1 april 2017

Heren 4-SV Ouderkerk 4: 1-0 (1-0)

De lente is losgebarsten en Jesse brengt de zomer alvast de kleedkamer binnen. Kleine luidspreker, groot geluid. Sfeer in de keet. Met onder andere:

* Jae-Sang Goedel:

VAN DE WIELEN STYLE

* Stéphane Alias :

PASS (GASS)

* Jeoff Ekkel:

LIEVER FLUITEN IN EEN TE DIKKE JAS (DAN WEER EEN WEDSTRIJD GEMIST)

* Wart 4 Bijna-Kampioenen:

HYMNE VAN HET BIJNA-KAMPIOENENBAL

Ze knijpen hem ongetwijfeld al, de jongens uit het schilderachtige dorpje een mooie fietsrit stroomafwaarts aan de Amstel, in het hok hiernaast. Op het hoofdveld van onze Wartburg, waar het hoofdvertrek nu daadwerkelijk omvang en gestalte begint te krijgen.

We spelen aardig, creëren soms een kans. Waarom ook niet? We zijn er toch. Na een thuisnederlaag tegen de nummer laatst en een uitzege bij de nummer 2 is het tijd voor een reguliere zege op een lager geplaatste tegenstander. De bal hobbelt over het zwarte veld. Er zit gras tussen.

Gelegenheden en mogelijkheden ontstaan rond de praatgrage doelman bij van de bezoekers. Joost, de eerste helft de man in het geel, trekt er ook een bijkleurende kaart bij als misverstanden overgaan in onfortuinlijke botsingen en bijbehorende klachten. Stug doordoen. De gemoederen bedaren, er wordt ook gelachen. Nooit nie Castricum weer nie, suikerbossie!

Splijtende gass ikbedoel pass (en daar waar ik “pass” zei, moet “gass”, stop de tijd!) van Stéphane op Jurre. Jurre rost de bal door de handen van genoemde sluitpost heen tegen het net: 1-0. Op naar meer. Bij ons doel komen ze ook twee keer opzetten. Van de Wielen-stijl opgelost met katachtige reflexen. Sleept ons er weer doorheen.

In de rust weer een mopje opbeurende deuntjes. Schudden met die noppen. Thee in de buitenlucht, het kan allemaal bij Wartburgia in de lente. Onze arbiter zoekt het in de tweede helft ouderop, bij onze wijze voorzaten op het kunstgras. Eric “Mister MVV” Meijer is helaas geblesseerd geraakt, waardoor de eveneens niet topfitte aanvoerder Jeoff de tweede helft de fluit hanteert. Dat gaat uitstekend, Ouderkerk is een prettige tegenstander. Dat mag %$#&%$ ook wel eens gezegd!

Net als vorige week staat het achterin bij Wart 4 als een huis, ook de tweede helft. Nu komt er niemand meer doorheen. Net als de verrassende Copa del Rey-finalist Deportivo Alavés ontbreekt het ons alleen aan afmakend vermogen. Kansen genoeg, mogelijkheden te over.

Even onverwacht als de keuze van Boer Herman blijft het 1-0. Wat kennet sjgele, de punten zijn binnen, samma segge.

Groeten van uw Pact Advocaten Man van de Wedstrijd (verkozen vanwege “snel schakelen”)