INTERVIEW JOOST

Hoe lang voetbal je al bij Wartburgia?
Ik ben al lid vanaf 1971.  Toenmalig bestuurslid en oud voorzitter Cor Snel haalde ons hele team over om van Geuzen naar Wartburgia te komen.

Heb je al eerder vrijwilligerswerk gedaan?
Ja, ik heb mijn portie vrijwilligerswerk, wat elk mens in zijn leven moet hebben gedaan, er eigenlijk al opzitten. Ik heb een 20 tal jaar in het bestuur gezeten als secretaris en wedstrijdsecretaris, waarvoor ik overigens al door Wartburgia geëerd ben met de titel “Erelid”. We hebben in de slechtere periode van onze vereniging met een aantal andere oud gedienden (o.a. Gosse, Jan W. , mijn broers Chris en Fons en vele anderen) er voor gezorgd dat Wartburgia weer levensvatbaarheid kreeg. (van 5 elftalletjes naar de huidige vorm)  Is aardig gelukt!

Wat vind je het leukst aan Wartburgia?
Het is een soort religie, De week is gewoon niet af als je niet even aan Wartburgia hebt geroken. Jong en oud, vrouw of man, alles lekker door elkaar.  Sommigen kennen elkaar al meer dan 50 jaar! Is toch vrij uniek dat die wekelijkse verhalen nooit vervelen!

Wat gaf voor jou de doorslag om dit te gaan doen?
Zelfbescherming. Ben er eigenlijk een half jaar geleden al mee begonnen. Vorig jaar vielen o.a. Willem en Rolf voor langere tijd weg.  Ik floot daardoor soms 3 wedstrijden op een dag om later op de dag  ook nog eens mijn dochter bij het hockey op het juiste pad te houden. Hoe dan de volgende dag de spieren bij het opstaan aanvoelden geeft te raden. (zijn gelukkig geen beelden van). Toen Willem en Rolf weer op de weg terug waren ben ik het tweede deel van de competitie van vorig jaar de wedstrijden onderling gaan verdelen, zodat eenieder aan de bak kwam en ook nog zondags normaal konden functioneren. We gaan nu proberen om er wat jeugdiger spul (vrouw of man)  enthousiast te maken want ons corps is wel zeer capabel maar ook vrij bejaard.

Wat wil je aan leden meegeven?
Een geblesseerde speler die wedstrijd contact moet vermijden, kan misschien wel lekker een wedstrijdje fluiten om zichzelf uit te testen hoe het met de blessure gaat. Heen en weer lopen kan dan in de meeste gevallen en dat is net iets waar we naar op zoek zijn. Bonuspunt als je het dan ook nog leuk gaat vinden.  Dus schrijf jezelf niet te vroeg af als zijnde niet nuttig deze zaterdag.  En de elftallen zijn vaak ook nog blij met je!