BROER BROER
accoe
De ene broer wordt Rocky genoemd en zal wel iets met Pop-muziek te maken hebben, de andere broer heet Frans en zal daarom wel niets met Pop-muziek te maken hebben.
Het duo voetbalt met de intellectuele bende van Heren 3 en behoort tot ’t type van de ‘grijnzende voetballer’. Grijzende voetballers worden over het algemeen als zeer irritant ervaren.
We denken daarbij aan een J. de Wolf, een L. Mattheus, een Nelis Bulder, enz., enz.

De ergste grijns die ik me voor de geest kan halen is niet van een voetballer maar van Jan Keijzer, voormalig top-arbiter uit Volendam. Van hem werd verteld dat hij na een wedstrijd z’n grijns afpelde waarna z’n vrouw ’m ’n paar dagen in de Biotex liet weken, ’m vervolgens glad streek met ’n gloeiende strijkbout, om ’m zondag’s weer op z’n padde-kop te plakken. Kwade praat natuurlijk, de man zal ’t boze niet in de wereld hebben gebracht, maar wanneer hij z’n lippen van elkaar deed, begonnen de sappen in z’n nabijheid te schiften.

Broer en Broer zijn natuurlijk van een totaal andere orde, uitermate vriendelijk en ondanks de grijns zeer symphatiek. Wanneer de één in balbezit is biedt de ander zich ann terwijl hij een zacht: ‘Broer-broer’ laat horen. Omdat ze nogal vaak in balbezit zijn geeft dat tijdens de wedstrijd een aangenaam gebrom, zoiets wat oude honden plegen te maken wanneer ze in hun mand liggen te slapen (maar dan zonder de geur natuurlijk) ‘Broer-broer’.

Ik ben benieuwd of de tweeling van Dames 2 dat ook doet: ‘Zus-zus’. Het lijkt me dan een bijzondere ervaring om tussen ’t eerste en ’t tweede veld te gaan staan wanneer beide teams tegelijk thuisspelen: ‘Broer-broer-zus-zus-broer-zus-zus-broer-broer-zus- broer-zus-zus’ etc.

Brommen en sissen in stereo met af en toe een fluitje van een grijnzende top-arbiter... ’t wordt tijd dat we Rick van der Ploeg gaan benaderen voor ’n vette subsidie, ik denk aan ’t Holland Festival maar ’t mag ook ’t North-Sea Jazz off de Taptoe Delft zijn, als de sappen maar gaan schiften! Op de Wartburgiavelden, natuurlijk! Waar anders?

Vleesch-vleesch