwen geven voor de confrontatie komende zaterdag met mede koploper Seastum.
Wartburgia 1 speelde 2-2 tegen de buurman JOS Watergraafsmeer 1. Lees het verslag.
foto Frank van Paridon
Bij de veteranen heerst er krapte op de spelersmarkt, maar daar hebben we dan ook te maken met een gevalletje van tegen beter weten in. Desalniettemin had 35+3 aan 10 man genoeg om De Dijk met 0-7 te pakken, lees Jan.


COMPETITIESTART
Komende zaterdag gaat voor iedereen de competitie weer van start. Ons grasveld is deze zomer onder barre omstandigheden nieuw aangelegd en wordt pas begin oktober vrijgegeven om te bespelen. Het is dus nog even passen en meten, maar onze wedstrijdsecretaris-generaal heeft een deftig program in elkaar weten te draaien.
De eerste ronde bekerpotjes zit er dus op. Wartburgia 1 won zijn beide wedstrijden, lees het verslag. Ook de ouverture van Wartburgia's nieuwste elftal, 35+3, was geslaagd, lees Jan.
Aanstaande zaterdag staat voor VR1 meteen de beladen stadsderby tegen Buitenveldert op het programma, aanvang 16:30, Sportpark Buitenveldert.WARTBURGIA 1 WINT RUIM
De eerste wedstrijd voor het team van Hans Bergsma in de beker competitie 2018/2019. Na de afgelasting tegen Robinhood voor de beker vorige week, vandaag uit tegen Ouderkerk sv voor de 1e bekerwedstrijd. lees verder.


CAMERATOEZICHT
De KNVB wil honderden velden van amateurclubs voorzien van camera's. De huidige stand van de techniek maakt het mogelijk zonder personeel een wedstrijd in beeld te brengen en Talpa ziet er brood in deze amateurpotjes via het internet te verspreiden. In repressief China zijn de algoritmes voor gezichtsherkenning al zo ver doorontwikkeld, dat mocht de KNVB zo'n systeem willen implementeren, het handmatig controleren van de spelerspassen in de toekomst niet meer nodig zal zijn. Ook Wartburgia is door de KNVB aangeschreven, de positie van het bestuur in deze, is nog niet bekend.
Niet in beeld gebracht, de benauwde 3-2 overwinning van de Ajax veteranen op onze 35+2. Spelersvrouw Maud analyseerde: "Jullie zagen er slank en fit uit en knapper dan Ajax. Alleen ik had het gevoel dat jullie meer moeite hadden en dat Ajax veel minder hoefde te lopen en de bal beter aan het overspelen was. Het koste jullie meer moeite dan hun. Maar jullie hadden wel meer bezieling".De 35+3 won hun bekerwedstrijd wel, Jan was er met hoofd en lichaam niet bij. Hij was bij Thom, lees.


DE BAL ROLT WEER
En met gepaste trots kondigen wij de terugkeer aan van Jan van M. als schrijver op deze site. In het verleden al actief als columnist dreamteam, dit seizoen zal hij de verrichtingen van Wartburgia's nieuwste selectie, de 35+3, becommentariëren. Het is vanzelfsprekend dat er voor deze scribent een eigen portaal is aangemaakt.
Pepijn beschikt al een tijdje over een portaal. Dit jaar schrijft hij over Wartburgia 4, lees het verslag.


AJAX 35+1 - WARTBURGIA 35+2
Ook de jongens van 35+2 dachten in voorbereiding op het nieuwe seizoen wat leuke oefenpotjes uit het bekertoernooi te halen. En dat hebben ze geweten. Op 8 september staan ze op het hoofdveld van sportpark de Toekomst tegen algemeen veteranen kampioen en bekerhouder Ajax geprogrammeerd. Aanvang 14:30


EEN SCHONE LEI
Het nieuwe seizoen gaat beginnen. Dit weekend staan er 11 bekerwedstrijden op het programma. Een ongekend hoog aantal. Dat geldt ook voor het aantal vrijwilligers dat op nogal dwangmatige wijze door het bestuur is geronseld. Ook op mijn vakgebied, de ledencommunicatie, is een kluwe van 15 personen voorhanden, waaronder mijn eigen keeper. Zal hij de website overnemen? Of zal deze hoogleraar in de taalkunde slechts worden ingezet om mijn stukjes te redigeren. Daar ben je best een half uurtje in de maand aan kwijt...


HET NIEUWE TRAININGSSCHEMA
WARTBURGIA 9 VERVALT, EEN NIEUWE MOGELIJKHEID
Nu de trainingen weer aanvangen, is er een nieuw trainingsschema van kracht. Er zal hier en daar nog wat aan gesleuteld worden. Zo zijn Wartburgia 9 en VR4 ingedeeld op het 2e veld van JOS/W'graafsmeer. Dit veld is pas gereed op 7 september. Echter, Wartburgia 9 is komen te vervallen, dus als één van onze andere elftallen geïnteresseerd is in een trainingsmogelijkheid op de woensdagavond van zeven tot half negen, half veld bij JOS, kan er contact worden opgenomen met de wedstrijdsecretaris@asvwartburgia.nl

DE NIEUWE ORGANISATIE
DE VOORZITTER
Langzaam aan worden alle 'functies' in de nieuwe structuur van Wartburgia opgevuld. En deze helden stellen wij natuurlijk graag aan u voor. Te beginnen met, hoe kan het ook anders, onze nieuwe voorzitter, namelijk Brando Schenker van Veteranen 45+!! Uiteraard blijft Gosse onze voorzitter tot aan de oplevering van het gebouw, maar in Brando hebben we alvast iemand die straks het stokje zal overnemen. Bovendien neemt hij vanaf nu al wat taken van Gosse over. En, om hem wat beter te leren kennen, hebben we een klein interview afgenomen: lees.BESTUURSLID VOETBALZAKEN
Het bestuurslid Voetbalzaken is verantwoordelijk voor het lange termijn beleid op het gebied van voetbal bij onze club.Hierbij kun je denken aan beleidsvoering om selectieteams op het gewenste niveau te houden, nadenken over het aantal en type (man/vrouw, jong/veteranen) recreatieteams, etc. Onze eigen Marc Overmars dus. En we hebben iemand bereid gevonden om die taak op zich te nemen. Iemand die al jaren de herenselectie op sleeptouw neemt, maar ook zeer begaan is met de damesselectie en ook nog eens, blijkend uit zijn bijdrage in de derde helft, een echt Wartburgiahart heeft! Namelijk: Harry Ufkes.
Ook met hem namen we een klein interview af om hem wat beter te leren kennen: lees


BESTUURSLID HORECAZAKEN
Je vergeet snel hoe kort ze eigenlijk nog maar bij Wartburgia speelt, ingeburgerd als ze is. Regelmatig achter de bar, organisatie van het Wartburgiafeest en Mixsix, inkoop van de kantine, etc. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen zij 'ja' zei tegen de functie van bestuurslid Horecazaken. Ze zal zich dus bezig gaan houden met het beleid binnen onze kantine, zeg maar onze derde (belangrijkste) helft: Desire Roelvink. Ze stelt zichzelf voor.SECRETARIS ZAAL
Ze doet het al weer een half jaartje, des te meer reden om haar eindelijk voor te stellen. Ze regelt (bijna) alles voor onze zaalafdeling, inmiddels alweer gegroeid naar 14 teams. Ze onderhoud het contact met de KNVB, beheert de app-groep voor aanvoerders, regelt aanvoerdersoverleggen, etc. etc. Misschien niet voor iedereen van het veld een bekende naam, voor de zaalteams zeker wel: Barbara Beek! Ook met haar namen we een klein interviewtje af.ZOMERAVONDVOETBAL ORGANISATIE
Hij geeft al heel wat jaren, samen met zijn 'assistenten' Ed Lommerse en Kyung Van Driel, onze zomer een invulling. Alle reden om deze held voor te stellen: Mister Zomeravondvoetbal, ook wel bekend als René Koster! Ook met hem namen we een interview af.

SCHEIDSRECHTER COÖRDINATOR

Wie is er niet al een keer door hem gefloten? Onze meest actieve clubscheidsrechter, iedere zaterdag weer bereid een of (meestal) meer wedstrijden in het gareel te houden. Zijn fysieke verschijning gecombineerd met zijn rustig en zeker optreden zorgen voor een overwicht dat hem een fantastische scheidsrechter maakt. En nu neemt hij ook de coördinatie van de scheidsrechters op zich: Joost Vendrik. Ook met hem namen we een interview af.


WEDSTRIJDSECRETARIS

Zijn lidmaatschap nadert de 20 jaar en hij heeft zich opgeworpen om vanaf dit jaar 1 van de belangrijkste vrijwilligersfuncties binnen onze club op zich te nemen. De man die voor ons allemaal op zaterdag de velden regelt, zorgt dat de KNVB niet al te grote planmatige dwalingen begaat en zorgt voor een warme douche aan het einde van de wedstrijd voor eenieder: Nils de Graaf. Het Interview.


BESTUURSLID VERENIGINGSZAKEN
Er is denk ik niemand binnen Wartburgia die deze dame niet kent. Met haar aanstekelijke lach, aanwezigheid in de kantine en ook haar bemoeienissen met de organisatie van onze club, kan Vanessa de Weger je niet ontgaan. Sinds dit seizoen is ze als 1 van de gezichten van de vereniging gelukkig dan ook aangetreden als bestuurslid verenigingszaken! Het interview.


vrijwilligerscoördinator

Een beetje gek, jezelf voorstellen… Daardoor heeft het denk ik ook veel te lang geduurd… Ik, Karlijn Heim, schrijf de stukjes over de vrijwilligers. Meestal ben ik een groot deel van het seizoen geblesseerd (of zwanger) maar als ik er ben, tijdens de derde helft, zeker aanwezig...het interview.