9 April 2017

WARTBURGIA VR1 - SEASTUM VR1 0-3 (0-1)

De voorlaatste wedstrijd van dit seizoen staat op het programma. Het is een prima voetbalweertje waarin het belangrijk is dat er punten gehaald gaan worden vandaag. Dit om nacompetitie te ontlopen en het niet té spannend te maken tot aan de laatste wedstrijd van volgende week tegen Eldenia.
De eerste 20 minuten van de wedstrijd domineerde de vrouwen van Wartburgia, alleen werden zij niet gevaarlijk voor het doel. In de 23e minuut was de eerste kans daar, Demi Hemelaar geeft een voorzet op Catja Suurmeijer en schiet. Helaas wordt de bal geblokt door een verdediger van Seastum.
In de 25e minuut ontstaat er een grote kans voor Seastum, deze bal wordt goed geweerd door de verdediging van Wartburgia. In de omschakeling levert dit een kans op voor Mireille Eilander. Zij wordt neergehaald in het strafschopgebied, waar de scheidsrechter zomaar een penalty had kunnen geven.
Voor rust nog een paar kansen over en weer. Demi met een mooie actie aan de linkerkant van het veld, ze bewaard goed het overzicht en legt de bal af op Catja, de bal wordt net naast geschoten.
In de 44e minuut dreigt er gevaar voor Wartburgia. Seastum komt met een afstandsschot wat eindigt op de lat, een waarschuwingsteken voor de vrouwen van Wartburgia. Een minuut later is het dan toch raak. Een diepe bal wordt, net voor de rust, ingeschoten wat leidt tot een 0-1 achterstand. In de blessuretijd van de 1ste helft is er nog een goede mogelijkheid om de 1-1 te scoren. Shanon Molleman maakt een actie het strafschopgebied in en schiet op doel, deze bal wordt goed gehouden door de keeper. In de kluts valt de bal er nog bijna in, maar helaas.

In de rust een goede peptalk van coach Suzanne Bakker, zodat we de 2e helft wat meer kunnen en moeten laten zien. Er zijn nog 45 minuten om de wedstrijd om te buigen in een 3 puntenwedstrijd.

De tweede helft van de wedstrijd gaat van start en in de 48ste minuut is het raak voor de tegenpartij. Een te korte terugspeelbal van de verdediging belandt uiteindelijk via een intikkertje in het doel van de Wartburgia vrouwen, 0-2. Twee minuten later is er een kans om de aansluitingstreffer te maken. Mireille onderschept een terugspeelbal goed en schiet op doel, helaas doet de keeper van Seastum goed haar werk en blokt de bal. Seastum wordt steeds gevaarlijker wat resulteert in het derde tegendoelpunt. In de 56ste minuut wordt er op doel geschoten, Jennifer houdt de bal in eerste instantie tegen, alleen in de rebound wordt deze er alsnog ingeschoten, 0-3. In het laatste half uur kan Felice Hermans nog een keer goed door het midden dribbelen met de bal en geeft een pass op Demi, haar schot gaat voorlangs. Daarna wat kleine mogelijkheden, maar tot een doelpunt komt het niet.

Eindstand 0-3.

Volgende week weten we wat ons te doen staat. De punten welke gehaald kunnen worden in het verre Eldenia zijn hard nodig om nacompetitie te ontlopen.

Misschien iets te ver, maar jullie zijn natuurlijk altijd welkom om ons te komen aanmoedigen!