Wartburgia – RKHVV 2-3 (2-1)

Zaterdag 17 september stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Wartburgia dames 1 – RKHVV dames 1. Een wedstrijd die gewonnen had moeten worden maar uiteindelijk eindigde in een teleurstellende 2-3 nederlaag. Bij deze een kort verslagje.

Wartburgia begon redelijk sterk aan de wedstrijd. De meeste kansen en het grootste gedeelte van het balbezit (70%) is dan ook voor de thuisploeg. Echter gaan de eerste 5 kansen via Shanon Molleman, Catja Suurmeijer, Felice Hermans en opnieuw de eerste twee genoemde niet in het netje. In de 33ste minuut is het wel raak! Marintha Louwe speelt de bal naar Eline Keet. De bal wordt diep gespeeld op Catja. Deze kapt de bal naar binnen en schiet vervolgens binnen. 1-0.

Na deze 1-0 is het nog steeds Wartburgia dat het spel maakt, maar zijn er geen grote kansen. In de 40ste minuut wordt er een vrije trap, net achter de 16-meter lijn, toegekend aan RKHVV dames. Eerste echte kans van de wedstrijd voor de uitspelende ploeg en deze gaat er in een keer in. Over de muur in de korte hoek. Moet gezegd worden, goed ingeschoten… 1-1.

Een minuut later kon gelukkig de 2-1 op het scorebord genoteerd worden. Via de aftrap wordt de bal naar achteren gespeeld. Marintha geeft een stekende dieptebal (als je dat zo zegt..) op Shanon die de bal via de binnenkant door speelt op Demi Hemelaar. En ze scoort!! 2-1.

Met deze stand wordt ook de rust ingegaan. In de kleedkamer is Wartburgia het er volledig over eens dat we de score uit moeten breiden en voor de 3-1 moet worden gegaan. Handen worden bij elkaar gestoken en dan kan de tweede helft alweer beginnen.

Helaas ging de tweede helft niet zoals we het ons gevisualiseerd hadden. Mede door een zeer fysiek RKHVV, een verschrikkelijke scheids- en grensrechter (misschien hadden ze gewoon hun dag niet?) werd Wartburgia uit haar spel gehaald. Er werd onrustig gespeeld en de bal ging niet meer van voet naar voet. In de 58ste minuut wordt het dan ook 2-2. Nu ruikt RKHVV ook weer dat ‘het’ nog kan… en dit gebeurt uiteindelijk ook. In de 70ste minuut wordt het via de rechtsbuiten, beste speelster aan RKHVV zijde, 2-3. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken. We gaan ons richten op de volgende wedstrijd. Komende zaterdag spelen we tegen de jonkies uit Den Haag en gaan we weer voor de drie punten.

Mooi om af te sluiten met deze wijze woorden: balbezit en kansen zijn in het voetbal niet belangrijk, je moet scoren om een wedstrijd te winnen, en daar was RKHVV op zaterdag 17 september 2016 erg goed in. Einde…