WE BEGINNEN MET KRAAK

 

Meestal eindigen we met Kraak in een of ander hoek of knijp en dat zal nog wel vaker gebeuren maar voor nu luidt 't motto: 'We beginnen met Kraak.' Een betere start is niet denkbaar....probeer 't 's morgens maar eens wanneer je wat wrakkig uit je bed komt en je zegt tegen jezelf: 'We beginnen met Kraak!' Moet je 'ns opletten hoe makkelijk zo'n dag dan naar binnen glijdt

Voor de nieuwkomers onder u en voor hen die 'm niet herkend hebben, we hebben 't hier over Peter Kraak, de man uit heerlijk helder Den Helder, mister charming himself, de man die als geen ander een balletje kan klaar leggen. Verdomd lastig om te tekenen want hij heeft me vaker z'n hielen laten zien dan z'n gezicht en wanneer ik de kop te zien dacht te krijgen lag hij verscholen achter een alles verzengende lach. Een vette lach die heel irritant kan klinken, vooral wanneer je 'm kort dekt.

Hij heeft de gewoonte om, vlak voor hij wordt aangespeeld, z'n schaduw een zetje te geven, zichzelf lancerend als 't ware, waarna die lach volgt die dan opeens heel wat minder innemend klinkt. Ik heb de hoektanden dan ook wat aangezet, niet veel maar genoeg om de kop wat venijnigs mee te geven.

Slimme voetballer, lepe spits, mooie kop, gaat ie ook wat mee doen, commercieel gesproken dan. Portretrecht is geregeld en ik heb begrepen dat er een Gel-lijn in de markt wordt gezet. Die zou dan gelanceerd worden onder de naam: 'PéKa-Gel, voor de rijpere krul'.

Handige jongen, deze Sjors van de Rebellenclub Heren 1, blijf 'm volgen, bij Wartburgia natuurlijk en begin de dag met Kraak, met of zonder Gel, dat maakt niet uit en merk hoe gladjes alles gaat lopen.