INTERVIEW BRANDO

In welk team speel je?
Ik speel in Veteranen 45+ samen met een hoop mannen die vele jaren Wartburgia in de benen hebben en elk weekend nog een mooie anekdote tevoorschijn kunnen toveren uit een verleden dat het lichaam nog kon wat het hoofd wilde. Zeer vermakelijk en leerzaam.  

Hoe lang voetbal je al bij Wartburgia?
Ik voetbal al zo'n kleine 20 jaar met veel plezier en wisselend sportief succes bij Wartburgia.

Hoe ben je ooit bij Wartburgia terecht gekomen?
Ik ben eigenlijk aan komen waaien via de familie van mijn vriendin, zoals dat wel vaker gaat hadden ze regelmatig een tekort aan spelers en zo begon mijn voetbal leven bij Wartburgia.

Wat vind je het leukst aan Wartburgia?
Dat er een redelijke mengelmoes aan types rondlopen die enthousiast tegen een balletje trapt op de maandag, woensdag en zaterdag. En dat in weer en wind, ik heb er al heel wat legendarische sneeuwwedstrijden opzitten evenals zomeravond potjes bij tropische temperaturen. Vrouwen en mannen naast elkaar, van student tot ondernemer maar vooral verrassend veel mensen met een creatieve inslag.

Heb je eerder al vrijwilligerswerk voor Wartburgia gedaan?
Ik heb nu een aantal jaren als onderdeel van de financiele huishouding me bezig gehouden met het penningmeesterschap samen met Noor Heim en Jeroen van der Zee.

Wat wil je bereiken binnen deze vrijwilligersfunctie?
Dat iedereen die bij Wartburgia komt een gevoel krijgt dat we een normale en tegelijkertijd bijzondere voetbal vereniging zijn.  Wartburgia, en ik dus ook, heeft zich ten doel gesteld voetballiefhebbers veel plezier te laten beleven aan voetbal.

Wat wil je aan leden meegeven?
Dat onze club niet uitsluitend uit voetballers bestaat, dat er een groot team van vrijwilligers zoals, de kantinebezetting, scheidsrechters en vele anderen door de week en in het weekend in de weer zijn om alles soepel te laten verlopen. Deze vrijwilligers kunnen nog wel wat hulp gebruiken.