INTERVIEW HARRY

Hoe lang voetbal je al bij Wartburgia en in welk team?
Sinds 1999 speel ik bij Wartburgia en heb eigenlijk altijd in het 1e elftal gespeeld. Tussendoor ben ik nog wel een jaartje weggeweest, maar doordat ik ook bij Wart in de zaal speelde ben ik toch altijd lid gebleven!

Hoe bij Wartburgia terecht gekomen?
Nadat ik in ’98 in Amsterdam kwam wonen wilde ik eigenlijk meteen weer gaan voetballen, maar door een verre reis kwam dit er niet meteen van.
In voorjaar van ’99 kwam ik terug en ben meteen naar een club op zoek gegaan. Sportpark drieburg was dichtbij waar ik toentertijd werkte en besloot daar maar eens te gaan kijken. Alle clubs langs geweest, maar was nog niet overtuigd welke club het moest worden. Later die week las ik een advertentie in de Viavia dat Wartburgia spelers zocht voor het 1e elftal, ze zaten op sportpark Drieburg. Niet gezien, hoe kon dat? Wartburgia bleek een zaterdagvereniging en in dezelfde kantine te zitten als Fit. Nogmaals naar Drieburg en daar aangekomen bleek al gauw dat dit toch echt de leukste vereniging van het sportpark was. Als nieuw lid en dronken naar huis gegaan.

Wat gaf voor jou de doorslag om je in deze rol in te willen zetten voor Wartburgia?
Als aanvoerder van het eerste heb ik altijd veel moeten regelen. De ballen, tenue, wedstrijdformulieren en heel vaak spelers. Nu dit allemaal geregeld is en er genoeg spelers zijn en anderen dit regelen, heb ik tijd en zin om andere dingen te doen voor de club.

Heb je al eerder vrijwilligerswerk bij Wartburgia gedaan?
Naast het aanvoerder/ leider zijn bij het eerste team, heb ik nog een poos de inkoop gedaan samen met Willem. Daarnaast heb ik nog een tijd samen met René afgesloten, René de ene en ik de andere week. Toen waren er nog geen afsluitploegen!

Wat wil je aan de leden meegeven?
De club heeft veel te lang op een klein clubje vrijwilligers gedraaid. Het zou heel fijn zijn als alle leden deze nieuwe ingeslagen weg van het bestuur zouden ondersteunen en ook hun steentje bij zouden willen dragen door ook een taak voor hun rekening te nemen.