IK ZIE EEN STER
RUDY
Rudy Jonker, u weet wel, die jongen met die onverwoestbare goede bui zonder dat het irritant begint te worden zoals bij veel gggristen jongeren wel ’t geval is. Hij is die tekenaar van de mooiste mondhoeken van Europa wat niet verwonderlijk is met zo'n smile. Bekijk 'm goed, veel gelegenheid meer zult u waarschijnlijk niet krijgen,de man heeft een onvoorstelbaar groot vermogen om zichzelf uit de wedstrijd te schoppen en bovendien loopt er een onderzoek tegen 'm door de pingel politie en 't ziet er naar uit dat de man een tijdje uit de voetbal samenleving zal worden verwijderd.
Hij is 't tiep dat denkt: 'Hé lekker veldje, hé mooi balletje, hé 't stuitert en 't mag niet met de armen maar wel met de rest? Hop! schijnbeweging met de oren en aan 't eind van 't liedje moeten de oren worden opgelapt. Hé!Hop!Hoei!Ho!Krak!AU!

Wat er nu precies gebeurd is op die woensdag avond is niet zeker. Feit is dat de dames, die op 'n naastgelegen veldje bezig waren, moesten bukken toen Rudy met z'n uitschuifbeen de bal aannam. Hoewel er prima verbindingen zijn om de bal naar voren te brengen vond Rudy 't leuker om bij iedereen langs te gaan.... onderweg kwam hij z'n broertje tegen, nog zo'n fraai exemplaar, hij kwam de zaterdag erop aan de beurt, Krak! AU! Gek word je van die gasten, geen wonder dat Ron de kiep niet meer met dit soort gekken wil voetballen

Net verneem ik dat collega tekenaar Peter van Dongen zichzelf heeft geblesseerd. Frits, Rudy, Peter, allemaal tekenaars... ik denk dat ik me de komende tijd een beetje druk, als dat maar goed gaat.

Vleesch.