SEIZOEN 2016-2017

TWEEDE BRAINSTORMSESSIE
Vrijdag 9 juni is er een vervolg geweest op de eerdere meeting over de toekomst van onze club. Hierbij sloten ook een aantal mensen aan die er bij de eerste meeting niet bij waren, waardoor we nog meer input konden verzamelen!
Vorige keer lag de nadruk op de vraag wat we als Wartburgia willen zijn en wat dat dan betekent voor de structuur van vrijwilligers. Deze keer zijn we een stapje dieper gegaan en is er concreter invulling gegeven aan de structuur. De belangrijkste verschillen met de huidige situatie zijn daarbij dat communicatie en het verenigingsgevoel een prominentere plaats in het bestuur gaan innemen, en dat de uitvoerende taken over veel meer mensen zijn uitgespreid. De opzet van de structuur vind je in de bijlage. Deze opzet geeft de richting aan, in de praktijk kunnen er natuurlijk nog wel verschuivingen gaan plaatsvinden, afhankelijk van de mensen die er invulling aan gaan geven. Het belangrijkste onderwerp van de avond was echter hoe we meer mensen kunnen activeren om een steentje bij te dragen. Daarvoor ontstonden vele ideëen, van een betere communicatie tot verplichten. Het is aan het nieuwe bestuur om te kijken welke acties er op langere termijn gedaan zullen worden. Deze zomer gaan we in ieder geval aan de slag met een aantal acties gericht op meer communicatie, (nog) niet op verplichten, te weten:
- Het maken van een 'vacaturebank' (een website met een overzicht van de totale structuur en per rol een korte omschrijving van de inhoud en de tijd die het kost)
- Persoonlijke benadering van zoveel mogelijk mensen
- Mail naar alle leden aan het begin van het seizoen met een oproep bij te dragen en een verwijzing naar de 'vacaturebank'
- Aanpassing van het 'huisregelement' van Wartburgia, met een nadruk op het feit dat Wartburgia geen sportclub is, maar een vereniging en we het dus gezamenlijk moeten doen
- Vergroten van de herkenbaarheid van het bestuur en andere belangrijke aanspreekpunten, zodat het voor iedereen helder is tot wie je je kunt richten
Via de website zullen we je op de hoogte houden van de voortgang van bovenstaande acties. En we zijn dus hard op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen! Als je zelf iets wilt doen (ook als je nog niet precies weet wat), neem contact op met Merel, Vanessa, of Brando.
-Merel


ZOMERAVONDVOETBAL
Terwijl in het oosten van Europa in megalomaan opgetrokken stadions een toernooitje wordt afgewerkt en de NOS ons denkt te verblijden met een rechtstreeks verslag van Nieuw Zeeland versus Mexico, gaan wij zelf komende woensdag zomeravond-voetballen! Iedereen is weer welkom, ongeacht geslacht, klasse dan wel kunde. Vanaf 19:30 gaat de bal rollen.


VRIJDAG NIEUWE BRAINSTORMSESSIE
Onlangs is er door een aantal "prominente" Wartburgianen (mensen die er veel zijn, veel doen of hebben gedaan, etc.) gebrainstormd over de toekomst van onze club. Wartburgia staat nu immers op een belangrijk kruispunt in haar bestaan.
Lees alles

Op vrijdag 9 juni is er een vervolg gepland, aanvang 19:30 in de kantine. Mocht je hierbij aan willen sluiten, meld je aan bij Merel: merel.deruijter@gmail.com . In aansluiting op de berichtgeving omtrent de brainstormsessie verwijzen we nog graag even naar wat goede filmpjes van de KNVB; zie bijvoorbeeld deze https://www.youtube.com/watch?v=Umomu_aDQ4w.
-Merel


HET ZWARTE GAT
Afgelopen zaterdag hebben we het seizoen 2016-2017 met ons eigen MixSix afgesloten. Een jaar waarin, om het maar mild te stellen, de vereniging in de steigers stond. De zaterdagen zullen voor ons voetballers de komende maanden leeg zijn, maar op bestuurlijk niveau zowel als bouwtechnisch zal er deze zomer nog hard aan getrokken moeten worden om eind september steigervrij het nieuwe seizoen feestelijk te kunnen openen. De redactie zal bovenop het nieuws zitten en wekelijks via dit kanaal over de voortgang rapporteren. Als de MixSix van dit jaar de graadmeter is, komt alles goed. Het toernooi verliep harmonieus, veel nieuwe jonge gezichten, de ouderlingen vanaf de zijlijn toekijkend en de harde kern der Wartburgianen zich, hier en daar wat krampachtig, staande houdend. Marian schoot het fotoboek.
En dan dat zwarte gat, velen van ons kunnen echt niet zonder een wekelijks tochtje richting Drieburg. Voor diegenen bestaat er natuurlijk al jaren lang één remedie: het Zomeravondvoetbal! Aankomende woensdag gaat de herenselectie, naarstig op zoek naar extra keepers, nog een laatste training afwerken. Dus lijkt het mij gepast de officiële aftrap van het Zomeravondvoetbal, hoe ideaal, op 21 juni te laten plaatsvinden. Zij die zich echt niet kunnen beheersen, zijn aankomende woensdag al van harte welkom om tijdens het trainingstijdslot van de Veteranen een balletje mee te komen trappen, ongeacht geslacht, kunde en vaardigheid. Zo vanaf een uurtje of 7.SOCCER ROCKER
We staan weer met beide benen op de grond. De wagen van Max Verstappen is trager dan de laatste Arrows van zijn vader. De zoon van de ontslagen bondscoach legde feilloos iedere bal op die grote belgische krullebol. Er rent één iemand sneller dan Daphne en onze eigen Kannibaal heeft last van de schijterij. Laten we dan maar wat nederlandse bandjes gaan kijken op de Soccer Rocker. We zullen er zijn...


EINDSTAND
Het seizoen 16/17 zit er vrijwel geheel op. Hier een overzicht van alle eindstanden van de veldteams: mannen, veteranen en vrouwen. Ons nieuwe bordes is nog steeds onder constructie, dus zo bezien is het niet al te erg dat we dit seizoen geen kampioen hoeven te begroeten. Wartburgia 2 en VR3 wonnen beide hun eerste ronde in de nacompetitie en strijden nog voor promotie. Verwachte eindstand van de verbouwing 30-9...


WARTBURGIA VR2 WINT DISTRICTSBEKER
Agelopen vrijdag heeft Wartburgia VR2 de bekerfinale gewonnen van Buitenveldert VR3. Met een volle bank en invallers van VR1, VR3 en VR4 en veel supporters. In de eerste helft heeft Wartburgia het betere van het spel, maar Buitenveldert de beste kansen. Pas halverwege de tweede helft opend Buitenveldert de score. Tien minuten voor tijd besluit Arie 1 op 1 te spelen achterin. De opgevoerde druk resulteert met nog slechts 2 minuten op de klok in een penalty voor Wartburgia, zuiver ingeschoten door Ilja. Een welverdiende verlenging volgt, waarin Denise na een tiental minuten de bal hard cross in het doel jaagt, na prima te zijn aangespeeld op rechtsvoor. Buitenveldert is dan helemaal lam geslagen. Feest en een huldiging op het podium in de volle kantine van Legmeervogels.
-Monique


EEN BEKERFINALE EN DE NACOMPETITIE
Hoewel het seizoen eindigde met degradatie, speelt Wartburgia VR2 aankomende vrijdagavond in Uithoorn de finale van hun bekertoernooi. Een uitgelezen kans om het seizoen glans te geven, 19 mei, aanvang 19:30 op sportpark Randhoorn. Onderwijl probeert VR3 de verloren plaats in de 1e klasse via de nacompetitie te heroveren. Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd ruim gewonnen, komende zaterdag mogen de dames met de bus naar Brielle (bij Spijkenesse rechtsaf). Ook voor Wartburgia 2 begint deze week de nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse met een tweeluik tegen Sporting Martinus.
Verder bewegen zich steeds meer competities richting het einde, behaalde Wart 4 een soevereine zege, lees, en schreef Leen dit keer de dagsluiting.


DE EINDFASE
Voor een aantal teams zit het seizoen er alweer op. Zo heeft scheidend coach Suzanne Bakker VR1 met een klinkende 2-6 bij Eldenia behouden voor de Topklasse. Mag Wartburgia 1 volgend seizoen opnieuw uitkomen in de 3e klasse, uiteraard met Hans Bergsma als coach, de beste man lijkt een contract voor het leven bij ons te hebben. Dat dachten we ook van Fieke, toegewijd lid en aanvoerder van VR4, maar een onwillige knie maakt een einde aan 16 jaar lidmaatschap. Kunnen we deze uiterst capabele dame niet verleiden tot het vervullen van een belangrijke bestuursfunctie?
De eindfase dus, een kritisch oog ziet dat we met de verbouwing daar nog niet helemaal zijn aanbeland. Waar de één vindt dat het in volle vaart vooruit gaat, maakt de ander zich zorgen of we aan het begin van het nieuwe seizoen nog in een port-a-cabin moeten kleden. We zullen het hele proces tijdens het zomeravondvoetbal scherp in de gaten houden. Maar dan zitten we allang alweer in een nieuwe fase...


VERSLAGEN
VR1 nog steeds niet zorgenvrij, lees. Ook Wartburgia 4 verliest, lees.


 


MEIVAKANTIE
Op je 50ste verjaardag, rond 21:00uur in de kantine van Wartburgia, de man met de hamer tegenkomen. Het kan de beste overkomen. De één legde de schuld bij de volksmuziek die op dat moment werd gedraaid, de ander wees nuchter op eventueel te overvloedig alcohol gebruik. Maar de juiste verstaander zag een jongen die voor het eerst sinds jaren eindelijk met een uitstekend bezet middenveld had mogen voetballen. Vet1 profiteerde optimaal van de voetballuwe periode door met de zó gewenste versterkingen 6 punten te pakken. En dat gaat in de benen zitten!
Ook Wartburgia 4 won hun thuiswedstrijd, lees het geïillustreerde verhaal.
Minder fortuin was er voor Wartburgia 1, het zwaarbevochten gelijkspel glipte in de slotfase uit de vingers. Aanstaande zaterdag de derby met JOS, kan VR1 zich definitief veilig spelen tegen Seastum en moet Wartburgia 2 weer zien te winnen om nog uitzicht op de titel te houden. Wat dan weer betekent dat Vet1 het volledig op eigen kracht moet zien te rooien...


AFGELOPEN ZATERDAG
Marian genoot van de zon en schoot de volgende foto's. Pepijn liet alle bescheidenheid varen bij het schrijven van zijn verslag.


RIJKSMONUMENT
Jarenlang leek het bestempeld als rijksmonument, het terrein van TABA. De gang naar onze overbuur was er een terug in onze eigen pupillentijd. Maar afgelopen zomer is er een flitsrenovatie uitgevoerd. De gemeente heeft 50% van het gras vervangen door plastic, de club heeft zonnecollectoren op het dak geplaatst en de kleedlokalen voorzien van nieuwe douchekoppen! Het moge duidelijk zijn dat onze eigen verbouwing wat meer voeten in de aarde heeft, maar stukje bij beetje worden de vorderingen zichtbaar nu ook de stalen constructie voor de uitbouw is opgetrokken. Na de zomer, als de gemeente onze grascapaciteit tot 33% heeft gereduceerd, zal onze accomodatie als state of the art uittorenen boven Drieburg, klaar voor de toekomst.
Of er tegen die tijd nog topklasse wordt gespeeld staat nog niet vast, VR1 verzuimde zich definitief veilig te spelen, 0-0 tegen concurrent RVVH. Wartburgia 2 heeft nog steeds een klein kansje op de titel, maar VR3 zal hoogstwaarschijnlijk via de nacompetitie een plek voor de club in de 1e klasse moeten veroveren. VR2 gaat die op zeker verspelen. Wartburgia 4 hobbelt lekker bovenin de middenmoot, lees. En een zeker personage, bekend van de bar, kan tevreden zijn, Vet1 won van TABA....DE FORMATIE
De stoelendans rond het pluche van Wartburgia's bestuurskamer is in volle gang. De schrik sloeg ons om het hart toen ruim de helft van het huidige bestuur kenbaar maakte niet meer beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. Inmiddels zijn er al wat vorderingen te melden over de invulling van een aantal posities. Het wedstrijdsecretariaat voor de zaal is inmiddels in handen van Barbara Beek en voor Financiën lijkt een nieuwe kandidaat gevonden, al kunnen we in dit stadium nog geen naam prijs geven. Blijft het wedstrijdsecretariaat veld en bovenal het voorzitterschap, een aantal als uitermate geschikt geachte kandidaten is benaderd maar niet bereid gevonden. De mogelijkheid om binnen het huidige bestuur iemand naar voren te schuiven, een soort primus inter pares, wordt momenteel onderzocht.
De vrouwen selectie komt volgend seizoen onder leiding van Linda Bos, oud speelster van Wartburgia D1 en dit seizoen nog actief als trainster van Ter Leede VR2. Gezocht wordt nog een half elftal aan jongelingen om de mannen selectie mee aan te vullen en Vet1 hengelt nog naar een drietal oudere spelers die binnen de selectie op een zijspoor dreigen te raken. Er valt nog voldoende te formeren...


UITSLAGEN
Uitslagen hebben vele gedaantes. Zo won centrum rechts vorige week in Nederland de verkiezingen, waardoor het waarschijnlijk lijkt dat de grote roerganger van "het overhevelen van taken van het rijk naar gemeente" zijn derde kabinet mag vormen. En zo komen we bij onze stad, waar Groen Links de grootste partij is geworden, maar deze periode niet in het college is vertegenwoordigd. Wij hebben een VVD wethouder die plechtig heeft beloofd dat er binnen onze stadsgrenzen geen nieuwe plastic velden meer zullen worden aangelegd met rubbergranulaat. We zullen het zien.
Ben benieuwd of er bij Wartburgia nog verkiezingen komen voor de vele vacante bestuursposities, of dat we dit keurig regelen in de nog te bouwen achterkamertjes.
Ook op het veld gaven de uitslagen een wisselend beeld. Wartburgia 2 verspeelde de koppositie, het Eerste verloor, maar VR1 behaalde een belangrijke overwinning. Daar waar VR2 steeds dieper in het moeras zakt. Wartburgia 4 verloor, lees, maar de prestatie van de oudsten voorzag Leen van hernieuwd zelfvertrouwen, lees, en Vet1 knokte zich naar een zwaarbevochten gelijkspel: 2-2, ook dat is een uitslag...


VERGROENING (28-2-2017)
Op het eerste gezicht leek er weinig progressie te zijn bij de verbouwing afgelopen week, maar links in de hoek bij de uitbouw ontwaarden wij iets wat het topje van een 130 meter diepe schacht richting aardwarmte bleek te zijn. En daar zijn we blij mee! In een wereld waar de ijsbergen in rap tempo smelten, kunnen wij het ons niet meer permitteren iedere vorm van nieuwbouw met fosiele brandstof te verwarmen. Helaas lijkt klimaat neutraal bouwen een ondergesneeuwd thema in de huidige verkiezingsstrijd. Terwijl het mij toch een prioriteit lijkt. Het is maar goed dat oud Wartburgiaan Rutger Groot Wassink nog niet is doorgedrongen tot de landelijke kieslijst, anders zou ik zo maar in de verleiding zijn gekomen hier reclame te maken voor de partij...


BETON
Terwijl de feestcommissie zich al druk maakt of we de officiële opening van ons vernieuwde clubgebouw op 16 september danwel op 7 oktober zullen gaan vieren, hebben wij geen timmermansoog nodig om te zien dan de geplande einddatum van eind april lastig te halen zal zijn. Afgelopen week is de benedenverdieping van de oudbouw voorzien van een nieuwe betonnen vloer en is er plaatwerk op de stalen constructie aangebracht. De vrees onder de sceptici bestaat dat het werk onder tijdsdruk zal worden afgeraffeld. Als dat gebeurt, zitten we op 7 oktober alweer met een verstopte afvoer. Haast is een slechte afwerker, we redden het nog wel een tijdje met onze noodlokalen, en oh ja, onze grasvelden liggen er prima bij, zo voor eind februari!


UPDATE 19-1-2017: IT GIET OAN!
Op 18 januari is het dan eindelijk zover: het lang verwachte staalwerk is gearriveerd! Na de afgelopen week waarin er al veel bouwactiviteiten werden waargenomen (zo hebben de loodgieters veel werk verzet in de catacomben), zijn de bouwers nu druk bezig met het installeren van het staalwerk: imposante stalen kolommen die de uitbouw en nieuwbouw moeten dragen. De temperatuur vormt vooralsnog geen reden deze werkzaamheden te staken, dus da’s mooi!
Ik sprak onder andere de voorman van de aannemer en die vertelde mij dat het staalwerk letterlijk en figuurlijk het vertrekpunt vormt voor het resterende bouwproces. Goed nieuws lijkt het, dus. “Lijkt het” want een gezonde dosis scepsis is, na alle teleurstellingen, natuurlijk onontkoombaar.
Ondertussen blijven de betrokken opdrachtgevers (wartburgia/FIT) de druk op de ketel houden: er is volgens de laatste planning nu eenmaal sprake van vertraging en die moet worden ingelopen. En het is goed dat de aannemer dat ook voelt. Kortom, zoals ook in de vorige update opgemerkt, onze belangen worden goed in de gaten gehouden. Medio april is en blijft de deadline.
Resume: Er is de afgelopen week veel gebeurd, een mijlpaal (i.c. het staalwerk) is gearriveerd, we houden de vinger goed aan de pols!
-Stephanie en Ed


DE WITTE WERELD (13-2-2017)
Zul je net zien, op het moment dat alle competities weer van start gaan, was Moeder Natuur eindelijk ook eens de baas over de kunstgrasvelden. Sportparkbeheer Oost had vrijdag al geanticipeerd op de vorst en alle grasvelden afgekeurd, maar was vervolgens op zaterdagochtend vergeten de buienradar te controleren, waardoor Wartburgia 2 nog wel aan hun wedstrijd moest beginnen. Totdat de sneeuwval verder spelen onverantwoord maakte. Deze week stijgen de temperaturen weer en wij hopen op een groene lente...


SAPPERDEFLAP (6-2-2017)
Een enorme stalen constructie omklemt ons oude gebouwtje. Deze maakt in ieder geval een robuustere indruk dan de huidige noodtrap, waar afgelopen zaterdagavond menig veteraan, al dan niet voorzien van kunstheupen, uiterst behoedzaam afdaalde.
Gezien het toegepaste design & build principe lijkt het erop dat ervoor gekozen is eerst de oudbouw volledig onderhanden te nemen. Al is dit een aanname, niet gestaafd bij de aannemer. De fundering van de uitbouw dient vooralsnog als opslag voor stalen platen, gras en hemelwater.
Op het veld verloren onze titelpretendenten Wartburgia 8 en VR5 hun duels tegen de directe concurrentie. Dat de 45plussers het op een gelijkspel wisten te houden mag een klein wonder heten. Daar liep de laatste man op enorme Pipo de Clown-schoenen, sapperdeflap, Ed...


WINTERSLAAP (30-1-2017)
Zo zachtjes aan ontwaken steeds meer competities uit hun winterslaap en wordt het programma steeds voller. Daarbij is het wel zo prettig als de vorst uit de grond trekt, waardoor veld 1 en 2 ook weer inzetbaar zijn. Het gerucht wordt steeks hardnekkiger dat we één van deze velden gaan kwijtspelen aan de immer oprukkende plastificering van onze ondergrond.
Ondertussen, nu het eerste staalwerk is opgetrokken, blijkt onze projectontwikkelaar met groeiend zelfvertrouwen de ontwikkelingen te posten op facebook. De redactie doet het hier met een ooggetuigenverslag, komende zaterdag op te halen, als de regenval een doorgang op veld 2 toestaat...


VORSTVERLET (23-1-2017)
De redactie heeft vorstverlet. De bouwvakkers hopelijk niet, daarvoor is een dagtemperatuur van 6 graden onder nul noodzakelijk. We wachten rustig af tot een nieuwste update daar duidelijkheid over verschaft.
Ook voor veld 3 moeten de temperaturen flink onder nul voordat het wordt afgekeurd, het 4e speelde zich naar een eclatante overwinning, het verslag.


HET NIEUWE JAAR (16-1-2017)
Lang leek het erop als had Wartburgia zijn eigen ruiten ingegooid, maar de direct betrokkenen zijn ervan overtuigd: eind mei zitten we in vernieuwde kleedkamers. Er werd nogal wat besproken tijdens de ledenvergadering van afgelopen zaterdag. De contributie zal weer met 5 euro worden verhoogd en we zullen meer moeten spenderen in de kantine. De kostenpost onvoorzien is helaas hoger dan de winst. Er zijn betere omstandigheden denkbaar waaronder onze financiële topvrouw Noor haar taken kan overdragen aan een nog te vinden opvolger.
Tja, en dan onze voorzitter, al sinds jaar en dag ad interim, heeft officieel zijn vertrek aangekondigd na voltooiing van de verbouwing. De sceptici onder ons vrezen nog een langdurig bewind...


VERENIGING IN LAST
Laten we het niet al te zwaar aanzetten, maar onder onze leden begint een licht gevoel van irritatie te ontstaan over de trage voortgang van de verbouwing. Als onafhankelijk scribent zou ik de pen zomaar eens in het gif kunnen dompelen, maar we gunnen de zaak nog een kans. De aannemer zegt in december het staal te gaan plaatsen, op de tekentafel is er doorgewerkt aan de uitwerking van allerlei onderdelen en of de aanhoudende huur van de port-a-cabins moet gaan leiden tot een nieuwe contributie- verhoging zal tijdens de komende Algemene Leden Vergadering ongetwijfeld een vurige discussie opleveren.


MEDISCH BULLETIN
Hoewel menig Wartburgiaan te kampen heeft met een fikse hoofdpijn na het vieren van een geslaagd feest op locatie, is er goed nieuws te melden van het medisch front: zowel de operatie bij onze voorzitter (nieuwe knie) alsmede de operatie bij Vleesch (nieuwe onderrug) lijken te zijn geslaagd! De gevolgen van het vermaledijde rubbergranulaat op lange termijn op onze gezondheid blijft echter een grote bron van zorg binnen de voetballerij. En de vrouwenselectie blijft na dit weekend zitten met een flinke kater.


WILLEM, WéVé, VLEESCH
Wil de echte Willem Vleeschouwer opstaan? Helaas gaat dat momenteel even wat lastig. Zagen we onze huistekenaar een paar jaar geleden nog met een ondersteunende kraag om de nek, nu is het de onderrug die deze ware Wartburgiaan parten speelt. Een aantal witjassen, om in zijn stripjargon te blijven, moet nu beoordelen of een terugkeer van deze aimabele clubscheidsrechter nog tot de mogelijkheden behoort. Het fysieke malheur heeft echter geen enkele negatieve invloed op de kwaliteit van 's mans bijdragen aan onze site, sterker nog, die lijkt met de jaren alleen maar stijgende. Deze week weer een nieuwe, goddelijke prent. En dat speelt zich allemaal af bij Wartburgia...
Op de velden dit weekend een puike 10-2 overwinning van het eerste elftal, een pijnlijke nederlaag van VR1. Wartburgia 6 loopt 6 op 6 en Vet1 is eindelijk van de nul af. Nu VR6 nog.


OP EEN SOK EN EEN VOETBALSCHOEN 24-10-2016
Je hebt wel eens een week met geen flauw idee waarover te schrijven. Een rustige zaterdag met een paar bekerwedstrijden. Totdat ik die knaap van Heerenveen het halve veld zag oversteken op slechts één voetbalschoen, de rechter had hij in een duel op eigen helft kwijtgespeeld. En dan na een dribbel van een metertje of 40 nog de tegenwoordigheid van geest opbrengen om met links af te drukken. Onwillekeurig vroeg ik mijzelf af of Jerry St. Juste op kunstgras eenzelfde afzet had kunnen genereren...
Komend weekend een vol programma. Hou derhalve weer rekening met het kleedkamerprotocol, blijf niet te lang onder de douche, er staat al snel weer een nieuw team te trappelen om van de port-a-cabin gebruik te maken.


NATUURGRAS (17-10-2016)
En toen regende het vrijdagnacht, prompt lag veld 1 eruit. Het viel de afgelaste 45plussers op dat het onderhoud aan de natuurgrasvelden in een sterfhuisconstructie lijkt te zitten. Zelf speelden we bij Swift, waar het ooit zo rustieke Sportpark Olympiaplein is veranderd in een plakkaat plastic met twee uit te donker bruine stenen opgebouwde blokkendozen. Het blijft een dilemma, het wedstrijdsecretariaat verlangt naar kunstgras, de verstokte veteraan zakt nog graag weg in de modder. Stadsdeel Oost bepaalt op basis van kosten onderhoud, afgelastingen etc. of een veld wordt vervangen. Sentiment speelt daarbij geen rol.
Overigens lijkt het mij geen gek idee de volgende thuiswedstrijd van VR1 versus de nieuwe angstgegner Buitenveldert op veld 1 af te werken, zo'n tegenstander dien je uit hun comfort zone weg te halen, het verslag.


KUNSTGRAS (10-10-2016)
Toen afgelopen voorjaar een nieuw te vergeven kunstgrasveld voor sportpark Drieburg aan TABA werd toegewezen, heerste er teleurstelling bij het bestuur dat ook dit seizoen ons eerste veld van het zo kwetsbare natuurgras is. Nu ligt het product kunstgras en dan met name de rubberen korrels zwaar onder vuur. Van de miljarden uitgestrooide korrels verdwijnen er miljoenen in ons milieu. Iedereen heeft wel zo'n hoekje in de voetbaltas waar het goedje zich ophoopt, via de wasmachine verdwijnen de zich makkelijk aan natte handdoeken en voetbalkouzen hechtende korrels in ons afvalwater, waarna giftige, niet afbreekbare stoffen uiteindelijk in het milieu belanden.
Zijn er alternatieven? Welzeker, korrels van kurk of desnoods van synthetisch rubber. Maar deze zijn duurder en dat brengt ons op de vraag die we onszelf het komende halfjaar in aanloop naar de verkiezingen moeten stellen: willen we lastenverlichting of willen we een samenleving waar de overheid over voldoende middelen beschikt om alle rubberkorrels op te zuigen en de kurk variant uit te strooien?
Gespeeld het afgelopen weekend op welke ondergrond dan ook, de 45plussers, daar waar Leen de komma's zet, milieu problemen van andere aard bij Wartburgia 4. Puntjes sprokkelen door Wartburgia 1 en weer een lekkere zege voor VR1, het verslag. Volgend weekend de stadsderby met Buitenveldert VR1, sportpark Drieburg, aanvang 14:45, uiteraard te spelen op... kunstgras.


DE SCHEIDSRECHTER (3-10-2016)
Toen wij begin jaren negentig bij Wartburgia kwamen voetballen, kreeg ons team vanuit de club een zekere A. Bark als scheidsrechter toegewezen. Een heerschap wiens beslissingen even warrig waren als zijn verhalen aan de bar. Eén ding kon je hem nageven, hij was zeer consequent in het toekennen van vrije trappen de verkeerde kant op, waardoor per saldo zowel wij als de tegenpartij er niet al te veel hinder van ondervonden. Dat A. Bark inmiddels is verbannen naar het ballenhok van JOS lag zeker niet aan ons, dat had alles te maken met zijn gedrag aan de bar en tegen het einde voornamelijk onder de bar. Tegenwoordig hebben wij één van onze minder mobiele spelers als scheidsrechter.
Het is de week van de scheidsrechter en ook bij Wartburgia moeten we daar aandacht aan besteden. Want er dreigt een ernstig oplopend tekort aan club-arbiters. Ben jij bereid zo nu en dan een potje te fluiten, meld je dan even bij het bestuur.
Over naar de prestaties op het veld, VR1 blijkt ook dit jaar weer competatief, het verslag. Wartburgia 6 verloor, het verslag. En Leen neemt in zijn beschouwing ook meteen het gelijke spel van VR5 mee.


DE VERBOUWING deel 3
Zoals in de vorige update besproken gaan we regelmatig een update verzorgen zodat iedereen een goed beeld krijgt van de voortgang. In de afgelopen week is het grondwerk afgerond, alle open delen zijn weer toegedekt. Het zwembad is leeggepompt en is niet meer. De komende dagen worden er gaten en sleuven gezaagd en geboord, zodat het staalwerk kan worden aangebracht. Op bepaalde plekken onder de nieuwe installatie-ruimte wordt de oude constructie in de kleedkamer met staal versterkt vanwege de zwaardere nieuwe verwarmings-installatie. Volgende week wordt de stalen constructie van het renovatiedeel opgebouwd. Dit duurt ongeveer een week.
-Namens de bouwcommissie, Gerard van der Wel.


ALGEMENE BESCHOUWING (26-9-2016)
Heel Nederland gaat er gemiddeld 1% in koopkracht op vooruit komend jaar. Met enige trots presenteerde het kabinet dit resultaat van het door hun beleid gestuurde economische herstel. Helaas wordt deze loonstijging voor de verstokte bezoeker van onze kantine teniet gedaan door een significante verhoging van de bierprijs. Optimalisering van het verdienmodel luidt het strikte advies van de KNVB in deze.
Op het veld beleefde Wartburgia 1 en VR1 (het verslag) een zware middag. Vooralsnog zonder puntverlies zijn VR5, Wartburgia 6 en, het mag geen verbazing wekken, VR3 staat alweer fier aan kop.


VERBOUWING deel 2
Na de vertraging bij de belastingdienst over de bepaling van de te verrekenen
omzetbelasting op het project, wat mede van invloed is op de benodigde project
financiering, hebben we de financiering voor de zomer veilig kunnen stellen. Direct daarna is het bouwteam van start gegaan om de bouw weer op te starten. De herstart vergde dat de aannemer het afgebouwde bouwteam weer heeft opgebouwd en de benodigde bouwdocumenten (onderlinge afspraken, tekeningen) op orde kon krijgen. Deze week kon het startmoment worden vastgesteld op volgende week, week 37. Op basis van deze beslissing wordt er een nieuwe planning gemaakt waarbij de oorspronkelijke planning als uitgangspunt dient, wat zou leiden tot een oplevering in februari 2017. Deze bijgestelde planning is voor iedereen dan bindend. Als bestuur volgen wij nu dagelijks (samen met de noodzakelijke experts) dat het actualiseren van contractuele afspraken zo snel mogelijk gereed komt en de voortgang van het bouwproces direct wordt aangepakt. Daarnaast zullen we de komende tijd frequenter met jullie gaan communiceren rondom de voortgang van de bouw.
 Namens het bouwteam,
 Gerard van der Wel.


DE KANTINE (19-9-2016)
De kantine, waar Wilfred Genee's Niet vullen maar voeden maar geen voet aan de grond krijgt. Daar waar menig twistgesprek werd gevoerd, er is altijd wel een stoorzender. Het terras, waar een bezoekend team het nodig achtte tijdens onze wedstrijden wat volkszangers over Drieburg te laten schallen, uitermate hinderlijk. Die kantine kreeg afgelopen vrijdag, op de valreep van week 37, bezoek van...bouwvakkers!
Dit weekend sleepte Wartburgia 1 een gelijkspel uit het vuur bij Zeeburgia, verspeelde VR1 een voorsprong, het verslag, en leverde Leen naast de bal ook nog wat teksten in. Scroll helemaal naar beneden voor de laatste update over de verbouwing, voor mij heeft de verste Vleesch de meeste nieuwswaarde!


VERANDERINGEN (12-9-2016)
Bij het begin van het nieuwe seizoen is de meest schokkende verandering dat buur TABA een kunstgrasveld heeft gekregen, die vereniging waar nooit wat zou veranderen. Maar er zijn meer zaken die nooit meer als voorheen zullen zijn, de spelregels zijn dit jaar weer aangepast: spelregelwijzigingen. Ook het innen van de contributie gaat voortaan anders, het handeltje zal worden uitbesteed aan Club Collect, de notoire wanbetaler zal er niet meer mee wegkomen. De bestuursdienst zal vanaf nu moeten worden uitgevoerd door het elftal dat gelijktijdig kantinedienst heeft. De gepromoveerde selectie elftallen zullen op beduidend meer weerstand stuiten en Vrouwen 1 wint niet de eerste 6 wedstrijden op rij, het verslag. De statuten, stammend uit 1970, zullen worden vernieuwd. En het clubgebouw zal ook zeker aan verandering onderhevig zijn, of het wordt verbouwd, of het zal van arremoede in elkaar storten.

Voor degenen die het allemaal wat teveel is, als baken van rust in deze turbulente tijden, aan de vorm van deze website zal ook dit seizoen niets veranderen, daar zal ik persoonlijk zorg voor dragen...


DE HOLLANDSCHE SCHOOL (5-9-2016)
De laatste tijd wordt er nogal al veel gediscussieerd over de Hollandse School. Een rare discussie toch, alsof iedere voetbalploeg hetzelfde zou moeten voetballen. Iedere ploeg trekt toch met zijn eigen sterkste wapens ten strijde. Zo kwam Ajax altijd met vleugelspitsen en counterde PSV het liefst met een duo in de voorhoede. Tja, Brabant ligt dan ook niet in Holland. De Hollandse School, dat is toch inmiddels verworden tot het eindeloze positie-spel van Van Gaal. Wat we in Nederland nodig hebben zijn dribbelaars en dan het liefst van het slag dat drie afjagers de baas is!

Bij Wartburgia zijn we dit seizoen goed begonnen. Het gepromoveerde Wartburgia 1 beloonde zich met een overwinning en ook in de Topklasse van het vrouwenvoetbal zijn de eerste 3 punten binnen, het verslag. Aankomend weekend gaan ook de andere elftallen van start. Een overvol programma dus, helaas is onze accomodatie daar nog niet geheel op toegerust. Er zijn slechts 4 beschikbare kleedruimtes en containers om de spullen in op te bergen tijdens de wedstrijd. Het zal voorlopig nog even passen en meten zijn. Dus kom op tijd en beperk de tijd in de kleedruimtes, douche niet te lang, want er staat al snel weer een nieuw gezelschap te trappelen.