INTERVIEW VANESSA

Hoe lang voetbal je al bij Wartburgia?
Ik speel sinds 2003 op het veld bij Wartburgia en sinds 2004 ook in de zaal.

Heb je al eerder vrijwilligerswerk bij Wartburgia gedaan?
Ja, ben een tijdje penningmeester geweest, zit in de afsluitploeg, organiseer nu een jaar of 10 het Wartburgiafeest, een jaar of 5 het mixsix en heb een aantal jubileumtoernooien georganiseerd. Opvallend trouwens, hoeveel meer waardering je krijgt voor het organiseren van een feestje in tegenstelling tot dingen meer op de achtergrond, zoals penningmeester zijn. Terwijl dat laatste toch een stuk meer werk is. Daarom alle props voor alle mensen die meer op de achtergrond bergen werk verzetten of hebben verzet voor Wartburgia!!

Wat heeft je doen besluiten dit te gaan doen?
Tja, ik heb altijd een vrij duidelijke mening over wat er anders en beter zou moeten, dus lijkt me het logisch dat ik daar dan zelf ook mijn steentje in bij probeer te dragen. Bovendien vind ik dat we met zijn allen een mooi cluppie hebben, met een typische cultuur, die ik heel graag behouden zie en daar hoop ik ook in te kunnen helpen.

Wat hoop je te bereiken?
Wartburgia heeft altijd bekend gestaan om de unieke cultuur en vele activiteiten buiten het voetbal zelf. We hebben in de loop der jaren dan ook aardig wat bijzondere dingen gehad, zoals ‘kakkie-in-het-vakkie’, superelf, Panini-album, Pubquiz, levend sjoelen, etc.
Ik hoop een structuur neer te zetten, waardoor de drempel van leuk idee (er daarvan hoor je er genoeg in de kantine!) tot daadwerkelijk organiseren zo klein mogelijk is. Dus dat het voor iedereen duidelijk is hoe iets te regelen valt, het vrij makkelijk is, je het niet alleen hoeft te doen en het niet veel tijd hoeft te kosten. Met als doel dat er continu leuke en verrassende dingen blijven gebeuren!

Tien jaar terug was voetballen bij Wartburgia een uitputtingsslag. Maandag en woensdag om 5 uur de deur uit strompelen was geen unicum en zaterdags kon je het helemaal vergeten nog iets aan je avond / zondagochtend te hebben.
Weet niet of ik dit zelf nog aan zou kunnen, maar ik hoop wel dat deze tijden gaan herleven!