Wartburgia vr1 – Ter Leede vr1 2-1 (2-0)

Vandaag kwam de koploper op bezoek in Amsterdam, met een aantal oude bekenden, langs de lijn en in het veld.

De wil om een goed resultaat neer te zetten was dus dubbel aanwezig. Het strijdplan was doorgenomen, de koppies stonden scherp, de wedstrijd kon beginnen!

Wartburgia begon goed en fel. Wat in de 6e minuut meteen zorgde voor de 1-0. Een mooie crossbal van Eline Keet op Catja Suurmeijer, die neemt goed aan en scoort in de verre hoek. Nog geen 3 minuten later valt ook de 2-0. Demi Hemelaar geeft een lange bal op Mireille Eilander, die terug kaatst op Demi Hemelaar, die legt de bal bij Jorinda Schuit, die de bal over de keeper scoort!

In de 11e minuut een vrije trap randje 16 meter. Jorinda Schuit schiet de bal, helaas binnenkant paal en via de paal er weer uit. Maar wat een droomstart.

Wartburgia blijft doorgaan en krijgt nog wat kleine mogelijkheden via een vrije trap van Jorinda Schuit, een kopbal van Demi Hemelaar uit een corner en Catja Suurmeijer die een aantal keer gevaarlijk kan doorkomen. Ook Mireille Eilander komt nog 1 op 1 met de keepster, wat volgt is een harde botsing en de bal over de achterlijn.

Ook Ter Leede krijgt nog een aantal mogelijkheden, maar die kunnen goed verwerkt worden door de achterhoede en keepster Jennifer de Jong.

Net voor rust nog een grote kans voor Wartburgia. Anouk Wisse geeft een diepte bal op Jorinda Schuit, maar de bal wordt weggekopt door een verdediger van Ter Leede. De bal voor de voeten van Michelle de Heer, die haalt meteen uit, maar de keepster van Ter Leede kan redding brengen.

In de rust wordt alles op scherp gezet en houden we ons voor dat we er nog niet zijn. De verwachting is dat Ter Leede zal gaan stormen. Dus we moeten nog 45 minuten knallen.

In de 47e minuut is het Wartburgia dat meteen weer gevaarlijk is. Een goede diepte bal van Anouk Wisse op Catja Suurmeijer, maar helaas kan zij de bal niet goed mee krijgen. Uit de tegenaanval is er gevaar van Ter Leede, maar Jennifer de Jong pakt de 1 op 1. De corner die volgt wordt over gekopt.

In de 48e minuut wordt Demi Hemelaar diep gestuurd door Eline Keet, de bal belandt op de lat. Uit een corner wordt de bal door Ter Leede weggewerkt van de lijn.

In de 61e minuut komt Thamar Veering, Mireille Eilander vervangen.

Ter Leede gaat meer druk uitoefenen en krijgt ook wat kansen. Bij een vrije trap in de 73e minuut laat Jennifer de Jong de bal los, een speelster van Ter Leede komt inglijden, waardoor de bal blijft liggen en ze vrij kan inschieten, maar Felice Hermans kan met een fenomenale redding de bal nog voor de lijn tegen houden.

In de 86e minuut is het dan toch raak voor Ter Leede, na 2 knappe reddingen van Jennifer de Jong scoort Ter Leede in 3e instantie alsnog de aansluitingstreffer. In de blessuretijd nog een aantal kansen voor Ter Leede, maar alles en iedereen gooit zich ervoor en kan de bal wegwerken. Waardoor we de overwinning binnen slepen.

Na een fantastische eerste helft, hebben we de koploper weten te verslaan. We hebben als team keihard geknokt. Op naar de dubbele ontmoeting met Barendrecht. (dames 1 en 2)