abby

I Love You

Na afloop van iedere voetbal zaterdag wordt de kantine schoongemaakt door een Afrikaan.
Het maakt maar weer 'ns duidelijk hoe de wereld in elkaar steekt, het is niet anders, al zou je dat misschien wel willen.
Nu zit Abby niet te wachten op deze "verbeter de wereld aan de borreltafel" praat. Hij kan het geld goed gebruiken en bij Wartburgia zijn ze verdomd blij met hem.
Abby staat voor Abraham en is meer dan de schoonmaker. Hij is spits bij heren 9, kan een kapsel prachtig in model tondeusen (Chez Abraham), tovert op verzoek een heerlijke Yam Yam op tafel (Abrahams Catering) en weet alles van de telefonie (Abby's Call Centre). Bij dit alles komt nog een prachtige lach. Altijd die lach, de man beschikt over een uiterst innemende lach. Ik heb Abraham 'ns geholpen bij 't schoonmaken na een Wartburgia feestje. Er was die nacht nog een vriend van hem bij en onder het dweilen hadden die twee dolle pret. Van het Afrikaans wat over en weer ging begreep ik niks, wel hoorde ik af en toe "I love you" voorbij komen waarna de mannen nog meer lol schenen te hebben. Ik keek vragend naar Abraham en die vertelde me 't volgende: De vriend had op het feest met een meisje gedanst en tegen haar gezegd: "I love you".
De dame was daar niet op ingegaan en liet 'm niet veel later ook nog alleen op de dansvloer.
De vriend richtte z'n blik op mij en verwachtte kennelijk dat ik kon uitleggen wat de dame bezielde.
Ik waagde een poging in houtje touwtje Nederlands met: Misschien hield meisje van meisje".
Omdat hij niks zei en me alleen maar aankeek dacht ik dat vriend het niet begrepen had. Abraham lag toen al op het podium te hikken van 't lachen. Ik wilde net nog wat zeggen maar de vriend hief z'n vinger op en zei in goed verstaanbaar Nederlands:" Dat mag niet van m'n moeder!". Abraham kon toen helemaal geen geluid meer uitbrengen, hij lag aangespoeld en z'n gezicht bestond uit één rij witte tanden. Tot in de vroege morgen hoorde ik onder het schoonmaken het Afrikaans voorbij komen wat steevast eindigde in "I love you" waarna ze elkaar gierend van het lachen moesten vasthouden.
Het was al licht toen ik richting de dijk fietste en zij de andere kant opgingen. "I love you" riep ik naar ze .
Tot in het fietstunneltje kon ik ze nog horen lachen. Ik hoop voor Abraham dat hij in Nederland mag blijven. Voor de schoonmaak is het handiger wanneer zijn verzoek wordt afgewezen, illegalen hebben geld nodig. Abby, geef hem ruimte als hij met z'n veger langs komt.

Willem.