22 april 2017

Heren 4 - AFC 13: 4-1 (2-0)

Zo maak je er ruim 100 in zes seizoenen Wartburgia en zo sta je in het twaalfde eind april nog op nul. Deze jaargang is dat een combinatie van mezelf minder in spits zetten, want anderen scoren makkelijker en mezelf er überhaupt minder inzetten, want ik ben mede-aanvoerder. Tot zover mijn ego’tje. Vleesch, wil je mij nu tekenen op de homepage?

“We vliegen er vol op tegen die kakkers.” Zo begon het verslag van de uitwedstrijd bij AFC. Dat doen we vandaag ook. De rust- en de eindstand van die wedstrijd zijn hetzelfde, maar nu zijn wij de thuisploeg. Daar houden de overeenkomsten op.

Hulde aan de wissels

Het is fris lenteweer, scheidsrechter Joost heeft zich in het paars gehuld omdat wij in het geel opdraven (enige zak met genoeg reserveshirts, aangetroffen in een container vol troep waar Dewa me naar toe stuurde). Na afloop kunnen ze zo met de vuilnisman mee. Of –vrouw natuurlijk.
Alf “De Bung” haalt bij het erin vliegen zijn knie open. En dat op echt gras. Even doorbijten en dan plaatsmaken voor Hennie. Hennie vliegt er ook in, soms ook erover. Zo kennen we hem. Kansjes worden kansen als hij op links doorbreekt. Twee strepen van voorzetten bereiken Frans, die twee keer feilloos afdrukt. Stéphane gooit er nog een lange stift als van Luc Nilis uit, bijna 3-0.

Hulde aan de geelpakkers

Mensen wisselen is altijd kut om te doen. Sorry, wissels. Volgend seizoen mogen anderen het weer regelen. Verder is het een eer om aanvoerder van jullie te zijn. De vierde zege op rij komt niet meer in gevaar. Ook Wielen, Rammer, Rens, Joppe, Marcel, Alain, Willem, Martijn, Jesse en Alex spelen sterk. De laatste biedt Pep een kans aan, maar de doelman redt.
Als het 2-1 wordt, raken we niet van slag. Integendeel, we zetten er een tandje bovenonder. Jesse krult een vrije trap in de bovenhoek. Nu hij er toch is. Een lange pass van Stéphane wordt door de AFC-keeper half onderschept, waarna Jesse hem tot een fout dwingt en Frans de bal in het lege doel kan tikken. Fransie mag de bal mee naar huis.

Rens gooit ver

Weer drie punten, we kunnen zelfs nog kampioen worden. Bijna-kampioen zeker. We gaan ervoor.

Pepijn

Hulde aan de 3e helft