INTERVIEW BARBARA

In welk team speel je?
IIk speel in zaal VR5

Hoe lang voetbal je al bij Wartburgia en hoe ben je ooit bij Wartburgia terecht gekomen?
Ik moest even zoeken, maar dat is ondertussen alweer 8 jaar. Na altijd gehockeyd te hebben besloot ik samen met Lin een zaalvoetbalteam op te richten. Eigenlijk vrij toevallig kwamen we bij Wartburgia terecht, niemand van ons wist iets van voetbalclubs en volgens mij stond Wartburgia gewoon bovenaan op Google. We waren toen het 5de dames zaalteam. Dit jaar heb ik een 12de damesteam ingeschreven. Daarnaast hebben we ook nog 2 heren zaalteams. De zaalteams zijn snel gegroeid! 

Wat gaf voor jou de doorslag om dit te gaan doen? 
Ester mailde deze winter omdat zij na 5 jaar de functie van wedstrijdsecretaris graag wilde doorgeven (bij deze nogmaals bedankt Ester!). Ik kende veel teams in de zaal, voetbal hier ondertussen alweer een tijdje, en begreep wel waarom ze aan mij dacht. Bij een vereniging moet iedereen iets bijdragen vind ik, en omdat ik al jaren profiteerde van de goede zorgen van Ester, vond ik het niet meer dan logisch om iets terug te doen. 

Wat wil je bereiken binnen deze vrijwilligersfunctie? 

Veel mensen in contact met elkaar brengen. De zaal is een apart stukje Wartburgia waarbij je elkaar niet heel veel ziet. Daarnaast is een deel van de zaalleden zelden of nooit op de club. Daarom is onderling contact belangrijk (voor praktische zaken als scheidsrechters, invallers, wedstrijdplanningen), maar zou het ook leuk zijn als er wat meer binding met de club is. 

Wat wil je aan leden meegeven? 

Zoals gezegd krijg je als zaalvoetbal lid misschien niet altijd alles mee van wat er bij de vereniging speelt. Toch maak je met alle leden samen Wartburgia. Ik hoop dat iedereen dat zo voelt, en dat alle mooie plannen voor komend jaar met veel hulp van de grond kunnen komen. 

Verder hoop ik voor komend seizoen dat de twee hoofdklasse zaalteams er een mooie onderlinge strijd van maken, en dat het nieuwe team van Shak gaat genieten van zaalvoetbal!