21-5
Vorig jaar waren de Reiger Boys al present op het Veterenen Classic toernooi, en verloren ze de finale van een combinatieteam tussen H1 en H4. Vol revanchegevoelens kwamen de Reigers dus op deze dag naar Drieburg. Het zijn details die je niet over het hoofd moet zien. De Reigers waren getergd. Niet door dat kort geding of door andere bijzaken als zon tegen, rubberkorrels, toeters en drinkpauzes, maar door het verlies van precies een jaar geleden. Terwijl een combinatieteam van H4, Harry en twee verdwaalde H10 mannen gewoon weer de cup pakte verloor D1 de eerste wedstrijd van een club in het geel, terwijl Wartburgia de afgelopen 80 jaar nog nooit van geel verloren had. Een unicum dus. Volgende week maar goedmaken in Heerhugowaard. Het Rolf Schafttoernooi, dat ieder jaar naar Rolf vernoemd wordt maar toch steeds anders heet, was een beetje onderbezet. H1 en H2 hadden geen team. H3 speelde hun bekende degradatievoetbal. H5 en H6 liepen net als Prins Pils verdwaasd over de halve veldjes en alleen een zondagteam van Jos kon tegenstand bieden aan een ontketend H4, met een sublieme Nils. Hij had zijn Russische hardloopschoenen ingeruild voor echte voetbalschoenen en dat betaalde zich uit. Terwijl Nico op de zandheuvel achter veld 2 naar drie punten aan het zoeken was testte Nils het eremetaal en toen dat goedgekeurd was en we een bescheiden Hyeres-derde-helft-training-in-het-zonnetje hadden afgeleverd ging de beker ging mee in een inmiddels verzekerde Wolga (sinds 2010 niet meer in productie) van Nils.

15-5

Het was een tijdje stil van mijn kant. Ik heb een wedstrijdje gemist (de enige dit jaar) omdat ik in Londen literair moest doen en er zat een Koninginnedag tussen en ook nog een dag in april dat we uit drie punten pakten en ik niet bij de club kwam. Afgelopen zaterdag hetzelfde, dus ik hoop dat Marian een goeie verjaardag heeft gehad en dat het feest leuk was. H4 haalde drie dure puntjes op het dure kunstgras naast de dure kantine in Zuidoost, bij de goedkoopste club van de competitie. Een aanfluiting, dat complex en dan zo’n zooitje qua organisatie en ook de sfeer van een vliegtuighangar. Wel lekker hakken tegen deze jongens, dat moet ik toegeven. H4 sloot dus een mooi seizoen af op de derde plaats. Behalve van de kampioen en onze vrienden van Amstelland hebben we van alle tegenstanders gewonnen. We waren de op een na meest scorende ploeg. Helaas gemiddeld per wedstrijd een goal te veel tegen, maar dat lag vooral aan die paar wedstrijden dat we er 9 en 8 tegen kregen. We zoeken nog wat spelers.
Dreamteam liep dit weekend op zijn eind. De stand is nog niet aangepast, maar volgens mij heb ik Jorinda niet bijgehaald, na mijn eindsprint de laatste weken. Ik had moeten gokken op Siem de Jong. Niet gedaan. Gefeliciteerd Schuit! Ajax pakte trouwens de titel, ook gefeliciteerd!
Dames 1 won een rechtzaak, dat was weer eens wat anders. Dat vonnis kan me gestolen worden, want ik heb een hekel aan rechtzaken. Het geeft blijk van onvermogen en hiermee duw je jezelf in een slachtofferrol. Zo’n vonnis en de juich-sfeer hier op de site staan voor mijn gevoel wel erg ver van het voetbal af. Er is gewonnen, maar eigenlijk is er nog helemaal niks gewonnen en heeft de club zich gedragen als een kleuter die geen snoepje krijgt.
Genoeg hierover. Ik kijk uit naar de beslissingswedstrijd van Dames 1, naar de toernooitjes en naar het afsluitende feest na MixSix: een apres ski-feest met pekskes, muziek en de juiste drankjes. Iedereen die niet verkleed komt, geen veertig Jägermeister en Flügel drinkt en niet danst op de Duitse klassiekers krijgt een kort geding aan zijn broek! Met andere woorden: Komt allen! Jan

23-4
Deze dag stond al een tijd in het teken van de beslissingswedstrijd tegen de dames uit Groningen, maar omdat die her en der wat puntjes hadden verloren was er op deze mooie zaterdag alleen sprake van een beslissing bij Heren 2 en Dames 2, door de een wel goed en door de ander niet goed afgesloten. Gelukkig hoefde Dames 1 nergens om te spelen, want op het stroperige rubber kwamen ze niet vooruit en zelfs achterin werd wat weggeven. Twee goals tegen, terwijl dat er tot nu toe slechts 11 waren dit seizoen. Niet om mopperen, lekker in de zon bier drinken, dat lost alles op. Het mooiste van deze zaterdag was het glimmende hoofd van Arie Oosterbaan die afgelopen week vader is geworden. Tegen Zuidoost begon hij als wissel, hij kwam in de tweede helft na de drinkpauze (wij langs de lijn hadden ook al een paar keer drinkpauze gehad en op het terras werd door de Veteranen gekaart) in het veld en na wat kansen verprutst te hebben kopte Arie raak. Het shirt ging omhoog en daar stond: 16-4 Maya, en nog wat doopnamen. Het was een schitterend moment. Ook kwamen we er nog achter dat zijn dochter het neusje van haar moeder heeft, dus hun geluk kan niet op. Proost, op Maya!
16-4

Heren 4 beleefde een mooie week met twee overwinningen, afgelopen woensdag ging TOS Actief er met 7-3 af en vandaag werd het 7-2 tegen ABN AMRO. Lekkere Warsteiner schenken ze daar. Vrijdag was het Boekennacht op het Spui en ik had alle aanwezigen nog zo verzocht mij om middernacht naar huis te sturen, maar mijn schrijfvrienden deden niks – tenminste, niet dat ik weet – en Marieke van Dames 4, die ook in literaire kringen verkeert, deed ook geen fatsoenlijke poging mij op tijd naar huis te krijgen. Dat had nog niet eens met de wedstrijd van zaterdag te maken, want van ABO winnen wij altijd, en ook niet met het aanvangstijdstip (11.30). Het had meer te maken met het verjaardagsfeest dat ik met Harry deze zaterdagavond vierde. Het was een ontzettend leuke avond. Half Venlo stond bovenaan de trap, in Boerenbruiloftspak. Schitterend. Roy, Stijn, Sletje, Simone en Joris, heel tof dat jullie de rivieren overgestoken zijn. De muziek was zoals beloofd joeksig. Er was voldoende bier, er waren schrijvers, Dames 1 kwam weer eens lallend uit de bus en iemand danste op blote voeten, een voorbeeld dat door Till direct gevolgd werd. Volgend jaar worden Harry en ik 73, dat is 6,63636363 keer 11 en dat is dus ook joeksig.
2-4
Heren 4 verloor dit weekend niet, dat was een lichtpuntje. Er waren heel veel lichtpuntjes deze zaterdag. Het was schitterend weer, de Knickerbockers lieten punten liggen, H2 won een mooi potje en de dominante kleur op de Wartburgia-velden was geel, want H3, de blikjesmannen van het tweede en de Vets 1 speelden in een afschuwelijk geel shirt, en ook Kockengen, dat H1 liet zweten, kwam met gele shirtjes opdraven. In de algemene ledenvergadering werd er gediscussiërd over het vaste Wartburgia tenue: zoals dat van het eerste, vierde, negende en de Vets 2 natuurlijk, maar andere teams willen afwijken, en dat is allemaal prima, maar dat geel deed wel een beetje pijn aan mijn ogen en bovendien dacht ik naar elf scheidsrechters te kijken, en mijn zoon dacht dat ook. Vets 2 – jong en fris – kregen een paar oudjes uit het vierde erbij en we maakten er een mooie wedstrijd van, die geheel tegen de verhouding in eindigde in 4-4. Ik was blij met weer eens een doelpunt en ik dacht dat Maup geen rechterbeen en geen hoofd had, sinds vandaag weet ik dat er wel een hoofd op zit, hij scoorde met de kop. Bijzondere verhalen waren er langs de lijn. De Young Vets krijgen woensdag Aikido-training van een meneer die Peter Kraak bijkans omver lulde. Ook leerde ik dat het verstandig is sambuca in combinatie met alcohol te drinken, vooral als je op de tandarts moet wachten, dat volgend jaar met Vastelaovend de HEMA van Venlo koopavend houdt en dat Michael Jackson prima muziek heeft gemaakt als je de dansjes en de pekskes en de gebleekte huis en die neus wegdenkt, maar dat ontdekte ik eigenlijk vrijdagavond al.

26-3
Omdat H4 op dit moment in de snoozefunctie staat en voor de vierde keer op rij verloor, omdat Dames 1 vrij was en er dus geen verslag van Nico is en omdat Marjan een pauze heeft wat betreft de foto’s moet ik, om nog iets te melden te hebben, iets verder om me heen kijken, of juist iets dichterbij, facebook bijvoorbeeld. Wartburgia heeft een besloten groep met inmiddels zo’n 100 leden en daar kunnen er meer bij. Er is iedere dag wel iets te beleven. Willem plaatst tekeningen. Peter Meyer plaatst foto’s en filmpjes. Anderen plaatsen spitsvondige opmerkingen. Zo kwam ik er via deze facebookgroep achter dat Dames 1 een openbare training heeft om nieuw talent te werven en dat er inmiddels ook al één aanmelding is: Pepijn de Boer, mits hij tijdig hersteld is van zijn blessure. Dus mensen, als je dit niet wilt missen, meld je aan bij deze groep, ik laat (als beheerder) bijna iedereen toe.
19-3

Het mooiste moment van de wedstrijd vond eigenlijk buiten het veld plaats. H4 speelde een uur goed mee tegen koploper Arsenal, toen was het wel gebeurd, en in de tweede helft hoorde ik mijn dochter roepen dat ze naar de WC moest. Ik zei dat ik aan het voetballen was en dat haar broer maar even met haar mee moest lopen, en dat ze de deur niet op slot moesten doen, die sloten gaan nogal stroef. Ze zei; ‘Maar dat wil hij niet.’ Ze had het al gevraagd, de lieverd, en die jongen was voor andere dingen naar Wartburgia gekomen dan met zijn zusje naar de plee gaan. Ik zei dat hij dat toch maar moest doen, want ik kon het veld niet af, dat mag niet, en dat begrepen ze, en toen zag ik ze hand in hand de gang inlopen, dat was heel mooi. Het werd een mooie avond. De mannen van Arsenal bleven op het terras hangen. Mijn kinderen en ik aten friet met de Ufkes-familie en babysitter Marian, er was leuke muziek en ik bracht de kinderen naar huis en kwam in recordtempo weer terug en tegen middernacht zei Jur tegen me: ‘Haal die kinderen nou eens van dat veld.’ Ik moet bekennen dat ik schrok. Heel eventjes. Het werd later en later en later. De Riverside werd gehaald, en de volgende dag zaten harry, Maup en ik in de trein naar Venlo, niet voor Carnaval dit keer, maar voor heel andere spannende zaken. Tip voor de bar: kaasplankjes!

12-3
Met Vastelaovend gaat alles met 11, en dus togen 11 Wartburgianen naar Venlo om eerst een nachje door te halen en vervolgens op zondagochtend de sleuteloverdracht op het stadhuis bij te wonen, met de burgemeester, Prins Ruud de Eerste en de Vors. Het werd een legendarische bijeenkomst die de Vastelaovend 2011 in gang zette. In iedere toespraak werden ‘den Amsterdammers’ genoemd en geroemd. Elf mannen in strakke pakken keken eerst nog wel cool, maar toen duidelijk werd dat we niet alleen welkom zijn in het stedje van lol en plezier, maar ook een wezelijke bijdrage aan het feest leveren en daar bovenop als intergratievoorbeeld werden aangehaald stonden we daar met tranen in onze ogen, elf trotse mennekes werden kinderen die net hun zwemdiploma gehaald hebben. Het was waanzinnig, en die middag buiten in het zonneke (zie foto) was ook schitterend. Nu wist ik uit ervaring dat drie dagen na Carnaval het voetballen niet meevalt. Dat werd maar weer eens bevestigd. Maup redde het nog prima, ik had het heel zwaar op de linkerflank tegen AMJV. Maar ik stond er wel, zal ik maar zeggen. Goed nieuws kwam van de voetbal.nl site dat Knickerbockers verloren heeft. Nu kan dat een foutje van de site zijn, zoals laatst D1 ook verkeerd vermeld was. Toch goed nieuws voor D1. Ik heb wel zin in een feestje. Eerst dinsdag het Boekenbal.

week 26
De meeste Wartburgiaanse elftallen zijn vrij en dat is maar goed ook, want het is Vastelaovend. Toch een korte observatie (wat een moeilijk woord is dat eigenlijk), in de sfeer van het zuiden, met een diepere laag voor Dames 1. Ik heb een toepasselijk liedje gevonden om in de bus mee te zingen. Gaat over een klokkenkijker en over het voetbal dat naar het schijnt soms op de knollentuin van het eerste veld te zien is. Hardop lezen, en fonetisch uitspreken.

D'n tik tak

Zien weej met vastelaovend op de klater.

Hilt det van mich de klok maar in de gater.

En heb ik net ein klepke veur mich staon.

Dan zaet `t: Kiêk de klok, weej môtte gaon.

Maar ik zeg..... maar ik zeg.....

Jao dan waer ik efkes vrech.... ao!

 

Maar, maar, maar, bedoot dich toch,

Daen tiktak is neet wiêzer.

Maar, maar, maar, bedoot dich toch.

Daen tiktak is getik.

Det zien toch zô'n akelikke dinger.

As weej gaon dan hebbe ze eure slinger.

Maar, maar, maar, bedoot dich toch.

Daen tiktak is getik.

 

"t Kiek maar alzelaeve wie de klok steit.

Die klok is alles waat beej ôs de klok sleit.

De zit in um gebaere, zoëgezag.

Zien Pap haet nog "`t klökske" rôndgebrach.

Maar ik zeg..... maar ik zeg....

Jao dan waer ik efkes vrech.... ao!

 

Maar, maar, maar, bedoot dich toch,

Daen tiktak is neet wiêzer.

Maar, maar, maar, bedoot dich toch.

Daen tiktak is getik.

Det zien toch zô'n akelikke dinger.

As weej gaon dan hebbe ze eure slinger.

Maar, maar, maar, bedoot dich toch.

Daen tiktak is getik.

 

haaje en elf keer alaaf!
Jan


week 25

Ik stuur dit verslag van Dreamteam bij een 0-2 stand tussen Willem II en Heerenveen. dat is een beetje vroeg, want met een wedstrijd als VVV – Excelsior achter de rug is nog niks bekend over de puntjes in het spel. Geeft niks, die puntjes staan op de site. Ik stuur dit verslag zo vroeg omdat ik Nico voor wil zijn. Op deze drie-punten-dag voor Wartburgia (met belangrijke winst voor H1 en H2) verloor Dames 1 op de oude terp in Oost-Friesland. Dat stond tenminste op voetbal.nl, een onderdeel van internet punt NL. Met die uitslag op het bord vrees ik het verslag van Nico dermate dat ik mezelf in bescherming neem en gewoon over Dreamteam en de rest van Wartburgia schrijf voordat ik over het Friese avontuur kan lezen. Ik gok op een slechte scheids, een slechte grensrechter, vuil spel van de blonde Noorderlingen, op een onbespeelbaar veld, een onterechte kaart… In ieder geval geen tik-tak dit keer. Ook Barcelona verliest wel eens. Dat is eigenlijk het mooiste wat er is, als teams die zo goed zijn dat ze arrogant worden verliezen. Later hoor ik dat de dames toch gewonnen hebben. Goal in de laatste minuut. Verwarring alom. Het verslag zal dus niet legendarisch worden, eerder een kopie van de afgelopen weken. Goed werk, dames! Heren 1 en Heren 2 kwamen tot winst. Dat is beter nieuws. Na een geweldige toespraak van Bergsma (zonder tik-tak) leverde de oudjes van het tweede een spektakelstuk af, werd een verkeerd passje breed (tikkie) van mijn klomp gelukkig hersteld en werd het professioneel ogende Ouderkerk (in de warming-up vooral) met 4-3 opzij gezet. Jur en Gilles kunnen dus met drie puntjes in de tas naar het zuiden afreizen. Volgende week is het Vastelaovend. Dan komt er geen verslag, dan hebben we dorst en proberen we daar iets aan te doen. Dreamteam volgen zal ook niet gaan. De TV in het hotel zendt alleen Vastelaovesprogramma’s uit en de Venlose teletekst kent 818 niet.
houdoe, Jan

week 24
‘Hoe ziet een kast er uit en hoe een muur?’ Deze diepfilosofische vraag spookt zondagmiddag nog steeds door mijn hoofd. In Oerterp (coole naam is dat trouwens) weten ze misschien het antwoord. In ons Hotel in Venlo was de kast verplaatst, naar een andere muur, en ik denk dat we daardoor zaterdagmiddag nog in de war waren. H4 werd weggespeeld. Gelukkig werd koploper Arsenal ook weggespeeld, maar na deze dag heeft niemand het nog over het kampioenschap. Zelf speelde ik als een natte krant. De enige bal die ik dit weekend geraakt heb was een Höfbal. Ik herinner me wel dat ik een helftje gespeeld heb en dat Jack vanaf de aftrap de bal in een keer in het doel legde, maar daar blijft het dan ook wel bij. Willy aus Klevelaer heb ik zien zingen. Dat was geweldig. Een vreemde zaterdag, waarop bijna alle Wartburgia-teams klop kregen, op Dames 1 na dan. Gelukkig is Nico er nog. D1 is een tiktakmachine geworden. Als ze straks kampioen zijn gaan alle remmen los. ‘Dit roept naar meer!’ Het wachten is op wat relativering binnen de gelederen van D1. Tictac, dat zijn toch die witte snoepjes in die moeilijk te openen plastic doosjes? Heel cool hoor. Ik vond de dames van Oerterp cool. De Oost-Friezen moesten erg lachen om het rugnummer van Jack. Ze bloosden ook een beetje. Blij toe dat ze die goal van onze Hagenees niet gezien hebben. Dan was het uit de klauwen gelopen. Dreamteam leverde na zaterdag totaal geen punten op dus daar moest de zondag uitkomst brengen. Ik moet die broer van me voor weten te blijven. Gudelj pakte rood, dat scheelde weer. Volgende week zijn we vrij en reist D1 af naar Sportpark, De Griene Greide in Ureterp. Ga je mee, Jack?
houdoe, Jan
week 23
Het zijn verwarrende tijden bij Wartburgia. Terwijl de harde Vastelaoveskern de markten van de stad afstruint om een pekske samen te stellen staat H1 met tien man op het kunstgras van De Meer. Gezeik met pasjes. Goeie foto’s. De Jurgemeister is bijna helemaal fit voor de Vastelaovend, zoals hij door Bergsma het veld in werd gestuurd. Hij was hongerig. Ook verwarring trouwens over H2, omdat zij door de KNVB gezien worden als het nieuwe veteranenteam van onze club en daardoor bijna overgeplaatst zijn naar de 45+ competitie. H4 was vrij omdat de velden van ABO AMRO failliet waren. Ik hoorde dat D1 gelijk gespeeld heeft. De concurrent had eerder al punten laten liggen en dus zit een kampioenschap er nog steeds aan te komen. Als dat zo is mag Nico alle cliché’s uit de kast trekken, ook als hij het feest beschrijft. Go Nico! Tijdens Vastelaovend doen we allemaal een Knickerbocker aan. Dat heeft met voodoo te maken. Leg ik later nog wel eens uit. Komende vrijdag reist al een sterke delegatie naar Venlo, voor het Höfbal. Het feest is begôs! Dreamteam kon ik ook niet echt volgen, want ik moest zondagmiddag een eerste exemplaar van een roman in ontvangst nemen, en wel deze: http://www.alsjedestadbinnenrijdt.nl/#/home. De schrijver is de lange spits van Reigerboys die vorig jaar jammerlijk de finale van het Classictoernooi verloren. Ik heb die jongen wat geholpen. Dames en heren, lees dat boek. Het is echt goed. Komend jaar is Reigerboys weer van de partij, en de vrijdag voor het toernooi hebben de mannen uit Noord-Holland een bruiloft, maar dan drinken ze spa. Dreamteam leverde mij veel punten op, maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik volg het niet, wissel maar wat, schrijf maar wat. Volgend jaar gaan we dit anders opzetten. De winnaar van dit jaar mag volgende keer de subleague draaiende houden. Ok?
houdoe, Jan


week 22

Onze Vlaamse vriend en sublieme Antwerpen-gids had iets te dicht tegen Harry aangelegen in het hotel en pas na tien dagen was hij hersteld van die Mexicaanse blafhoest. Zaterdag maakte Etan zijn rentree, maar niet voordat hij de mop van de naakte man en de olifant gehoord had. Het werd een zeer zwaarbevochten wedstrijd op het hoofdveld van Jos, in de storm, met voor mij twee wonderlijke gewaarwordingen: wissel staan én als middenvelder in het veld komen. Dat wisselen is zeker zes jaar niet gebeurd. Middenvelder was ik voor het laatst in 1989. Gelukkig kon ik na een kwartiertje zwemmen weer ouderwets schoffelen in de laatste linie. H4 won met 1-2. Nils draaide en swingde alsof hij zestien bollekes op had, en werd met afstand Man of the Match, ook al is dat meer iets voor H10. Daarna was het dansen op het kleine dansvloertje op poten in de kantine.
Dreamteam kent na de topfavoriet Jorinda een mooie achtervolgende groep met allemaal dezelfde achternaam waarvan ik als enige de contributie betaald heb. Dokken dus pa en broer, anders mik ik jullie eruit en krijgt iedereen een groen pijltje achter zijn naam. Brando is al ingelicht en verstuurt deze week de herinneringsacceptgiro’s. Siem de Jong scoorde. Verder was het drie keer niks.
En nog iets… Om wijn te drinken heb je eigenlijk geen heupen nodig, maar toch veel sterkte met je operatie deze week. Ik maak me nu al op voor je rentree op het kunstgras, op woensdagavond. Hou je taai!
houdoe, Jan


week 21

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ik vriendelijk bedankt voor mijn bijdragen aan deze drukgezochte site, al werd er wel bij gezegd dat mijn gekrabbel niet altijd over Dreamteam gaat. Dat klopt. Dat spelletje is gewoon een smoes om mijn toetsenbord warm te houden. Het was een prima AVL, veel minder gemopper vergeleken met de vorige keer, op de Usual Suspects van H9 na die hun rol met glans vervulden. Ooit is die rol vastgelegd, in 1974 meen ik, en dit zijn in tijden van vernieuwing toch de vastigheden waar de club op rekenen kan. Het was allemaal erg gemoedelijk.
Zaterdag werd er alleen gevoetbald door Dames 1 en 2, want die spelen allebei landelijk. Een tweede opvallende overeenkomst tussen D1 en D2: In het verslag van Nico staan precies evenveel uitdrukkingen als het aantal tegendoelpunten van D2. Pak uw telraam er maar bij: voor het eggie, de degens kruisen, de kaas van het brood eten, op de blote knieën danken, een tandje erbij, de duimschroeven aandraaien, van zich afbijten, het vizier op scherp, staat als een huis, schip op koers. Dat zijn er precies 10! Ik hoop natuurlijk op wat minder tegengoals voor de dames, volgende week.
Niet eerlijk trouwens hoe D1 wist te winnen, want uit het stukje over de goal van Gerda valt op te maken dat ze tegen het arme HZVV met twee ballen speelden!
Dit weekend geen H4 in de wei en ook geen H2, die wat weinig spelers hadden. Gelukkig voor de dame waarmee Peter Meyer op facebook heren van andere teams naar VVGA probeerde te lokken ging het niet door. Zij was veel te schaars gekleed.
Er was ook nog Dreamteam. Die IJslander van AZ haalde in zijn eentje 33 punten, maar die heeft niemand. Suarez is verkocht. Mertens en Dost naar Ajax. Ik hou het bij die Belg van NEC en en de Rus van ADO en hoop dat Twente kampioen wordt. Deze Ram vraagt zich alleen nog af: Hoe was het feestje eigenlijk zaterdag?
houdoe, Jan

week 19 en 20

Ik had dit weekend helemaal geen tijd om Dreamteam te volgen, behalve op woensdag toen er wat wedstrijden ingehaald werden en Janko heel veel punten haalde waardoor Maup een paar plaatsjes steeg. Dat is gunstig, want ik kreeg een lamme vinger van het scrollen op zoek naar Holzenbein op de ranglijst. Maup was zondag jarig en wij konden hem in de beroemde Antwerpse kroeg Beveren feliciteren met flink wat pinten en een geniaal Decap orgel dat ons begeleidde de nacht in. Dit stukje over Dreamteam gaat niet echt over Dreamteam natuurlijk, maar het kan ook bij de nieuwbouwplannen geschaard worden, want zo’n orgel van vier bij drie meter past heel goed in onze kantine. Het was een goed weekendje, daar in de stad van Etan. We kregen een rondleiding bij de brouwerij van De Koninck en dronken vervolgens flink wat bollekes en pintjes en aten friet met stoofvlees en belandden uiteindelijk in de marginaalste kroeg van het Westelijk Halfrond: De Marcator. Ook goed dat de grootste concurrent van H4 voor de titel in de 4e klasse verloor en we dus drie punten achter staan en we krijgen de koploper nog op bezoek. Als we vanaf nu ieder weekend naar Antwerpen gaan worden we zeker kampioen. O ja, Dreamteam. Janko haalde veel, ik haalde niet zo veel, en volgende week is er weer een competitieronde. Toch?
houdoe, Jan


week 18

In een Wartburgia-loos weekend is het moeilijk schrijven over Dreamteam, want de basis ligt toch bij de club, het veld en de bar, en zonder die input kom ik nergens. Ik weet dat Leen weer binnen de lijnen is geweest, had hem graag zien lopen en hem de hand geschud. volgende keer, Leen. Gefeliciteerd met de come-back. Martin ging nieuwe kicksen kopen en Dames 1 werd dit keer ondanks de aflastingen wel verwend met een verslag. Dat was weer billenknijpen tegen de Holtenbroek Tuinders Combinatie. Ik weet niet in wat voor Mickey Mouse competitie onze Damestrots is beland, want een Knickerbocker is een kniebroek uit de tijd van Oerterp of een eendagsvlieg uit de tijd van ver voor Vleeschouwers operatie: http://www.youtube.com/watch?v=1n03a7cLf0M, Oranje Nassau is ook een synoniem voor vergane glorie en Be Quick is zo’n mooie naam, daarvan mochten er twee meedoen. Kom Dames, snel promoveren uit die flutcompetitie. Dreamteam was niks deze week.
houdoe, Jan

week 17

Wartburgia was op deze sneeuw-zaterdag gewoon een van de headlines in het nieuws van AT5. Ik denk dat de beelden van keeper Didi, afmaker Schuurhof en woordvoerder Koster in 10 centimeter sneeuw, in korte broek, de wereld over zullen gaan, tot Rusland en Brazilië en de FIFA aan toe. Als het WK naar Amsterdam komt, dan in de winter! Mijn benen vallen in de smaak bij het Amsterdamse publiek, ik ben al gebeld. Er was snert van Chef Ufkes en gluhwein van Anne en allerlei schnapsjes en de sfeer was opperbest, want Vets 2 haalde de eerste punten van het seizoen en Dames 1 werkte aan de conditie, in tegenstelling tot de Groningse studentes die waarschijnlijk in allerlei schimmige studentenkamertjes met allerlei schimmige bijfiguren wakker werden, uit het raam keken en zich nog maar een keer omdraaiden, misschien wel samen met die schimmige bijfiguren. Daar wordt je geen kampioen mee. Vets 2 is qua sfeer het te kloppen team! Invallers staan in de rij. Ook in Dreamteam kom ik eraan, als sneeuwspecialist. Een paar goeie wissels en mijn broer heeft het nakijken en mijn pa – een team dat eigenlijk ook door mijn broer gerund wordt en tegen disckwalificatie aan zit – heb ik in het vizier. Wat een weekend, want Sinterklaas bracht ook nog een paar sloffen, in de juiste maat. Hoe weet die ouwe dat? Waar blijft het uitgebreide verslag van Nico van de sneeuwwedstrijd tegen de Vets, met ziedende schoten en striemende passes en toeschouwersaantallen? Kent u die rubriek bij onze vrienden van AT5? We wachten af… houdoe, Jan


week 16

Dat was een prima feestje. De dresscode bleek heel goed te werken. Fijn dat iedereen de stad in is gegaan op zoek naar een roze shirtje, al hoorde ik ook dat er mannen waren die gewoon uit eigen kledingkast konden kiezen, maar dat kan ook met recent samenwonen te maken hebben. Volgende keer een ander kleurtje? Dan hoeft Jur misschien niet in de badjas van zijn oudste dochter feest te vieren. In gay-café Chez Wartburg werd flink getapt en tussen neus en lippen door werd ook gecontrolleerd of mijn vetpercentage op peil is voor de naderende strenge winter. Alles prima in orde! De eerste sneeuwwedstrijd zit er al weer op. Het gezelligste team van de club zette in de hele hele vroege ochtend gewoon een 7-7 op het scorebord. Man van de wedstrijd: Didi, met twee assists en een goal. Dreamteam heb ik helemaal niet gevolgd, met al die uitgaansperikelen en de noodzakelijke herstelperiode. Ik zag alleen vrijdagnacht dat ik mijn broer voorbij was, maar hoe dat zondagavond is dat weet ik niet. Maak niet zo veel uit, hij heeft een team staan dat in de competitie van Vets 2 nog geen punt zou halen, dus na de winterstop laat ik broertje vanzelf achter me. Nu weer terug naar de beademing… houdoe, Jan

week 15
Dit weekend was het puntjes scoren voor degenen die Poepon of Breuer in de basisopstelling hebben, maar wie heeft dat nou? Niemand in de Top 15, lijkt me. Jammer dat die bal van Suarez van igen helft er niet in ging. Dat zijn toch de mooie acties, al moet ik wel zeggen dat het me goed doet dat Groningen Ajax al voorbij is en dat AZ Ajax binnenkort voorbij gaat en ADO er ook aankomt. Ajax moet maar bij de eerste tien zien te komen. Het wordt nu al het FCDB van de eredivisie genoemd. Verder blijven er opvallend veel Van Mersbergens meedraaien aan de top van het Wartburgia-klassement, en dat terwijl er eigenlijk maar een Van Mersbergen een soort van binding met de club heeft, en juist die ene denkt erover die andere twee terug te verwijzen naar de Van Mersbergen subleague. Ga maar lekker samen spelen, of betaal gewoon contributie, zoals ik. Het feest komt eraan. Een van de Van Mersbergens zal daar zijn, ondanks dat de dresscode voor de mannen een roze overhemd is, of een roze t-shirt, of wat dan ook wat roze is. Moet ik nog even scoren trouwens. Iemand een idee waar je dat soort troep kunt kopen? Ook zal ik soepele schoentjes aandoen, voor achter de bar natuurlijk. houdoe, Jan

week 14

Dat was weer een mooie avond in de kantine zaterdag, met Vastelaovesmuziek. Het is nou eenmaal begôs. Eerder op de dag ging Heren 4 een beetje gespannen de confrontatie aan met de nummer twee van de competitie, maar na een 5-0 bij rust was er van spanning weinig sprake meer en konden we uitlopen naar 10-1. Zonder goed te spelen, hoorde ik later, maar dat maakt niet uit. Voor het eerst in mijn twintig-jarige Wartburgiacarrière is een doelpunt van me vastgelegd op een foto. Een dubbele zeldzaamheid. De nummer één verloor en een andere concurrent ook, dus we doen weer helemaal mee. Heren 1 was goed bezig in de derde helft. Skinny jeans gaat het helemaal maken. Binnenkort het FEEST. Daar heb ik nu al zin in. Van één herenteam weet dat ze allemaal komen. Nu nog een tegenstander en we kunnen! Ik heb eigenlijk geen idee wat ik over dat hele Dreamteam moet schrijven. Dat er weinig verrassingen waren? Dat is zo simpel. Ik schrijf alleen nog maar zoetsappige verhaaltjes over mijn hond en over mijn meisje. Zal de overgang wel zijn. Om deze rubriek een beetje spannend te houden een wisseltip: Suarez laten staan, verdediger van AZ en verder kunnen alle spelers van Twente eruit. Dat is passé. Ik klets maar wat. Kom nou maar dansen en naar Chaim en zijn vriendjes luisteren volgende week. Dan tap ik biertjes ergens diep in de nacht, en klinken er weer vrolijke meezingers. houdoe, Jan

week 13

Dit keer slechts 150 woorden in deze veelgelezen rubriek, want weinig tijd om iets te schrijven over Dreamteam, ook helemaal geen tijd om het voetbal van de eredivisie te volgen, want vrijdagavond was ik de hort op, en na de wedstrijd in de duisternis bij DVVA, om 15.30 gestart na het terugdraaien van de zomertijd, was het ook weer eventjes Sneuvelhoek en Diva’s en zondag pubquiz, dus ik zie nu net op teletekst de uitslagen en zag ook dat ik zowaar nog een plaatsje gestegen ben bij de subleague. Ik loop ook een puntje in op mijn pa. Jorinda en Ikke gaan nog altijd sterk. Geert haalde ook flink wat puntjes. Donderdag is het de elfde van de elfde. Dat is hier Sint Maarten, maar daar zijn geen CD’s van dus wordt het vanaf nu Vastelaovesmuziek in de kantine. Het duurt maar tot 8 maart. Hallekiedallekiedeej! houdoe, Jan

week 11 en 12
Totaal geen zin om ook maar iets over Dreamteam te schrijven en die wedstrijd van afgelopen zaterdag was ook al niet iets om Word voor op te starten, ondanks de geweldige foto’s. Ippon! Mijn Dreamteam had ook last van ippons, veel gele kaarten. En als je dan zo’n Willem Janssen eruit haalt en hij scoort meteen twee keer, dan doe je toch iets verkeerd. Maar goed, het is weer bijna november en dan is het elf van elf en dan begint het dus allemaal weer. Nog 154 nachjes slaope. Venlo houdt ons niet meer zo regelmatig op de hoogte, dat komt ook wel weer. In Dreamteam gebeurde van alles hoor, daar niet van. Ikke gaat goed en mijn pa ook natuurlijk, al schijnt hij helemaal niet zelf zijn team in elkaar te zetten. Holzenbein haalt niet veel punten, die zit in de schaakboeken. Was wel even nodig. Nu gaat-ie als een speer. Op de 64 velden en als enige wist hij te scoren zaterdag. houdoe, Jan

week 10
Na zaterdag hadden we opeens een nieuwe koploper. Niet Schuit, niet Suus, ook niet mijn pa, maar ikke, en dan bedoel ik niet mezelf, maar iemand die zichzelf ikke noemt. Met Vleminckx en Hempte haalde hij of zij veel punten. Verder staat er een partij brandhout in dat team, dus ik kan nu al voorspellen dat dit niet de uiteindelijke winnaar zal worden. Hoe de stand na zondag was weet ik niet. Inmiddels scoort Dzsudzsàk beter dan Suarez en verloor H4 voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd. Dat was in 2010 nog niet gebeurd. Ik hou het kort, want ik moet een lezing voorbereiden. Iets op een crossmediaal evenement. Meer info: http://www.mixm.nl. En nou maar afwachten of dit stukkie op de site komt... altijd weer spannend! houdoe, Jan

week 9
Hij zal er niet veel van meegekregen hebben, van zijn goeie score deze week, want mijn pa (Duyl Boys) was met mijn moeder gezellig een weekendje naar Praag. Hij haalde bijna Suus in. Mindere week voor Suus, al lees ik elders hier op de Wartburgia-site dat zij op het veld wel prima scoort: Suus schiet fraai binnen, Suus geeft schitterende steekbal, Suus schiet weer binnen, Suus haalt de trekker over. Lucky Luke is er niks bij. Andere Dreamteamdeelnemers juichten opvallend hard toen afgelopen zaterdag Jan Vertonghen scoorde. Die hadden natuurlijk Siem eruit gehaald en (dom, dom), niet voor Suarez gekozen, maar voor een Belg. Die scoort één keer per jaar, dus die kan er meteen weer uit. Tempoverlies, zouden schakers zeggen. Bij H4 hebben we ook een Belg, maar dat is weer een heel ander verhaal, jong! Geen gezever! Verder over Dreamteam: de Hongaar van PSV met de niet zonder spelfouten te schrijven naam was uitblinker. Als je (net als ik) hem hebt en natuurlijk Suarez dan zit je goed. De topper van H4 ging trouwens nipt met 2-1 verloren, in de schaduw van de nieuwe blinkende Arsenal-kantine. Ongezellige boel. Van de brandweer mag er nog geen vaantje aan de muur geprikt worden. Dat geeft te denken voor de Nieuwbouwcommissie. Voor je het weet heb je een prachtig gebouw, maar ben je al je sfeer kwijt. De stevige tafels die nu in onze kantine staan zij trouwens bittere noodzaak gezien de gezellige zaterdagavonden, en die lamp aan dat koord is ook goed voor de sfeer en voor de heupgewrichten van Harry. Die moeten dus blijven, net als onze Sneuvelhoek, de gare houten bar en al die andere ouwe zooi. Dat is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.
houdoe, Jan
P.S.; Doet Gerard eigenlijk mee met Dreamteam?


week 8

Na een zwaarbevochten 3-4 overwinning bij WV had ik helemaal geen tijd om Dreamteam te volgen, niet eens om het voetballen te volgen, want ik reisde samen met Harry af naar Venlo ter voorbereiding van de komende Vastelaovend. Hoeveel nachjes is het nog? Dat weten de Venlose vrienden altijd haarfijn te melden in het gastenboek, dank daarvoor. Nu blijkt een leedjesavond ook een grandioos spektakel te zijn. Het winnende liedje zit vol wijsheden: Dich bis ’t moeiste maedje van de waereld,
’t Allerschoënste op dees aerd
En idder ander maedje op de waereld,
Haet veur mich gen ink’le waerd.
Maar wetse waat det mit mich is?
‘k-Weit neet precies wie groët dette waereld is.
Dich bis ’t moëiste maedje van de waereld
Ik vind allein, de waereld waal waat klein.
Schitterend toch? Werd gezongen als liedje nummer 11. Het magische getal. Volgend jaar gaan we met een hele groep en dan twee dagen. Volgende week weer gewoon saai verslag van Dreamteam, of is het dan interlandvoetbal? Ik weet het allemaal niet meer, ik kon alleen in de gauwigheid zien dat mijn pa en Maup veel puntjes haalden en dat Suus de koppositie heroverde.
Haaje! Jan

week 7

Er schijnt een foto te circuleren waarop een van de bekende H4 spelers in het Duitse uittenue - dat we ook thuis dragen - de Hitlergroet brengt, tijdens het neerzetten van een muurtje; ook heel Duits. Het was niet onze enige echte Duitser uit Aken. Nu ken ik de Duitse roots van onze club en hebben we de oorlog natuurlijk ver achter ons gelaten, dit soort plaatjes kunnen weldegelijk schadelijk zijn voor ons imago en zeker ook voor de betrokken speler. Verder geen aandacht aan besteden dus, en hopen dat de KNVB niet met een schorsingsvoorstel komt, want deze speler in kwestie staat aardig te ballen, gezien het gezicht van zijn verwilderde zoon toen hij de bal onderkant lat knalde. Mijn vader weet hier gelukkig allemaal niks van. Hij haalde gewoon een enorme berg punten en is mijn broer zo’n beetje voorbij. Buiten de familie strijden de dames nog steeds om de hoogste plekken, zoals gebuikelijk. Volgende week speelt H4 gewoon in het rood-zwart, want dan moeten we tegen WV-HEDW. Die spelen in het FCDB-blauw. Houdoe, Jan


week 6

Gelukkig voor alle brave mensen die Siem de Jong opgesteld hebben scoorde hij weer eens, voor het eerst in zes wedstrijden. Maar liefst 11 punten incasseerde hij dus voor een heleboel teams. Suarez scoorde iets minder, maar heeft in de vier wedstrijden dat hij mee heeft gedaan toch al 48 punten gehaald. Precies 12 gemiddeld. Maar goed, gewoon vasthouden aan de Jong is mijn advies inmiddels. Er luistert toch niemand. Afgelopen zaterdag speelde H4 een zwaar potje in de schaduw van de Arena. Lelijk ding is het toch. Het werd 3-3. Een paar blessures, een rechtsback die KO ging, Alex die een penalty tegenhield en de inmiddels bij ons beroemde Lange Henk van Amstelland, met zijn Ajax tattoe op zijn kuit en zijn Twentse accent, waar ik het negentig minuten lang heel gezellig mee had. Vorig jaar ook al. O ja, ik moet ook nog iets schrijven over Dreamteam. Met een paar 0-0 uitslagen erbij en weinig goals was het puntjes sprokkelen. Lijkt het 1e wel, in hun nieuwe Utrechtse afdeling met korfbaluitslagen. Weekwinnaar was deze keer: . . .  Zoek dat maar even op in de lijst. Jonas had flink wat punten, want Kubik scoorde twee keer. Verder heeft natuurlijk niemand Kubik. Zal Henk ook meedoen aan Dreamteam? Volgende keer eens vragen. Houdoe, Jan

week 5
Dat was een mooi zaterdagje bij Wartburgia. Niet alleen een klinkende 6-0 overwinning van H4 en van bijna alle andere teams, maar ook een lekker zonnetje, een paar verwilderde kinderen en een hond langs en op het veld, en een spectaculaire vetbetaalde nieuwe opdracht voor een lezing. Over Dreamteam kan ik kort zijn. Schilder haalt veel puntjes maar die heeft niemand en mensen die nu nog Siem de Jong hebben opgesteld en dus geen Suarez verliezen iedere week erg veel punten. De Jong haalt gemiddeld een puntje per wedstrijd en Suarez bijna vijftien. Verder weinig nieuws. Er kunnen nog wel wat Wartburgianen bij in de subleague, maar ook dat heb ik al vaker gezegd. houdoe, Jan


week 4

Sannie was deze week goed op dreef, met Suarez natuurlijk. Die haalt in twee potjes al ruim 30 punten. Kortom: die moet je hebben. Hij pakt 21 punten, Siem de Jong, die iedereen blind heeft opgesteld, haalt er precies 0. Wisselen dus. Zijn broer doet het overigens wel goed. Vraag maar aan Jorinda, die ook nog die spriet van Groningen in de spits heeft staan. Ze staat meteen weer in de Top 10 van het algemeen klassement. Knap. Verder mogen er nog wel wat deelnemers bij in de subleague. Vandaar nog een keer de link: http://www.coachvanhetjaar.nl/wm/index.htm Inschrijven mensen! Komende man deze week is Maup, met Maza en Janko. Als hij Derijck en Bacuna in plaats van eerdergenoemde S. de Jong opgesteld had was hij deze week nr 1 geweest. Verder kan Noor weer lopen maar haalt hier weinig punten. Mutti krabbelt uit het dal, Geert moet zijn vorm nog vinden en de Wizard uit Oss voldoet ook niet aan de verwachtingen. houdoe, Jan

week3
Het mooie van de Wartburgia-damesselectie is: trekt er een sprintje dan moet ze daar een paar weken van bijkomen. Vorige week ging Suus diep. Die moet nu even passen. Het nadeel is dat een andere Speedy Gonzales uit de damesselectie het meteen overneemt: deze week ging Jorinda er vandoor. Dat wordt nog een heel gedoe dit jaar, om die dames bij te houden. Gelukkig heb ik zelf drie spitsen de allemaal twee keer scoorden, dus dat tikt lekker aan, en bovendien sta ik weet een beetje in de buurt van die andere van Mersbergens. Er moeten nog flink wat mensen bij de subleague, dus geef het door aan de Wartburgianen die de provinciale kranten nog niet gevonden hebben. De jongens van Het Parool kregen er afgelopen vrijdag in ieder geval flink van langs na afloop van de loting om het Kampioenschap van Amsterdam, bovenin de Heineken brouwerij. Volgend jaar dus gewoon weer bij het Parool. Ook werd tijdens die loting een nieuw biermerk geregeld en shirtsponsoring en een Braziliaans springkussen en seizoenkaarten voor de skybox in de Arena, maar of daar iemand heen wil, dat valt te betwijfelen met al die Groningen, Utrecht, FC Den Bosch, Feyenoord, VVV en ADO-fans binnen onze warmbloedige club. houdoe, Jan
week 2
Op de eerste meters is Suus niet de snelste dame van Wartburgia. Als ze diep gestuurd wordt in de wedstrijd van zaterdagmiddag, dan moet ze op donderdagmiddag vertrekken en dan is ze op tijd. Nu is het doorgaans Suus zelf die de dravertjes diep stuurt, dus geen probleem. Ook in Dreamteam bewijst ze haar inzicht en pakt ze na een flitsende start gewoon de koppositie van de subleague. Ze is zelfs is ze de nummer één in het algemeen klassement. Straatlengte voor op de nummer 2. 129 punten heeft madam verzameld. Niet te geloven, want de meeste gewone stervelingen pakken per week zo 30 punten en dan doen deze stumpers het heel goed. Geweldig dus wat Suus laat zien. Gelukkig kan ik alle anderen in de Wartburgia subleague geruststellen, want de koploper van de eerste periode wint uiteindelijk nooit. Vraag maar aan Jenno, die het dit jaar met een balansbandje probeert en ver onder de maat presteert. Net als Mutti trouwens, de Rode Lantaarn. Volgende week weer nieuwe kansen, met een team van Marian en van een heleboel andere Wartburgianen, hopelijk. houdoe, Jan
week 1

Het was even zoeken naar een fatsoenlijke krant die gratis Dreamteam aanbiedt omdat Het Amsterdamse stadskrantje Het Parool er geen zin meer in had. Uiteindelijk werd het Brabants dagblad met nog een paar suffertjes bereid gevonden de handel op zich te nemen. Ook binnen Wartburgia moesten de nieuwe contracten getekend worden en kan ik er weer een seizoen tegenaan, onder aanzienlijk verslechterde voorwaarden (kwartje per woord zit er niet meer in), wat maar weer eens laat zien dat de Grote Crisis ook Wartburgia treft. De eerste ronde is het altijd wat zoeken. Suus maakte een goeie start met Zomer en Toivonen en Matavz. Snel eruit halen die eerste twee, want die scoren het hele seizoen niet meer. Mijn broer heeft dit jaar onder schuilnamen een stuk of drie teams in de running en ook twee collega’s van hem doen mee. Ik roep dus iedere Wartburgiaan op ook mee te doen, om de verhoudingen wat recht te trekken. Anders kunnen we het hier evengoed FC Kadaster noemen. Zelf durfde ik de El-Ham-truc niet aan en dat was jammer. Toen ik hoorde dat die vogel naar Ajax kwam maakte ik een team met Suarez en El Ham, maar 10 miljoen voor twee rood-witten is wat veel van het goede. Allebei eruit dus en maar kiezen voor de Ajax-speler die iedereen al heeft. Bijna alle teams in de subleague lijken trouwens op elkaar. Wat een dom spel is het toch eigenlijk. houdoe, Jan


jr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jan
 

 

 

 
d


rookm

justin

menzalia

week 1 dreamteam