2015-2016

ZOMERAVONDVOETBAL
Nu de Tour de France als een nachtkaars is uitgegaan en de Olympische Spelen nog een weekje of 2 op zich laten wachten, is de sportzomer in een wak beland. Maar niet getreurd, de vergaand vercommercialiseerde Koning Voetbal laat het balletje tegenwoordig alweer half juli rollen. Voorrondes Champions- en Europa-League vinden deze weken plaats. Onze eigen selectie kan niet achterblijven en begint de 30ste met de training. En wij, liefhebbers van het spel, wij spelen ook aankomende woensdag gewoon weer een potje zomeravondvoetbal, alsof het nog hoogzomer is...
Aanvang 19:30, locatie veld 3.


DWANGARBEIDERS
Met het EK ten einde schakelen de volgers van de sportzomer moeiteloos over naar de Tour de France. De "dwangarbeiders van de weg" zullen ons de komende weken moeten vermaken. Even was er verwarring bij de zomeravondvoetballers toen zij
afgelopen woensdag ons sportpark op wilde draaien. Enorme zandhopen versperden de toegang tot onze burcht. Er heerste iets van opwinding, zou de verbouwing eindelijk weer op gang zijn gekomen? Zou de Volendamse aannemer een contingent Oost-Europese dwangarbeiders hebben ingezet om toch de bouw nog te voltooien voor de start van het nieuwe seizoen? Zou Bauke Mollema de Tour winnen? Nee dus, het zand is voor onze overburen, TABA krijgt een kunstgras-veld. Echt waar, de Tabakkers hebben eerder kunstgras dan dat wij nieuwe kleedkamers hebben. Dus aankomende woensdag parkeren aan de zijkant, dichtbij de inmiddels oude vertrouwde port-a-cabins.
Aanvang 19:30, locatie veld 3.


PLAKPLAATJES
Joachim Löw houdt niet van tatoeages. Jogi houdt wel van een beetje snuffelen, maar een tattoo is in de regel geurloos. Nee, de bundestrainer stelt het liefst 10 spelers op met een onaangetaste huid, en Boateng, maar dat is dan ook maar een halve Duitser.
Het zou ook geen gezicht zijn, stel je voor, een roos op het pezige armpje van Thomas Müller of een enorme adelaar op de rug van die fijne voetballer Julian Draxler.
Bij het zomeravondvoetbal zijn we ze dit jaar nog niet tegengekomen, de getatoeëerde voetballer. Nu vinden wij dat dit fenomeen ook meer past bij bikers dan bij de gezapige amateur, maar we laten ons graag verrassen, aanstaande woensdag, met aansluitend een halve finale met daarin Ronaldo, nog zo'n speler zonder plakplaatjes...
Aanvang 19:30, locatie veld 3.


REFERENDUM
Ach, dat EK. Zaterdag in de vooravond het absolute dieptepunt, Noord-Ierland tegen Wales in de achtste finales. Wat een nodeloos gedraaf, kunnen wij geen referendum organiseren om al die Britten naar huis te sturen. De trage ploegen zijn helaas al lang en breed thuis, die uit de voormalige Sovjet Unie. Vroeger werd er nooit 12 kilometer door een speler afgelegd, dat kon ook niet, want de topspelers uit de jaren zeventig rookten in de rust 2 filtersigaretten. Maar zij speelden wel moeiteloos het balletje naar een speler in hetzelfde shirtje. En dat doen wij ook, deze zomer iedere woensdagavond tijdens het zomeravondvoetbal. Het probleem is alleen dat bij ons iedereen zijn of haar eigen type shirtje draagt...


MAKKER GERRIT IS WEG
27 mei jl. was de afscheidsbijeenkomst van Gerrit. Een geweldig feest met een lach en een traan, waarbij hij majestueus afscheid genomen heeft van mensen die hem dierbaar waren.
Ruim 2 weken later is onze vriend en voetbalmakker Gerrit Kleefman ons ontvallen. Ger is rustig en vredig ingeslapen in het bijzijn van zoon Leon. Ger had er alles op ingezet om dit weekend met de teammakkers nog eenmaal het jaarlijkse uitje naar de Ardennen te overleven. Maar het heeft niet zo mogen zijn.
Kokkie, wat heb je ons verwend al die jaren! Maanden tevoren was je al bezig om de meest verrassende culinaire hoogstandjes te bedenken. Jouw manier om te laten zien dat je voor je teamgenoten door het vuur ging! Meer dan ooit zal de Ardennentrip in het teken staan van Gerrit. En reken maar dat we op je zullen proosten!
De crematie is dinsdag 21 juni om 9.30 uur op de Nieuwe Ooster te Amsterdam.
-Gosse


ZOMER
Voor VR2 is de zomerstop eindelijk aangebroken, de na-nacompetitie wedstrijd is met 5-0 gewonnen en daarmee blijft Wartburgia volgend seizoen in de eerste klasse vertegenwoordigd. En wat doen wij tijdens de zomerstop, zomeravondvoetballen. Na zo'n anderhalve week EK, waar teveel opgeschoren knapen op geel-roze Doe Maar stappertjes rennen en maar rennen, in twee rijtjes van 4 op de eigen zestien menig potje niet om aan te zien maken, is het een zegen om zelf op z'n wartburgiaans, met van alles en iedereen doorelkaar, de één in een gezapig tempo, de ander met technisch vernuft, een balletje te trappen! Aanvang woensdag 19:30, locatie veld 3.


MIX
Wat zal het zijn geweest, een graadje of 25, hoge luchtvochtigheid. Menig gezelschap uit de relaxte poule ging strijdend ten onder in de tweede ronde tegen teams uit de ambitieuze poule. Zoniet het gezelschap van Joost Vendrik, ter elfder ure samengesteld door zijn al even uit de kluiten gewassen zoon Jeffrey. Goed gestoffeerd met jeugdig talent van elders gingen zij er met de trofee vandoor. Marian schoot nog meer foto's.
Tsja, en wat de verbouwing betreft, we mogen content zijn dat het bubbelbad inmiddels gereed is....


SOCCERROCKER IN BEELD
En als er een goed bandje speelt, is Marian op de afspraak om foto's te schieten!
Daarvoor was zij nog bij het gewonnen nacompetitie duel van Wartburgia 1. foto's

EEN GOED TEAM
Ergens rond de middenstip ontwaarden wij een champagne-kurk en dat kon maar één ding betekenen: Wartburgia 2 is kampioen geworden! Daarmee kan worden gesteld dat de injectie dit jaar gedaan in de mannenselectie een geslaagde is geweest. Het 1e gaat tweede worden, tweemaal 2-2 in de slotfase van de competitie heeft de afstand met Zeeburgia onoverbrugbaar gemaakt. VR1 won (verslag) en VR2 heeft zich met 3 overwinningen op rij veilig gespeeld in de eerste klasse, een eindspurt die wij ook graag willen zien bij de verbouwing. De aannemer is nog bezig met het samenstellen van een goed team met bouwers. Wij van de Veteranen weten dat het überhaupt opstellen van een compleet team in de eindfase van het seizoen al lastig genoeg is. Vorig jaar nog in de race om de titel, dit jaar troosteloos onderaan: Wartburgia Vet2. En dat allemaal in het weekend dat Eindhoven Amsterdam in rouw dompelde: Oranje-Zwart ging er met de titel vandoor, het zijn zware tijden voor Didi...

DE ABSOLUTE EINDFASE (1-5-2016)
Nu de eindfase van het seizoen is aangebroken nestellen de meeste Wartburgia teams zich weer op de posities op de ranglijst die we van ze gewend zijn. Zo glijden Veteranen1 weer moeiteloos af richting de voor hun zo bekende voorlaatste plaats. VR1 heeft zich ook dit jaar weer gehandhaafd in de Topklasse, verslag. Red VR2 zich na 2 overwinningen op rij (verslag) of moet VR3 via de nacompetitie een plek in de eerste klasse veiligstellen voor Wartburgia? Het Achtste heeft helaas in de laatste weken de titelkansen vergooid, het Tweede daarentegen ligt nog immer op kampioenskoers. En ongemeen spannend blijft het voor Wartburgia 1, waar de titelstrijd op de laatste speeldag beslist lijkt te gaan worden in een direct duel met koploper Zeeburgia.


NIEUWS!
De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de laatste bureaucratische en fiscale eindjes aan elkaar te knopen en dat is vorige maand gelukt.
Na overleg met de vastgoedtop van de belastingdienst Amsterdam hebben wij over de hoogte van de BTW-teruggave een goedkeurend brief ontvangen. We hebben daar lang op moeten wachten, maar na deze uitslag worden nu alle eerdere afspraken en voorwaarden met de financiers en waarborgers op een stapeltje gelegd, van een nieuwe datum voorzien en aan elkaar geniet. Dit heeft de weg opengelegd om door te gaan met de verbouwing.
Wij hebben de afgelopen weken met de aannemer afspraken gemaakt om de bouw weer op te starten. Dat duurt natuurlijk even omdat alle bestellingen opnieuw moeten worden gedaan en er weer een goed team met bouwers moet worden opgesteld. De eerste stap is dat het staalwerk wordt geproduceerd. De verwachting is dat we begin mei weer verder gaan met het installeren van het staalwerk. Dan kunnen we voor de start van de competitie begin september het vernieuwde clubhuis openen.
 -Gerard en Gosse.


VERSLAG
Wartburgia 4


DE STILTE (6-4-2016)
Omdat de aanblik van het clubgebouw en zijn directe omgeving steeds desolater wordt, en de informatie over het waarom lastig is te achterhalen, zijn we 'ns gaan buurten op de site van medegebruiker FIT. Daar wordt zeer neutraal over de voortgang bericht en de inschatting aldaar is dat eind april de werkzaamheden zullen worden hervatNu zal het balkon helaas niet nodig zijn voor een kampioensfeestje van VR1, na opnieuw een nederlaag, het verslag, haken zij af in de titelstrijd. Bij Wartburgia 1 werd de wedstrijd 3 minuten voor tijd bij een 2-2 stand gestaakt wegens heethoofderij, vanzelfsprekend bij de tegenstander. Marian was bij de late wedstrijden en schoot de volgende plaatjes.
En wij wachten in stilte eind april af, maar veel langer moet het niet duren...


AFGELOPEN ZATERDAG (28-3-2016)

Nu de temperatuur weer aangenaam is, heeft Marian de telelens afgestoft en schoot de volgende foto's. Verder nog een verslag van Wartburgia 4. En enigszins verlaat kwam ook nog het verslag van Wartburgia VR1 binnen


GOED NIEUWS (21-3-2016)
Afgelopen zaterdag opgevangen in de inmiddels vermaarde wandelgang van de kantine: de laatste plooien, en we schrijven dit met de grootste voorzichtigheid, schijnen te zijn gladgestreken. Vermoedelijk kort na Pasen zal de aannemer de werkzaamheden aan het clubgebouw hervatten!
Op het veld blijft het Eerste uitstekend presteren en onze Vrouwen wisten zich in de top te handhaven met een 1-1 gelijkspel tegen koploper DTS Ede, dat eerder dit seizoen zowel de beker- als de uitwedstrijd had gewonnen. Zaterdag de stadsderby bij Buitenveldert, aanvang 14:30.

WEDSTRIJDVERSLAGEN
Wartburgia VR1


LENTE (14-3-2016)
Hoewel de noord-ooster bries de temperatuur ervan weerhield in de dubbele cijfers te geraken, was het een prachtige zon overgoten zaterdag op Drieburg. En dat kwam goed uit, want er was een overvol programma af te werken. Aankomend weekend is het weer van dat en om alles en iedereen in de 4 beschikbare port a cabins te herbergen heeft onze wedstrijdsecretaris weer een ingenieus wedstrijdprogramma in elkaar gesleuteld. Aanvangstijd van het eerste potje is 9:30 uur, dat is wat wij noemen een pupillentijd. En dat voor een vereniging zonder jeugd....

WEDSTRIJDVERSLAGEN
Wartburgia 45+


ONGEFORTUNEERD (7-3-2016)
Binnen het profvoetbal is Fortuna Sittard het bewijs dat een nieuwe accomodatie geen garantie is voor overleven. Misschien vervalt het stadion komend seizoen wel aan de vrouwen selectie. Maar of daar volgend seizoen de potjes in de Topklasse van het vrouwenvoetbal worden gespeeld, is na de zoveelste nederlaag van Fortuna vrijwel uitgesloten. Wartburgia VR1 versloeg Sittard met 4-1 en daarmee blijft het ongemeen spannend in de Topklasse, waar de nummer 5 slechts één verliespunt meer heeft dan de nummer 1. Ook Wartburgia 1, 2, 8, VR3 en VR7 strijden nog volop mee om het kampioenschap, en dat voor een vereniging met iets wat je nog nauwelijks een accomodatie kunt noemen...

WEDSTRIJDVERSLAGEN
Met deze week bijdragen van Wartburgia 4 , Wartburgia VR1 en Wartburgia VR2.


VROUWENSELECTIE HAALT 1600 EURO OP (29-2-2016)
De vrouwenselectie van Wartburgia heeft maar liefst € 1600,00 opgehaald met de sponsorballen actie van ClubKit. Virtuele balletjes werden verkocht als warme broodjes. De selectie wil alle sponsors bedanken voor dit geweldige bedrag!

WEDSTRIJDVERSLAGEN
Een mager programma vanwege het Krokusreces. Alleen Leen heeft ons voorzien van een nieuwe vloeiende volzin.
Vrouwen 1 - Vrouwen 2


HET VERBAND (22-2-2016)
Tijdens de jaarvergadering hebben wij kunnen vernemen dat het budget voor de mannen selectie aanzienlijk is verruimd. Van WVHEDW kwam een groot aantal jonge mannen en een stuitend vervelende speaker, het contract met trainer Bergsma werd aangescherpt en Maup werd toegevoegd aan het technisch hart. En het lijkt te werken, na een troosteloos seizoen '14/'15 staat het gerenoveerde Wartburgia 1 inmiddels op de tweede plaats in de competitie. Boze tongen beweren dat de inzet van de financiële middelen ten koste gaat van de andere renovatie, die van het clubgebouw. In de wandelgangen gaat nu het gerucht dat spits Harry, bij wijze van tegenprestatie, deze zomer eigenhandig de verbouwing zal gaan uitvoeren. Het verband als wel het gerucht wordt overigens door alle betrokken partijen ten stelligste ontkend....


STEEDS MEER VERSLAGEN (15-2-2016)
Met de week ontvangen we meer verslagen van wedstrijden. De redactie, in al z'n eenkoppigheid, juicht dit toe. De trouwste toestuurders zijn die van Vrouwen1, die afgelopen zaterdag zeer belangrijke punten aan hun totaal hebben toegevoegd. Nog één punt te gaan voor het totaal waarmee ze zich vorig seizoen veilig hebben gespeeld, het verslag. Ook Leen heeft het verlangen regelmatig te publiceren, al heeft hij als 60-plusser nog wat moeite de werking van de website te doorgronden. Gewoon met je muis op de rode lettertjes gaan staan Leen, even klikken en dan komt ook jouw stukje ineens in beeld. En ter elfder ure kwam ook Pepijn weer met een verslag. Iedereen die iets ouds wil teruglezen, kan terecht in het webarchief.
Over de verbouwing heb ik net zo weinig te melden als dat het opgeschoten is....


VR1 UITGESCHAKELD, HET 2e BEKERT VERDER (8-2-2016)

Eindelijk waren alle velden beschikbaar afgelopen zaterdag, maar was er een beperkt aantal wedstrijden vanwege een inhaal / beker weekend. In Ede werd ons eerste vrouwenteam met 3-1 uitgeschakeld door mede Topklasser DTS, het verslag. De mannen van het 2e gaan wel naar de volgende ronde. Wartburgia 4 beleefde naar eigen bewering een heroïsche zege, hun verslag. Ook de oudsten wonnen en Leen schreef weer eens een stukje.
Aankomende zaterdag weer eens een vol programma op Drieburg. De concurerende weerstations zijn er nog niet over uit wat het weer ons gaat brengen op vrijdag en zaterdag. Maar mochten de wedstrijden doorgaan, komen wij eens kijken of de beloofde stalen constructie voor de uitbouw er al staat.


STRAALSTROOM (1-2-2016)
De Straalstroom, het meteorologisch systeem dat ons van zulke zachte weersomstandigheden voorziet deze winter, levert helaas de laatste weken z'n zware regenbuien af in de nachten van vrijdag op zaterdag. Met als consequentie dat onze grasvelden in 2016 nog niet inzetbaar zijn geweest. Nu heeft onze wedstrijdsecretaris het zwaartepunt van het programma op het kunstgras gelegd, waar afgelopen zaterdag Wartburgia 1 met 6-0 won van TOG. En daar waar koploper Zeeburgia lichtelijk van het pad is geraakt, is ons Eerste tot op 3 punten van de koploper gekomen. Het 2e beleefde een BNO maar staat nog steeds op de eerste plaats in hun competitie. Het lijkt erop dat de zware investering gedaan in de mannenselectie zich laat uitbetalen


. HET NIEUWE JAAR (11-1-2016)
Afgelopen zaterdag is het nieuwe jaar van start gegaan met de traditionele wedstrijd tussen de Ouderlingen en Vrouwen 5-7. Voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel was er de Algemene Leden Vergadering waar de voorgestelde lichte contributie stijging met 5 euro er met een dermate snelheid doorheen werd gejaagd, nog voordat de twee erkende tegenstemmers konden berekenen hoe deze 5 euro zich verhoudt tot een inflatie van 2%. Welnu heren, de inflatie is de afgelopen periode blijven steken op 0,6%, wat weer komt door de immer dalende olieprijzen. En dat voor 2 mannen die altijd maar met de automobiel naar de voetbalclub komen.


BEKER VROUWEN 1
De Vrouwen van het eerste hebben de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt. Het verslag. De meiden zijn wel teleurgesteld dat de loting niet tot een wedstrijd tegen een Betaald Voetbal Organisatie heeft geleid.


ZATERDAG 2 JANUARI

60 meisjes en jongens aangevuld met 1e en 2e leg, gezekerd de trap op en door ervaren afzeilende Ardennen veteranen, gesleuteld door Dewa en niet geleid naar de Containers en gered door de op de juiste frequentie digitale rokende Edje Lommerse , veelal jokkend door het leven en een plekje in de hemel dubieus makend, ondanks uit antiquariaat verkregen aflaten van Tetzler, waar jij echt niet mee weg komt, wij zijn Lutheranen en hebben met Bully Zegerius (te vroeg overleden doelman van de echte Vets, met nog doorlopende schulden in Hotel de Witte Bergen) gesproken niets met die Papen op!...dus let jij maar op! Voor de rest …allemaal ….. geniet  en doe je ding ..en dat hebben we dus gedaan. Het 3e veld is optimaal gebruikt, lockers niet gebruikt en lekker onder de douche gepist, vertrouw ik er op dat jullie 9 januari met spandoeken me komen steunen tegen die veel te snelle meiden van Dames 5, het is voor niks en zeg tegen het kerstmatinee in Carré maar nee. Kom allemaal en laat zien dat je net als ik blij bent lid te zijn van Wartburgia.
-Leen


TRAGE VOORTGANG

Staan de meiden van het 7de hier nu uitbundig te vieren dat er eindelijk iets zichtbaar is van de bovengrondse structuur van onze toekomstige huisvesting? Nee nee, het is de eerste overwinning van het seizoen voor VR7!
De officiële bestuursrapportage gaf geen uitleg over het waarom van de trage voortgang van de verbouwing. Laat staan dat er wordt aangedurfd een einddatum op het project te plakken. Maar werkelijk schokkend is de trage voortgang bij het innen van de contributie. Zo'n 148 leden die nog niets aan de vereniging hebben overgemaakt. Met als uitschieters leden van Wartburgia 2, Wartburgia 3 en Wartburgia VR2. Als die schandpaal nog de grond in zou moeten, zijn we zeker voor augustus nog niet klaar...

OFFICIËLE BESTUURSRAPPORTAGE
D'N BURCHT
De werkzaamheden bij Wart/Fit spelen zich tot dit moment voornamelijk "binnengebouws" en ondergronds af. "Een geweldig zwembad" oordelen sommige leden over het diep uitgegraven bassin. En het is ook nauwelijks voor te stellen dat het immense zwarte natte gat geen toekomstig zwemfestijn inluidt, maar de contouren vormt van de multifunctionele aanbouw met dakterras. Inmiddels zijn er 24 heipalen van 22 meter lengte het zompige moeras ingedreven; steunend op de tweede zandlaag volgens kenners. Een goede ondergrond dus voor de komende betonstort. Hoewel niet aanwezig bij de eerste heipaal- die was wel erg vroeg in de morgen - hebben we deze mijlpaal ergens bij de 10e paal met de voorzitter van Fit gepast gevierd. De komende week zal de vloer het water vervangen en zal de uitbouw ook op de riolering worden aangesloten. In onze bestaande kleedkamers is alles al in gereedheid gebracht voor het aanbrengen van de stalen constructie voor de uitbreiding op verdieping. Daarvoor is ook al gefundeerd. We verwachten het staal volgende week. Ook nauwelijks zichtbaar, maar wel degelijk van groot belang is het uitgekiende nieuwe rioleringssysteem, dat in de plaats kwam van het houtje touwtje systeem van weleer. Dus er is nu al geen kans meer op dramatische zomerse gebeurtenissen met overstromende wc's en afvoerputjes. Al onze energie- en wateraansluitingen waren versleten. We krijgen komende week weer elektra (zodat je ook tegelijk kunt douchen, de was doen en een tosti maken zonder dat de stoppen doorslaan) en de geheel verteerde gasleiding krijgt een veilige vervanging. De komende twee weken zal dus ook de bovengrondse structuur van onze toekomstige huisvesting goed zichtbaar worden.
Ps. We zijn hard bezig om met subsidies en een energielening het bestaande gebouwdeel grotendeels en de uitbouw volledig energieneutraal te maken, met zonnepanelen, waterpomp etc. Alles om de kosten tijdens het gebruik zoveel mogelijk te drukken.
Tot de volgende update.
-Gerard en Gosse


KLIMAATVERANDERING
Of de overvloedige regenval van de laatste dagen een direct gevolg is van de klimaatverandering wordt momenteel in Parijs besproken. Feit is wel dat mijn wedstrijd was afgelast en daardoor is de aangekondigde sfeer reportage over de voortgang van de verbouwing komen te vervallen. Onze razende reporter was wel op Drieburg en meldde de eerste overwinning voor de 45 plussers, gelukkig weer eens een degelijke overwinning voor VR1 (verslag), jammerlijke nederlagen voor VR2 (verslag), het Derde en het Zevende. Maar de ware klimaatverandering vindt dit seizoen plaats bij het Eerste, een 5-2 overwinning op de tot nog toe ongeslagen koploper Zeeburgia. De reporter schreef het verslag.


ER IS NIETS GEBEURD
Het is zeer verleidelijk om vanaf deze plek de ontwikkelingen in de wereld te beschouwen, maar er is niets gebeurd de afgelopen 7 dagen. Het nachtelijk parkeerverbod voor Drieburg heeft niks met terroristische dreiging te maken, maar alles met kleine criminaliteit.
Ook in het aantal verkochte sponsorballen van de vrouwenselectie (zie hieronder) is vorige week geen verandering gekomen. De actie duurt nog tot 30 november, dus bezoek de betreffende site http://asvwartburgia.clubkit.nl.
En of er nog wat gebeurt met de verbouwing van het clubgebouw gaan we aankomend weekend eens kritisch onder de loep nemen...


HERFST
Het is herfst, de bladeren zijn gevallen. Het is herfst op de velden, verslag Vrouwen1 - verslag Vrouwen2. Het is herfst in de samenleving, in dit kader wil ik wijzen op het initiatief van Vanessa (zie beneden). Het lied in deze wordt u aangereikt door
dominee A. de Jong: https://www.youtube.com/watch?v=9vN6-1Zeg2w (psalm 1969)


ZONDAGSRUST
Steeds vaker hoor je de laatste tijd dat we in Nederland onze christelijke waarden dienen te beschermen. Als Luthers geschoeide vereniging spelen we onze potjes op zaterdag en pas op maandag verschijnt hier weer een nieuwe digitale editie van ons clubkrantje. Slechts een enkeling waagt het op zondag de opening van z'n nieuwe expositie te organiseren, Willem Vleeschouwer, zeker een humanist of zo.
Nee, wij gebruiken de zondag voor een stukje bezinning, berusting na een nederlaag, verslag Vrouwen1, maar toch vooral voor de verwerking van de op zaterdag opgelopen fysieke pijnen, en dat vereist rust, heel veel rust...


VAN ONZE RAZENDE REPORTER
Heerlijk herfstweer om te voetballen en te kijken. Helaas konden maar weinig teams hiervan genieten omdat het beker/inhaalweekend was. Vet2 won mooi van Zandvoort, kampioen van vorig jaar, mede omdat Alex de tweede helft ging meedoen om de geblesseerde Anand te vervangen. Vrouwen1 maakte het zichzelf niet gemakkelijk door maar met 1-0 van Jong ADO te winnen. De goede wedstrijd tegen Ajax nog in de benen, maakte deze bekerwedstrijd één om snel te vergeten, maar wel een ronde verder, het verslag. VR3 wist voor de beker wel te winnen tegen de buren van de Meer, nadat dit vorige week in de competitie niet was gelukt. VR2 tenslotte begon om 17:00 uur redelijk goed aan hun wedstrijd tegen zondag hoofdklasser FC Gelre, maar raakte in de 2e helft de kluts kwijt, ondanks 2 goede reddingen van de keepster en verloor uiteindelijk binnen 12 minuten met 1-3, dus uitgebekerd. De 45 plussers hadden ondertussen ook hun onderlinge partijtje gespeeld en zaten lekker aan de borrel. De vrouwen hadden een selectie samenzijn en aten een door Dewa gemaakte roti maaltijd. En dat allemaal op een heerlijke herfst zaterdag bij Wartburgia!
-Monique


ÉÉN REEKS DUURT VOORT
Tot diep in de vrijdagnacht leefde het vermoeden dat met al die regenval aan een tweeeneenhalfjarige reeks een einde zou komen. Zo lang al is mijn elftal niet geconfronteerd geweest met een afgelasting. Maar op zaterdagochtend stond veld 2 op groen, de condities waren ideaal. Dat de tegenstander niet kwam opdagen, doet even niet terzake...
Aan de ongeslagen status van Vrouwen1 kwam bruut een einde, Buitenveldert kwam met 2-0 zegevieren, het verslag. En zo werd het een koude middag in de kantine, zo koud dat een zekere medewerker met een hoop stampij "zijn" vrouwen naar huis stuurde, maar dat had dan weer alles te maken met een niet aangesloten verwarming, maar hopen dat we daar geen nieuwe reeks van kunnen gaan optekenen, brrr.


ZEGEREEKS DUURT VOORT
Na 6 gespeelde wedstrijden is Vrouwen 1 nog steeds ongeslagen, sterker, alle potjes tot nog toe zijn gewonnen, het verslag. Aanstaande zaterdag volgt een echte graadmeter als in de stadsderby Buitenveldert, de huidige nummer 3, op bezoek komt. De topper in de topklasse, aanvang 14:45. Ook de jongens van het eerste hebben weer huis gehouden, 6-0 op Overamstel.Met al dit positieve, vindt Marian het ook steeds fijner om met de telelens op de club langs te komen, hier de reportage van deze week. En vorige week was ze er ook al, voor diegene die het nog even na willen kijken.


ONZE ACCOMMODATIE WORDT VERBOUWD

Mocht het nu helemaal niet meer vlotten met de verbouwing, vorige week gezien in Zaandam. Een alternatief waarbij de consequenties navenant zullen zijn:

HET HOUDT NIET OP
Het eerste wint met 10-0, Vrouwen1 met 2-3 bij FC Eindhoven (het verslag), op de site vrouwenvoetbalnieuws was de poll-vraag of Wartburgia kampioen kan worden. Het moet niet gekker worden. Ook Vrouwen2 won eindelijk, het verslag.

 

Het was prima toeven op Drieburg. Marian was ter plekke voor de volgende reportage.


DROOMSEIZOEN IN DE MAAK?
Ook de derde wedstrijd van het seizoen in de topklasse is gewonnen door de onzen, 11 in pompeblêden gehulde meiden werden gedecideerd terug gestuurd naar Heerenveen. Je mag niet te vroeg juichen, maar oh, wat ziet de stand er mooi uit! Het verslag. En het verslag van de onfortuinlijke van het tweede.
De mannen onder leiding van het technisch hart Bergsma en Voorhagen wonnen hun wedstrijd en klimmen naar de 5e plek op de ranglijst. Ook in de 45+ klasse gaat het een stuk voorspoediger dan vorige jaren. De verdediging, onder bezielende leiding van een uitstekend opererende Ed Lommerse, moest slechts één doelpunt meer toestaan, 2-3.
Helaas ligt de verbouwing weer stil, naar verluidt door beslommeringen met de papierwinkel, we wensen de direct betrokkenen veel succes en wijsheid bij het oplossen van deze heikele situatie.


EERSTE ELFTALLEN WINNEN
Het wonder is geschied, het eerste heeft z'n overwinning te pakken. Gewonnen van TABA, wat tot grote uitbundigheid leidde op het terras van het clubgebouw, waar zo op het eerste oog weinig schot zit in de renovatie. Een welgemeend advies aan de jongelui van het eerste, laat volgende keer die enorme speaker maar thuis, daar zijn we bij ons, lees veteranen 1, het enige eerste dat verloor, niet zo dol op.
Het eerste vrouwen team beleeft een droomstart, na twee overwinningen bovenaan in de topklasse, wat een weelde, het verslag. Tegenover gesteld gaat het met Vrouwen2, het verslag. Verder nog als huishoudelijke mededeling: decennia lang Veteranen 1, toch de grands seigneurs van onze vereniging, vorig jaar plots Veteranen 3, staat vanaf nu in de programma boekjes als Wartburgia 45+. Nu maar hopen dat niemand daar dit vergeet...
Het zaalvoetbal programma staat nu ook op deze site, uiteraard onder de knop zaalvoetbal.


VOORBEREIDING IN VOLLE GANG

 

De voorbereiding van Wartburgia is in volle gang! Afgelopen weekend ging de damesselectie op trainingskamp naar Willemsoord. We begonnen vrijdagavond met een training in Amsterdam. Daarna reisden we af naar het noorden, waar onze eigen chefkok Patricia een heerlijke pastamaaltijd klaar had staan. Zaterdag speelden we de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Onder leiding van Suzanne wonnen we met 0-3 van de B-jongens uit Wolvega. Weer terug op de kampeerboerderij hebben we genoten van de barbecuekunsten van Nick en Edgar. Midden in de nacht, na de plaatselijke horeca onveilig gemaakt te hebben, smaakten de worsten en spekkies nog lekkerder! Ondanks onze nachtelijke escapades moesten we zondag weer vroeg uit de veren voor een looptraining, krachtoefeningen en teambuildingsspelletjes. Het was een geslaagd weekend waarin gezelligheid, fanatisme en voetbal met elkaar werden gecombineerd en we elkaar goed hebben leren kennen. Ook zo benieuwd wie vroeger de lead zangeres van de Ketelbinkies was? Of wie vol enthousiasme bij de majorettes zat? Kom maar eens kijken op de velden van Wartburgia!
-Suus


DE VERBOUWING LIGT STIL ...

 

Het asbest is verwijderd, er zijn een paar palen van 20 meter de grond in gegaan, het gebouw is in licht desolate toestand en de uitvoerende arbeiders gaan tot 10 augustus op vakantie, de zogenaamde bouwvak.
Tot na de verbouwing mogen de kinderen van de buitenschoolse opvang geen gebruik maken van het gebouw, veels te gevaarlijk. Voor ons senioren echter heeft Robbie provisorisch een voorraad hok in de kantine getimmerd, want je hebt binnen zo'n vereniging altijd een groepje dat onder alle omstandigheden gebruik wil blijven maken van een stukje horeca.
De portakabins worden over een week of twee geplaatst op de grasstrook tussen de velden en zullen dienst doen als tijdelijke kleedruimtes.
Marian struinde rond op de bouwplaats en schoot de volgende impressie.

Deze week (20 juli - 25 juli) zal er zwaar bouwverkeer over drieburg trekken en zal de eerste paal de grond in gaan. Om de 3-tonners te faciliteren is er een bouwweg aangelegd die veld 2 een goeie 5 meter minder breed en 2,5 meter korter maakt. Elftallen die zich gebaat weten bij een kleiner speelveld, kunnen hun voorkeur voor veld 2 deze week doorgeven bij de wedstrijdsecretaris.Inmiddels is al het asbest verwijderd en is er voor de schimmelbestrijding een ingenieus doorluchtingssysteem aangebracht. Stug spul dat schimmel, daar kun je maar beter vanaf zijn voordat je een nieuw tegeltje plaatst. Naar verluidt kan er woensdag van de kleedkamers gebruik worden gemaakt, zij het met een koude douche.


de verbouwing gaat nu echt beginnen

Deze week (13 juli - 18 juli) vindt er in onze accomodatie een asbestsanering plaats. En zoals te doen gebruikelijk zijn de veiligheidseisen dermate straf, dat wij aankomende woensdag tijdens het zomeravondvoetbal, geen gebruik mogen maken van onze kleedkamers. Desalniettemin gaat het woensdagavond evenement gewoon door! Volgende week, ijs en weder dienende, kunnen we ons wel weer omkleden op de club, echter een warme douche zit er tot 17 augustus niet in. Vanaf dan zijn de tijdelijke kleedkamers, zogenaamde portakabins, geplaatst. In het gunstigste geval tot het einde van het jaar, zal het improviseren zijn. De veteranen van de zaterdagse activiteiten willen het hele asbestverhaal niet van dichtbij meemaken en hebben het samenkomen opgeschort tot 1 augustus.


VROUWENVOETBAL

Na de afgelopen maand een uitgebreide studie te hebben gemaakt, uiteraard in fuctie van de enquête, is het de redactie opgevallen dat in het moderne vrouwenvoetbal er nogal onbesuisd wordt ingevlogen.


Nu spelen er in de top van het mondiale voetbal allang al geen dames meer en aangezien de selectie van Wartburgia daar helemaal niet zover van verwijderd is, neem ik eigenhandig het besluit de impasse in de enquête te doorbreken. Vanaf heden wordt er ook op deze site, conform de realiteit, gesproken over Vrouwenvoetbal!