Wartburgia vrouwen 1 – DTS Ede vrouwen 1 1-1 (0-1)

In de tweede ronde van de competitie mochten we thuis aantreden tegen de kampioen vorig jaar, DTS Ede. Dat het een spannende wedstrijd zou worden was dus duidelijk.

We speelden de eerste helft een verdedigend spel. Waarbij het belangrijk was dat we compact bij elkaar bleven. DTS was de bovenliggende partij maar wij gaven bijna niks weg. Wel een aantal corners waren gevaarlijk. En in de 35e minuut scoorde DTS dan ook vanuit een corner. Bij de tweede paal wordt de bal na verkeerd dekken ingekopt. Wij zochten zelf te vaak de lange bal, die we dan ook weer snel kwijt waren. Dit moest de tweede helft anders.

In de tweede helft voetbalden we meer vooruit, wat tot een hele andere helft dan de eerste leidde. We kregen meerdere kansen, en DTS werd slordiger aan de bal. In de 61e minuut scoorde Catja Suurmeijer de gelijkmaker. Ze rende op een crossbal vanaf het middenveld van Eline Keet. Catja schoot de bal goed in de verre hoek binnen.

1-1 was gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. En kijkend naar de tweede helft had er misschien nog wel meer ingezeten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RKHVV.