WOENSDAGAVONDEN, ZOMERAVONDEN, VOETBAL

Rene is weer de lul, vol overgave is hij toch de drijvende kracht achter wat wij door de jaren heen zomeravondvoetbal zijn gaan noemen. Iedere woensdagavond tot 12 augustus vanaf 19:30 uur.
Je speelt dan 3 wedstrijden van een half uur, uiteraard op een half veld. Daarna is de kantine nog open voor een kleine nazit. Paul zoekt nog afsluiters voor 29 juli en 5 augustus. Naar het schijnt kun je op deze avonden nog cash blikjes bier danwel fris afrekenen. Het onderwerp cash danwel pinnen is geen enquête maar een vast voornemen van het bestuur. Wel in onderzoek: is de terminologie Damesvoetbal nog wel van deze tijd? Volgens een minieme meerderheid van de participanten aan deze enquête wel. Ik kan het me nauwelijks voorstellen dat de jongste generatie voetbalsters nog als Dames wil worden geafficheerd. Daarentegen kan ik me wel weer voorstellen dat zij deze site niet bezoeken en zich enkel en alleen laten informeren over de club via facebook. Toch is hier het stemlokaal, het gastenboek. De laatste weken om te stemmen breken aan.
Dan zijn hier nog de links naar de foto reportages die Marian van de afgelopen toernooien heeft gemaakt: fotoreportage voor de mixsix en foto's voor de soccerrocker.


VROUWEN PINNEN ONDERLINGE PARTIJTJES

Dit zijn de thema's voor de komende periode. De enquête vrouwen versus dames loopt ten einde. Op curieuze wijze staken de stemmen, doorbreek deze gelijke stand met een beslissende stem in het gastenboek.
Aangaande de bestuursmededeling over het pinnen en de daaropvolgende reacties, adviseert de redactie een kleine kas aan te houden voor kinderen, opa's en uitkeringstrekkers.
Het zomereavondvoetbal wordt als zodanig niet meer georganiseerd, maar een ieder is welkom op de woensdagavonden om op veld 3 onderlinge partijtjes te spelen waarbij ervan uitgegaan wordt dat de structuur erop natuurlijke wijze inslijpt.
Dan zijn hier nog de links naar de foto reportages die Marian van de afgelopen toernooien heeft gemaakt: fotoreportage voor de mixsix en foto's voor de soccerrocker.
Al zullen er niet wekelijks belangwekkende mededelingen zijn, kom toch regelmatig even langs, pak een paar oude klassieke prenten van Willem mee, struin nog eens in het webarchief en ontdek bij de clubinfo dat we dit jaar een aanzienlijke contributieverhoging voor de kiezen krijgen.

SEIZOEN AFGESLOTEN

Onder uitmuntende omstandigheden, stralend voorjaarsweer, lekkere keiharde velden, hebben we het einde van het seizoen gevierd. We zagen de gelukkige terugkeer van een aantal mannen na een onfortuinlijk jaar, een enkele op krukken met een erbarmelijk jaar voor de boeg en een kassa die in de nachtelijke uren uitpuilde met cash geld. Niet gezien: een zekere misdaadverslaggever, enige wanklank en een beginnetje aan de vernieuwbouwing.
We hadden een winnaar


We hadden onze eigen topfotograaf met telelens voor de fotoreportage. En van alles en iedereen die in het zonnetje werd gezet, straalde 60-jaar-lid Rolf Schaft het meest.

Al kon Kleef het niet laten fijntjes op te merken dat hij toch al een jaartje of twee eerder lid was van Wartburgia, dat moet zo in 1953 geweest zijn. Wij verheugen ons erop dat hij volgend jaar z'n comeback weer zal maken!


 

MIX SIX AANKOMENDE ZATERDAG, 6 JUNI
Na de uitmuntend verlopen participatie van Wartburgia aan de Soccerrocker, de succesvol verlopen nacompetitie voor Vrouwen 2, is zaterdag de Mix Six daar!
Hier even alles op een rijtje:
Start 12:00 uur, Finale 18:00 uur onder leiding van een ware Wartburgiaan
Diner 18:30, een heerlijk indisch buffet, consumptiebonnen te koop voor €10,- pp aan de bar. Prijsuitreiking 19:00. Champions league finale 20:30 groot scherm in de kantine! Heb jij je al ingeschreven met een team? Vol = vol en mocht je nog geen team hebben maar wel willen meespelen? Kom gerust langs en sla je slag bij diverse teams!
Inschrijven kan men via mixsix2015@hotmail.com . Het organiserend comité dit jaar Annemarie, David en Vanessa. Aangaande de kantine bezetting tijdens de avonduren, uiteraard achter de bar, het selffilling rooster van Paul circuleert, geen idee waar dit over gaat? Informeer even bij je aanvoerder.
Verder wil de redactie even op de onderstaande mededeling wijzen, ik heb een donkerblauw vermoeden dat daar het laatste woord nog niet over is gesproken...Marian was op de Soccerrocker en maakte de volgende foto's.


6 JUNI: MIX SIX
Mix Six: Voetbaltoernooi zoals God het bedoeld heeft. Voorbij de discussie of we nu vrouw-dame-heer-man-veteraan-of-opa genoemd willen worden. Gewoon jongens en meisje tussen de 0 en de 100, allen tezamen tussen de mooiste witte lijnen van 't land. Strompelend, zwierend, dribbelend. Rondborstig, besixpackt. Hangbil meets bierbuik. Zilveren lokken, kalende kruinen, dansende krullen. Iedereen doet het met elkaar: een lekker potje voetballen. De regels: 7 tegen 7. Maximaal vijf jongens tussen de 16 en de 40 in het veld. Inschrijven kan men via mixsix2015@hotmail.com! En let op --> vol = vol! 


HEY MIKE EN THE TIMEFLIES OP SOCCERROCKER
Aankomende zaterdag 30 mei op sportpark Drieburg het Soccerrocker festival, daar waar voetbal de rock'n'roll treft. Voetbaltoernooi en muziekfestival. Dit jaar met Wartburgia in een participerende rol. Op het programma onder andere The Miseries (Tim Knol), 3fm serious talent Orange Skyline, The Timeflies en de van de Wartburgia kantine bekende Hey Mike! De toegang is gratis. Het gebeuren begint om 11:00 uur en gaat door tot 3 uur in de nacht. En voor de lokale liefhebbers Hey Mike! staat om 20:50 uur geprogrammeerd, The Flies een goed uur later, spelend in de DVVA kantine. Heb je nog interesse wat hand en spandiensten te verrichten tijdens het toernooi, neem kontakt op met kossie01@gmail.com.


VROUWEN 2 NAAR TWEEDE RONDE
Met een knappe 4-1 overwinning hebben de meiden van het tweede de eerste ronde in de nacompetitie voor eerste klasse behoud overleefd. In de volgende ronde volgt nu een tweestrijd met tweede klasser DSVP. Hoewel nog niet helemaal uitgespeeld, gaan ze er bij Vets 2 vanuit dat Zandvoort er met de titel vandoor zal gaan. Didi zal dus moeten blijven teren op zijn in het verre verleden behaalde hockey titels.
Na een desastreus seizoen, want je wilt niet weten wat de resultaten van het tweede waren, gaat de gehele mannen selectie op de schop, naar verluidt heeft de voorzitter in spe de portemonnee getrokken en komen maar liefst 20 nieuwe spelers richting onze club.
Intussen wacht de voorzitter ad interim vol spanning af tot het moment daar is dat de eerste paal de grond in gaat voor de vernieuwbouwing, je zou het al bijna weer zijn vergeten....


VAN ONZE RAZENDE REPORTER
Daar ik pas weer tijdens de soccerrocker mijn opwachting maak op Drieburg, is afgelopen zaterdag onze razende reporter Monique op pad gestuurd, en dit is wat zij berichtte:
Het was rustig zaterdag op Wartburgia, behalve de wind dan. D6 heeft met 2-1 gewonnen op hun supportersdag. H5 heeft met 10-6 gewonnen. D2 heeft de eerste pot in de play offs uit gelijk gespeeld met 1-1, dus kunnen alle support gebruiken zaterdag aanstaande bij de return thuis. H1 met 6-3 verloren. D7 maar net met 2-1 van de koploper verloren en Veteranen 2 won makkelijk met 6-0 van de onderste.
Tot slot nog een oproep je aan te melden voor hand en spandiensten bij het soccerrocker toernooi, zie hieronder.


DE EINDFASE

Voor velen van ons zit het seizoen er op. Het eerste bij de vrouwen heeft zich op de valreep veilig gespeeld, het tweede moet de nacompetitie in, zaterdag uit bij Blauw Geel '55 in Ede, de 16e thuis. Heren 1 werd met 6-1 verpulverd door TOG, niet verwonderlijk als je 'key-players' op het moment van de wedstrijd zich laten fotograferen voor de poorten van Wimbledon, en dat is in London. Voor veteranen 1 leek het seizoen een maand geleden nog uit te draaien op een totale deceptie, maar de laatste 3 wedstrijden werden gewonnen. 9 op 9 noemen ze dat in Vlaanderen.
Nog niet klaar en nog steeds in de race, Veteranen 2, maar de vrees bestaat dat er net één wedstrijdje te veel verloren is.VROUWEN 4 KAMPIOEN
Ik maak me sterk dat er binnen de geledingen van de knvb ergens nog een wedstrijdsecretaris rondloopt die binnen één week twee keer kampioen is geworden. Onze eigen Stephanie heeft het geflikt! Voor het tweede jaar op rij is het vierde elftal kampioen geworden en als dit nog een paar jaartjes zo doorgaat staat Steph met haar elftal gewoon weer een balletje te trappen in de hoofdklasse. Het eerste vrouwenelftal zal zaterdag thuis tegen het al gedegradeerde Reiger Boys vol aan de bak moeten om niet ook in die hoofdklasse terecht te komen, staande net boven de streep van de nacompetitie, alles nog in eigen hand. Ook Veteranen 2 speelt zaterdag een sleutelduel, om 10:30 uur, overbodig te adviseren om vrijdag eens niet naar de kroeg te gaan.


 

ZAAL LEVERT EERSTE KAMPIOENEN!
Dit seizoen nog het onderschoven kindje op deze website, de zaalafdeling van Wartburgia. Maar dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van melding te maken van het heugelijke feit dat het eerste zaalvoetbal vrouwen team van Wartburgia de macht heeft gegrepen in de hoofdklasse. Ook kampioen in de zaal, het 4e heren team. Sterk!

Over naar het veld waar vrouwen 4 na de 4-1 overwinning op De Meer afgelopen zaterdag nog maar 1 punt verwijderd van het kampioenschap en de bijbehorende rondvaart door de Amsterdamse grachten zijn. Iedereen kan de vrouwen aanmoedigen zaterdag! Aanvang 10.45 tegen GVVV, uit in Veenendaal. En hoewel de redactie zelf pas om 4 uur 's middags het veld op hoeft, heb ik bij deze het besluit genomen de meiden rustig op te wachten in de kantine, alwaar Alex deze week de sleutel heeft, en dan kan het wel eens laat worden.


VROUWEN 7 WINT VOOR HET EERST WEDSTRIJD
Afgelopen zaterdag heeft Wartburgia VR 7 hun eerste wedstrijd gewonnen!! In een spannende pot tegen DHSC bleken de Wartburgianen net een tikkeltje scherper. DHSC begon goed aan de wedstrijd met twee schoten voor het doel van WB langs. Na ongeveer tien minuten kantelde de wedstrijd en werd een prachtige aanval bekroond met een even prachtig doelpunt. Als een volledig op elkaar ingespeeld team wisten ze deze stand vast te houden en zo hun eerste overwinning binnen te slepen.
(Esmee Snel)


WARTBURGIA GEDIJT NIET IN GEEL
Een aantal rood zwarte bezoekers afgelopen zaterdag, waardoor de gele shirts weer uit het materiaalhok tevoorschijn werden gehaald. Maar laten we zeggen dat voor het tweede het feest pas begon toen Van Mersbergen 's avonds zijn verjaardag vierde. Bij het eerste scoorde Eimert wederom twee goals (niet voldoende voor een goed resultaat), waarna hij in een overmoedige bui zich kandideerde voor het voorzitterschap van onze vereniging. Speerpunt van zijn campagne, gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen. De beste knaap wil ook graag met de bus naar uitwedstrijden... Mocht zijn streven naar versterking van de heren-sectie niet worden ondersteund, dreigt hij met een overstap naar DVVA, die gele van hiernaast.
Verder gezien, veteranen 3 won weer eens, Ed maakte de winnende. Topscorer van de dag, Ahmed van veteranen 1, drie goals en dat in een geel shirt!


DE MEESTE REGEN VALT ERNAAST
"De meeste regen valt ernaast". Met deze woorden liet wijsgeer Henk Verhagen ons achter onder het afdakje, waar we afgelopen zaterdag menig Wartburgiaan zeer behoedzaam de trap af zagen dalen. Het was inderdaad even droog tussen 14:30 en 16:00. Heren 1, waar Eimert met twee goals de grote man was, pakte een punt en de meiden van het eerste waren niet uit de kantine weg te slaan na de 3-0 op Ter Leede (het verslag).
En ergens, diep verscholen in de stad, in een verlaten café, zat Didi stilletjes te mijmeren over een aanstaand kampioenschap van zijn Veteranen 2... Echt waar.


DE TOERNOOIEN DIENEN ZICH WEER AAN!
Het duurt nog een paar maanden, maar omdat vooruitkijken na het afgelopen weekend prettiger is dan terugkijken (Vrouwen 1 sprokkelde weer een puntje, het wedstrijdverslag), verlekkeren we ons aan de gedachte dat eind mei begin juni, waarschijnlijk onder een heerlijk voorjaarszonnetje, de toernooien worden afgewerkt. In verband met Wartburgia's deelname aan het Soccerrocker toernooi, zal het eigenste MixSix evenement op 6 juni plaatsvinden. Voor het doldrieste Tarzan-gebeuren is op de redactie nog geen datum bekend. Verder nog te melden dat het aanvoerdersoverleg maandag 20 april zal zijn. Tot slot, rol naar beneden naar de nieuwste Vleesch, als altijd, als eerste hier!


VETERANEN 1 NA ÉÉN WEEK ALWEER LAATSTE AF
Alleen maar blijde oude mannen afgelopen zaterdag in de kantine. Veteranen 2 wist met een een 3-1 overwinning de leidende positie te bestendigen terwijl Veteranen 1 met een spectaculaire 5-5 na één week de laatste plaats weer afstaat aan TABA!
Dan zagen we nog een veteraan rondhobbelen, maar die stond dan weer op doel bij het 7e, een knappe spelersmakelaar die de brave borst daar nog heeft weten te stallen...
Aanstaande zaterdag is het opnieuw Veteranendag op Drieburg, dan spelen alle 3 de elftallen en het 7e thuis, kantinegewijs sowieso de beste dagen bij de club.


REGEN EN NATTE SNEEUW
Daar waar je vroeger er op vrijdag gevoegelijk vanuit kon gaan dat het programma vanwege de overvloedige regenval eruit zou liggen, sta je heden ten dage op je 46ste om half twaalf bij Arsenal op beton met een wel erg klein laagje kunstgras in de natte sneeuw overgaand in regen, verkleumd te raken. Dat bij ons het resultaat negatief was, mag geen verbazing wekken. Helaas verging het het eerste elftal een uurtje later niet veel beter. Gelukkig verliep het staartduel van ons eerste vrouwen elftal tegen Fortuna Sittard wel gunstig, lees hier het verslag van de winstpartij


ER ZAL WORDEN BEGONNEN
De strijd tussen een enkele veteraan, die bij het willen behouden van de authentieke jaren '70 sfeer van het clubgebouw een stukje voetschimmel prevaleert boven het vooruitzicht in 2020 een contributie van 350 euro te moeten gaan betalen, en het bestuur, die een topklasse waardige accomodatie aan de gasten wil presenteren, is in het voordeel van de projectontwikkelaar beslecht. Er zal na de uitkomst van de stemming tijdens de ALV een aanvang kunnen worden gemaakt met de (ver)nieuwbouwplannen. Een laatste voorstel om de kleedruimtes zeer prijsbewust met het antischimmelpakket van HG op te frissen, redde het niet. We zullen in de toekomst dus voorzien zijn van ruime kleedkamers en een te ruim dakterras. Voor zij die dit alles niet trekken, rest slechts de oversteek naar Taba, daar waar alles bij het oude blijft...


7 januari algemene ledenvergadering:
ALLES OVER DE VERBOUWING!
aanvang 20:00uur

Zoals het er nu voorstaat zal onze aller geliefde bouwval, maar ook de aanbouw toekomstbestendig met hulp van huurders, overheid (subsidie) en eigen spaargeld kunnen worden (ver)nieuwbouwd! Alle benodigde documenten zijn bij de betreffende instanties neergelegd ter goedkeuring en de voortekenen zijn dusdanig gunstig dat we in maart/april 2015 denken te kunnen starten met de bouwactiviteiten. De (bestuurs) leden hebben in het verleden het fiat gegeven voor de werkzaamheden die tot nu toe verricht zijn, maar officieel willen we de toestemming van de leden voor de financiering van het project zodat de neuzen dezelfde richting op staan. Er zal op deze avond o.a. kennis worden genomen van het dekkingsplan en eventuele consequenties voor de contributiebijdrage. En natuurlijk kun je volop vragen stellen! Een belangrijke avond in de geschiedenis van de club, daar moet je bijzijn! Aanvang 20:00uur.
Gosse


GEZOCHT OUDERWETSE PROGRAMMA-MAKER
Voor komend seizoen zijn we op zoek naar iemand die de wedstrijdboekjes van onze Topklasser dames 1 en onze verse kampioen Dames 2 (1e klasse spelend) samenstelt. Lees verder.

BESTE LEDEN, DE CONTRIBUTIE!
1 november 2014 is inmiddels gepasseerd. De datum dat je de contributie voldaan zou moeten hebben indien je geen automatische incasso hebt. Uit de administratie blijkt dat nog velen de contributie moeten voldoen. Indien dit jou betreft, bij deze het verzoek om de contributie per ommegaande te voldoen. Graag ook meteen de bijbehorende boete van 15,- euro voldoen. Deze boete zal per 1 december 2014 omhoog gaan naar 30,- euro.
Betaal a.u.b. zo snel mogelijk en help de club financieel gezond te blijven, daar hebben we allemaal baat bij!

(VER)NIEUWBOUWPLANNEN
Wij beginnen ons af te vragen wanneer Harry de goede oude kleedkamers nieuw gaat betegelen. Voor de nieuwbouwplannen even doorklikken naar het hele verhaal.


VROUWEN VAN SLAG
Na een aantal weken schertsend de verrichtingen van Heren 1 te hebben beschreven, moeten we helaas constateren dat nu ook de vrouwen in de topklasse van slag zijn. Opnieuw een nederlaag tegen zo'n oude bekende, Seastum, en dat met ruimere cijfers dan gewend. Lees hier het verslag.
Verder kunnen we wel melding maken van het heugelijke feit dat er een nieuw Wartburgia team is. Dames 7, of moeten we tegenwoordig spreken van Vrouwen 7 (daarover de komende weken meer op deze site), speelt aankomende zaterdag de eerste wedstrijd om 10:00, bij een graadje of 3. Veel plezier, meiden...


DAMES 7 BINNENKORT ACTIEF?
Door de vele aanmeldingen van met name beginnende speelsters, zou het goed kunnen dat er binnenkort een nieuw damesteam op de Wartburgiaanse velden is te bewonderen! Maandags om 20.30 wordt er al getraind en het is nu alleen nog wachten tot we die minimumgrens aan inschrijvingen binnen hebben. Dus weet je nog een (klein)dochter / nichtje / vriendin / zus(je) / etc, die misschien wel zou willen voetballen, ze is van harte welkom! Voetbalervaring graag, maar hoeft niet. Voor meer info kan gemaild worden wartburgiadames7@gmail.com of kun je Merel, Annemarie of Vanessa aanspreken.  


DAMES 1 BEKERT VERDER, ZATERDAG FEEST
Onze vrouwen van het eerste hebben de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt ten koste van zondag hoofdklasser Buitenveldert 2, lees het verslag.
Verder hoeven we deze week slechts melding te maken van het aanstaande feest op zaterdag en dat spreekt weer bij iedere Wartburgiaan voor zich.

kaartjes te koop bij jullie aanvoerder

-EN? -VERLOREN
Er wordt dit seizoen veel verloren door de Wartburgiaanse Heren teams. Veteranen 1 hield 75 minuten stand tegen de nummer 3 uit de competitie, de tegenstanders van Veteranen 3 waren vééls te jong. En Heren 1, tja die hebben ook niet weten te winnen. Dat zou op zich niet zo schrijnend zijn, maar het spel was volgens coach Bergsma "niet om aan te zien". Welnu, de ommekeer komt aankomende zaterdag, dan zijn we vrij...

Normaal gesproken komt de verlichting dan van de andere sexe, zoniet deze week, waar Ter Leede zich revancheerde voor de bekeruitschakeling. Lees het verslag.


DE KANTINEDIENSTEN
Het gaat deze week niet over de krappe nederlagen van onze vertegenwoordigende elftallen (verslag dames 1), maar hoofd kantinediensten Paul wil graag even de aandacht vestigen op de volgende zaken:
punt 1: Als de starttijd van het middagteam na (of vlak voor) de aftrap van de wedstrijd van het ochtendteam ligt, dan kun je gewoon de warming-up doen. Overleg wel tijdig met Marja zodat ze eventueel iemand erbij kan vragen voor een uurtje overlap.
punt 2: Eindtijd van de middagploeg is 18:00 uur
punt 3: Als er voor de middagploeg 3 tappers worden gevraagd, dan is dat vanwege de te verwachten drukte, regel dan ook 3 mensen! (De afgelopen weken heeft de redactie geconstateerd dat er steeds slechts 2 stuks aan het ploeteren zijn, wat ongekende wachttijden, irritaties en teruglopende inkomsten voor de club tot gevolg heeft).
punt 4: De ochtendploeg kan ook wel met één koffieschenker toe, maar dat is dus minder gezellig natuurlijk, dus bepaal zelf wat leuk is.
punt 5: Heb je problemen met het vinden van "vrijwilligers": hou bij wie de diensten draaien, dan weet je snel genoeg wie er altijd met smoesjes komen.


NOL CROESE OVERLEDEN
Het is bijna niet voor te stellen, maar Nol is niet meer. Voor degenen die hem nog kennen uit zijn Wartburgia periode is de verbijstering groot. Want 66 jaar oud is tegenwoordig voor velen bepaald geen leeftijd om je druk over te maken!
Nol is een van de grondleggers van het vrouwenvoetbal geweest en bij Wartburgia in 't bijzonder. Wij kennen hem als een rustige, zeer harde werker achter de schermen.
Sinds we begonnen met het damesvoetbal bij Wartburgia heeft hij onnoemelijk veel werk verzet. In feite deed Nol bijna alles voor de damesselectie. Om maar eens wat te noemen: hij was met hart en ziel bestuurslid van de damesafdeling, begeleider, grensrechter, verzorger, chauffeur, donateur enz. Het staat buiten kijf dat hij daarmee het erelidmaatschap meer dan verdiende! De laatste jaren is hij actief geweest voor Fortuna Wormerveer en Telstar. Het is heel erg triest dat zo'n betrokken persoon voor het damesvoetbal verloren is gegaan. Het afscheid vindt plaats a.s. dinsdag 4 november om 16:15 begraafplaats De Nieuwe Ooster.
Namens het bestuur,
Gosse


EERSTE VERSLAAT DE LAATSTE
Na een aantal weken schertsend te hebben bericht over de verrichtingen van het eerste, kunnen we opgelucht vaststellen dat het duel met de laagstgeplaatste in de stand, winnend is afgesloten. Met Maup glorerend in zijn Lothar Matthäus rol, en Harry die met zijn broodnodige doelpunt de wedstrijd in het slot gooide. Onze vrouwen in de topklasse wonnen ook, het verslag. Marian schoot verse plaatjes.


TOTALE ONTREDDERING HEREN

Dat Veteranen 1 nat zou gaan verdiende geen verbazing na de drive op vrijdagavond, maar coach Bergsma had zijn selectie verboden een kaartje te gaan leggen en daarmee de ideale voorbereiding te verstoren. Mocht niet baten, een nieuw monsterverlies viel de ploeg ten deel. Het goede nieuws komt weer van de dames, waar het 4e opnieuw meedoet voor de titel na een 10-1 overwinning en het 1e aartsrivaal Ter Leede in het bekertoernooi uitschakelde, het verslag. Tot slot mag vermeld worden dat Heren 4 wel met 6-0 won, het is niet allemaal kommer en kwel.


KLAVERJASSEN
Marian maakte de foto's, Monique telde alles bij elkaar op en schreef een verslagje.

KLAVERJASTOERNOOI
17 OKTOBER
Jaja dames en heren, het is weer tijd voor een ouderwetse klaverjasavond! En wel op vrijdag 17 oktober vanaf 19:00. Uiteraard is de bar geopend en wordt er leverworst geserveerd! Wie gaat ervandoor met de hoofdprijs en worden maten voor het leven? De inschrijving is geopend! Meld je aan via hartenaas34@outlook.com of schrijf je in aan de bar van de kantine. Inschrijfgeld is 2,50.


LADY'S DAY OP WARTBURGIA
Afgelopen Zaterdag waren onze vrouwen teams aan zet op Drieburg. Dames 2 (wedstrijdverslag), 3 en 4 wisten hun wedstrijd winnend te besluiten. Helaas ging het vlaggeschip met 3 -1 onderuit tegen Fortuna Wormerveer, lees het verslag.
Bij Heren 1 hebben de spelers het advies van coach Bergsma om een Kazachstaanse muur voor het eigen doel op te trekken in de wind geslagen en de arme man in een IJslandse koude achtergelaten, 10 -1 verlies.


AFGELOPEN ZATERDAG
De redactie was in verleiding de onderlinge verhoudingen binnen het eerste te analyseren, danwel de avonturen van zzp-er (zelfstandige zonder ploeg) Rene Koster te beschrijven, maar gelukkig kwam er verlossing uit Sittard waar onze Vrouwen1 het lokale Fortuna met 6-0 terecht wees. Het verslag.


ERE LID HENK VERHAGEN
Voor zij die het prachtig epistel van de voorzitter nog niet hebben gelezen, welhier.


DUIDELIJK HERSTEL WARTBURGIA
Aan de miserabele resultaten van veel van de Wartburgiaanse mannen teams is afgelopen zaterdag een einde gekomen. Veteranen 1 en 3 blijken nog te kunnen winnen. Ook Heren 1 won met 1-0, coach Bergsma was uitermate tevreden met het vertoonde spel: "Het was slecht!". Onze Vrouwen in de Topklasse gaan behoorlijk goed, wonnen ruim, lees hier het verslag.


WARTBURGIA NOG NIET OP STOOM, FIGUURLIJK

Resultaten zeer gemiddeld, Heren en Veteranen hebben het 90 jarig bestaansfeest nog niet verteerd. Dames 1 verloor bij Twente (verslag) en ook Dames 2 heeft in Zeeland geen punten behaald, verslag. Marian was op Drieburg aanwezig, zag Dames 6 wel winnen, genoot van de warmte en maakte de volgende foto's.


WARTBURGIA 90 JAAR

Bekijk de foto's van onze topfotografe van deze enerverende dag.


MAGERE RESULTATEN OP DRIEBURG
Het was afgelopen zaterdag geen vetpot voor de thuisspelende Wartburgia elftallen. Heren 1 gaf een 2-1 voorsprong weg en zowel het oude veteranen 1 als het nieuwe veteranen 1 verloren jammerlijk. Ook Dames 1 kon de goede seizoensopening geen vervolg geven. Lees hier het verslag. Dames 2 won wel, hier hun verslag.


MEDEDELINGEN WEDSTRIJDSECRETARIAAT
Het bestuur heeft besloten de inschrijving van Heren 3, wegens gebrek aan spelers ongedaan te maken. De nummering en indeling van Heren 4 t/ m 8 blijft hetzelfde. Ve3 van verleden jaar wordt Ve1 en Ve1 wordt Ve3 door een nieuwe nummering van de KNVB. Ve2 blijft Ve2.
Baaldagen kunnen van september t/m maart worden opgenomen. Deze moeten echter voor vrijdag 12 uur voorafgaande aan het programma van de week daarop worden aangevraagd. Daarna kan alleen in overleg met de tegenstander de wedstrijddatum worden aangepast. Alleen door de week is er geen veld bij ons beschikbaar i.v.m de trainingen.


WARTBURGIA WINT VAN BUITENVELDERT
Dames1 de terechte winnaar van de derby. Het verslag. Het tweede elftal was minder succesvol. Verslag nummer twee


6 SEPTEMBER WARTBURGIA 90 JAAR
Ons cluppie 90 jaar. Het is nogal een mijlpaal. 90 jaar van glansrijke overwinningen, verdrietige nederlagen, sterke teamgevoelens, pijnlijke blessures, mooie teamuitjes, weggespeelde katers, onmisbare vrijwilligers en natuurlijk mooie clubavonden in de sneuvelhoek. Of je nu net komt binnenwandelen of al meer dan 40 jaar bij Wartburgia voetbalt, op het veld heb je lol met z'n allen, in de kleedkamer overheerst de verbondenheid en in de sneuvelhoek voel je je thuis en is iedereen je vriend. En dat al 90 jaar. Dit moet gevierd worden. Lees hier alles over de activiteiten.


DAMES 1 WINT EERSTE BEKERWEDSTRIJD
Wartburgia D1 heeft het eerste bekerduel in Rotterdam winnend afgesloten. Het wedstrijdverslag


NIEUWE WEDSTRIJDSECRETARIS

Het is gelukt om een nieuwe wedstrijdsecretaris te vinden voor het veldvoetbal. We zijn heel blij dat Stephanie Klein per 1 september het wedstrijdsecretariaat gaat overnemen. Ester de Bruijn is dan wedstrijdsecretaris Zaalvoetbal (zie clubinfo). Het zou heel prettig zijn als een aantal leden een paar keer per jaar bestuursdiensten zouden willen draaien om het werk van de wedstrijdsecretaris te verlichten.

Namens het bestuur: Henk Verhagen


WARTBURGIA-AJAX

Dames 1 heeft met 3-1 verloren van Ajax, uiteindelijk gespeeld op Sportpark De Toekomst, waardoor o.a. de voorzitter de wedstrijd heeft moeten missen. De Dames kwamen mooi met 1-0 voor door een goal van Elise Keet. Eefje Muselaers had nog een goede redding, voordat Ajax echt tot scoren kwam. Wedstrijdverslag.

Onze fotografen waren ietsje later, maar wel present!tekst!