13 mei 2017

JOS 9 - Heren 4: 0-3 (0-1)

Op ons woensdagse trainingsveld spelen we vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen. Onder voorbehoud. De lente is gekomen, spring eens in de lucht. Het bijna-kampioenschap lonkt.

We beginnen scherp. Keeper Koen trapt uit naar Joppe. Die vindt de opstormende Marcel. Marcel stuurt Pepijn diep. Die houdt de bal nog net binnen en trekt hem voor. Yannick veegt de bal door naar rechts waar Ramses komt aangespeerd. Even kijken en boem! 0-1.

Dit hoge tempo houden we een uur vol, dan wordt het puffen in die waterdamp. Kopje thee op het veld en verhalen uitwisselen met de tegenstander over dit seizoen. Dat je soms op de dag van de wedstrijd ineens tekort mensen dreigt te hebben en het dan toch nog goedkomt.

We zakken in het laatste half uur iets in. JOS 9 is in geen velden of wegen te zien. Over links stuurt Rens de bal langs de lijn naar Hendrik. Die vindt naast zich Frans. Frans sleept het leer langs een tegenstander en zet voor op Alf. De Bung kopt tegen de paal, maar Rens is doorgelopen om af te drukken: 0-2.

Daarna is het een kwestie van uitspelen. Ramses blijft echter gaan over de rechterflank. Uit een splijtende pass van Yannick schiet hij tegen de paal. Vlak voor tijd is het wel raak. Marcel speelt in en na een combinatie tussen Rens en Joppe is Ramses alweer aanspeelbaar. Deze keer plaatst hij de bal met gevoel over de doelman heen, onderkant lat en erin: 0-3. Het zou een waardige afsluiting zijn geweest van een puik seizoen. Al zeggen we het zelf.

Pepijn