BEAUTY AND THE BEAST

HANSDe kop boven dit stukje klopt niet helemaal want zij is ook erg mooi maar we kunnen er niet onderuit:Hans is een zeer fraai exemplaar, een schoonheid. Hij heeft werkelijk alles in huis om door te dringen tot de absolute top van Over de Hele. Hij heeft de ‘looks’ (zelden zo’n mooie crisis-kop gezien).

Hij heeft de naam (Schuurhof!). Het lijf, de prikkeldraadbenen, de hele motoriek en zelfs de tanige huid doet de toe-schouwer onmiddelijk verlangen naar de oersoep van ’t voetbal.De tijd van kerels die zonder voortanden en met houten knieën ’t veld op kwamen om de bal een woedende poeier te geven. Weg is weg! We hebben ’t dan natuurlijk over een van Uchelen, een Blokhoofd en niet in de laatste plaats de gebroeders zooitjes. Schuurhof hoort eigenlijk in dat rijtje te staan maar, en dat is zeer spijtig, het mocht niet zo wezen. Gemiste kans, Hans! De man doet alles met ’n hupje, z’n bal-behandeling is zalvend, hij aait ’m langs z’n tegenstander. Alleen bij hoog voor de pot wil hij nog wel ’ns met een ziedende knik ’t leer in de gool strepen.

YVONNEMomenten om te koesteren, de kenners weten waar ik ’t over heb, maar voor de liefhebbers van de bevrijdende trap, de vlammende peer, valt er weinig te beleven, dat wordt nooit meer wat. Niet te lang getreurd want er loopt nog genoeg talent rond bij Wartburgia. Ik heb veel vertrouwen in Yvonne. Bij het Mirakel van Buitenveldert (het is kwart voor 3 en we staan met 2-0 achter) kwan dat talent al een paar maal bovendrijven en je kon ’t al meteen zien: Dat wordt een hele grote!