Jong ADO Den Haag – Wartburgia 1-0   (1-0)

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de meiden van jong ADO Den Haag op het programma. Net zoals ons hadden zij 4 punten uit 3 wedstrijden.

Wij moesten het dit keer doen zonder de geblesseerde Shanon Molleman en de afwezige Felice Hermans. De eerste helft maakte jong ADO het spel met een afwachtend Wartburgia. In de 18e minuut weet Eline Keet via een snelle counter Catja Suurmeijer te bereiken die vanaf de rechterkant één op één richting de keepster gaat. Helaas raakt deze bal de binnenkant van de paal.
Nadat ADO al meerdere malen hun spitsen weet te bereiken via de crosspass vanuit het centrale duo, lukt het dit keer om deze kans te benutten. Met een 1-0 achterstand gaan beide teams de rust in.

De tweede helft begon Wartburgia zwak, er was weinig druk op de bal en de duels werden verloren. ADO zette meer druk dan de eerste helft, waardoor Wartburgia niet meer aan voetballen toekwam. Door hard te werken bleef de stand 1-0, maar de kansen waren er voor ADO. Gedurende de tweede helft zijn zij drie keer alleen voor doel gekomen. Twee maal wist keepster Jennifer de Jong de bal tegen te houden en de derde keer verdedigde Jocelyn Louhatapessy goed uit. In de 67e minuut lukte het Eline om vanuit een weggewerkte cornerbal op doel te schieten, waarbij de keepster van ADO de bal over doel wist te tikken. Twee minuten later was Wartburgia opnieuw bijna bij een doelpunt. Vanuit een corner kopt Marintha Louwe op doel, waarbij de bal op de doellijn bleef liggen.
De resterende tijd was jammer genoeg te kort voor Wartburgia om gelijk te maken, waardoor zij met lege handen terugkeren naar Amsterdam.
Op naar volgende week, waarin wij het gaan opnemen tegen de koploper Ter Leede!