Wartburgia VR1 – Buitenveldert VR1 1-4 (1-2)

Zaterdag was het dan zo ver, de Amsterdamse derby stond op het programma. De wedstrijd die toch altijd wat meer beladen is en dus ook altijd met iets meer beleving in zou moeten worden gegaan. Wartburgia heeft veel vertrouwen opgedaan door het behaalde resultaat van de afgelopen weken en duidelijk is geworden waar de krachten liggen. De opdracht was dan ook om die krachten te benutten en de stijgende lijn in het spel door te pakken.

Helaas was hier in de eerste minuten niks van te zien en was het nou juist die extra beleving die miste aan de kant van Wartburgia. Dit resulteerde gelijk in drie levensgrote kansen voor Buitenveldert, waarin Buitenveldert in alle drie de gevallen oog in oog kwam te staan met keepster Jennifer de Jong. Zij was gelukkig wel al wakker en kon knap drie keer redding brengen. Duidelijk was dat het veel beter moest aan de kant van Wartburgia en het leek er op dat dit ook gebeurde, na de tien minuten stormramp van Buitenveldert. Er begonnen wat kansjes te komen en hoewel ook Buitenveldert nog wat kleine kansjes kreeg was het in de 18de minuut toch Catja Suurmeijer die de 1-0 voor Wartburgia in kon schieten na een mooie diepte pass van Jocelyn Louhatapessy. Dit vast houden, vertrouwen uit putten en erop en erover zou je zeggen. Jammer genoeg lag deze droom snel aan duigen nadat twee minuten later de 1-1 er al in lag na een afstandschot van Buitenveldert. Op deze manier konden zij de grip op de wedstrijd weer makkelijk overnemen en resulteerde dat twee minuten later voor nog een goal. Gelukkig werd de goal deze keer afgekeurd omdat er sprake was van buitenspel, maar Wartburgia was gewaarschuwd. Wartburgia had veel moeite met het vasthouden van de bal en in de 32e minuut was het dan ook wel raak voor Buitenveldert. Na een snelle omschakeling van hen is het 1-2. Hierna was het vooral hard tegen hard, waarbij er een paar rake ‘klappen’ vielen. Zo kreeg Anouk Wisse in een duel een elleboog op haar neus en moest zij aan de kant behandeld worden, waarna zij de helft toch nog af kan maken. Vlak voor rust volgt er nog een grote kans voor Wartburgia, wederom vanuit een schot van Catja Suurmeijer, maar deze keer kan de bal van de lijn worden gehaald en gaan we met 1-2 de rust in.

In de rust volgt er een peptalk: het moet beter, het moet feller en met meer beleving. Anouk Wisse heeft te veel last van haar blessure en wordt daarom gewisseld voor Michelle de Heer. De eerste tien minuten van de tweede helft verlopen een stuk beter voor Wartburgia en eindelijk wordt er voor elkaar gevochten. Toch is het weer Buitenveldert die het net kan vinden en de 1-3 kan maken. Hierna is het geloof wat weg bij Wartburgia en zie je dat de kopjes langzaam gaan hangen. Cherany de Kraa wordt gewisseld voor Laura van Dijk en even later komt Shameela Saboerali er in voor Demi Hemelaar. Helaas kunnen ook de nieuwe krachten in het veld niet voorkomen dat de 1-4 valt en mag de wedstrijd voor iedereen eigenlijk wel afgelopen zijn. Dit keer was Buitenveldert misschien de betere maar de volgende keer zullen wij er weer alles aan doen om te laten zien dat Wartburgia toch echt de beste club is van Amsterdam!