CHA-CHA-CHA WAT ZULLEN WE ETEN
GABY
Vandaag prikken we een spitskooltje mee. Voor de beginners onder ons zijn daar een paar pan-klare ballen voor nodig maar op dit nivo is ’n halve kans op de schaal van Spiekker voldoende. Verder heb je nodig: ’n Partijtje schoten, ’n pondje pingelen (scharrel!), ruim strepen, wat kappen, een paar scheppen er bovenop, flink wat frommels, botschaafsel naar smaak, punters niet vergeten, een scheutje irritant, stiften mag, hoeft niet, maar ’t staat wel zo leuk en ik vind ’n droge knal ’t altijd lekker doen op ’n bedje van veld-sla. Nou, ’t zooitje naar ’t kookpunt jagen natuurlijk en 90 minuten laten trekken en sleuren. De keeper mag je daarbij gebruiken maar komt eigenlijk in ’t hele stuk niet voor. Ach, eigenlijk kan er niks mis gaan en blijft de boel wat taai en kleverig dan maak je er gewoon gehakt van. Zelf mag ik daar graag een mooie fles Red Bull bij opentrekken maar een Pepsi-light uit de streek volstaat ook prima. Als de zaak is afgerond even in de hekken hangen. Een dansje bij de cornervlag vind ik minder, salto’s en radslagen alleen bij de Afrikaanse keuken. De hele groten doen helemaal niets, tenslotte hebben ze al vaker met ’t bijltje gehakt.

Als dessert denk ik aan drie dikke punten. Voor de achtergrond muziek heb ik ’n keuze gemaakt uit ’t repetoire van The Gun Club plus een paar tracks van de Jazz-Operette: Schwing Schwung und Schwalbe.
Fijn! Genieten maar en tot ............... de volgende
keer.

Vleesch.