SPOELT U MAAR
BERGSMA
Voetbal is een simpel spel, dat weten ze ook allang bij de Herenselectie: ‘Ron houdt de nul, Harry streept er één in, Nederland-Joegoslavië is de norm, verder hele dikke boterhammen en na afloop de beest uithangen in Vivelavie’... zo ongeveer ziet ’t er in grote lijnen uit, simpel maar o zo dodelijk.
Moeilijker wordt ‘t om een kootsj te vinden die de kwaliteiten bezit om deze spelopvatting als ’t ware in al z’n vezels op te zuigen, weet te verfijnen en uit te bouwen tot een oogstrelend ballet. Het bestuur van Wartburgia is er in geslaagd zo’n persoon te vinden en te interesseren voor de job.

Veel is nog niet bekend van deze voormalige Bandeleon virtuoos, die vroeger excelleerde in diverse Tango-orkesten, maar er zijn een paar kwaliteiten die onmiddelijk in ’t oog springen: De roze-blouse, de bril op ‘t voorhoofd, de Black-black Levi’s 590 comfort-fit met contra sticksel, het Argentijns gesneden kapsel in de nek en voor wie nog niet overtuigt is... de stem! Het geluid! De strot van een kilometer! Toen bij de

BERGSMA jonge Bergsma een baard in de keel doorbrak heeft hij die waarschijnlijk met een wel heel bot Gillette Blue mesje behandeld. Het stemgeluid doet denken aan de langzame boor van de tandarts of eigenlijk nog meer aan de bel in z’n wachtkamer... Kortom, een geluid dat past bij de status van Wartburgia en die onmiddelijk respect afdwingt bij de vaak grillige vedettes die zo’n beetje alles al hebben meegemaakt. Jawel!
Dit wordt een hele grote en wie nog steeds overtuigd is: Hij heeft Joop buiten de basis gelaten en wel op zo’n manier dat Joop ’t kon ‘billiken’ en ja, dan ben je wel ’n hele echte hoor. Geen twijfel mogelijk: dit wordt ’t Jubeljaar Wartburgia, Tango en kantelen maestro!

Willem Vl.