18 maart 2017

Heren 4-RAP 11: 4-5 (4-3)

Andermans succes is belangrijk om te vergunnen. Soms is de winst van de ander goed omdat het eigen verlies er kleur van krijgt. Bovendien kan het behouden deugden binnen de vertrouwde gelederen van nieuwe glans voorzien. Koester wat je hebt, bewonder wat je ziet. Geniet van de aanschouwde blijdschap.

Wart 4 speelt thuis tegen de nummer laatst RAP 11. Uit werd het 4-4. Nu ligt er een zacht modderig veld 2 klaar waaruit de Veteranen van Leen zojuist een klinkende zege hebben getrokken. Ook bij ons ontrolt zich alras een spektakel. Strijd in de prut, raggen in de bagger. 2-0 via een fortuinlijke maar terechte pingel en een dito scrimmage. 2-2 via een al even fortuinlijke maar terechte pingel en een steekpass die de blubber trotseerde. 2-3, 3-3, 4-3, allemaal vóór de graag gedronken thee.

Vermoeide en geblesseerde A’s. Roep om snel beslissen. Gezien de ranglijst is 5-3 inderdaad logischer. Inzet en durf genoeg. Techniek en vechtlust. Hoog tempo. Het regent mogelijkheden. Zompigheid onder de voeten, zweetparels erboven. Kijk ze erin geloven. 4-4. 4-5. Nog tien minuten. Het zal nog wel gelijk worden. Helaas voor ons niet. Nee, mooi voor hen. Eerste uitzege. Proost.

Pepijn