Jong Telstar – Wartburgia Da1 1-2 (0-2) 3-9-2016

Vandaag was het dan eindelijk zover, de zomerstop is voorbij en de competitie gaat weer van start. Op Sportpark Driehuis ontvingen de debutanten in de Topklasse Jong Telstar (JT), de dames van Wartburgia (WB). De dames uit Amsterdam kwamen vandaag met één doel, de 3 punten. Met nieuwe meiden bij de selectie was dit voor trainster Suzanne Bakker het moment om te kijken waar het team staat na een goede reeks in de beker.

De aftrap is genomen en gelijk zetten de dames van WB druk op de helft van JT. Vooral Shanon Molleman zet veel druk op de rechtsback en weet door combinaties met het middenveld de achterlijn te bereiken. Na 4 min is het dan ook Shanon die de achterlijn haalt en de bal klaar legt voor Laura van Dijk die op de 11m staat, helaas raakt zij de lat. Kort daarna in de 7de min. is het Jorinda Schuit die een vrije trap van links bij de 2de paal krijgt en die ingekopt wordt door Marintha Louwe in de verre hoek, WB leidt met 0-1. Tussendoor komen er wat kleine kansjes voor JT, wanneer de achterhoede van WB niet scherp genoeg is.

Maar in de 15de min. is het dezelfde achterhoede die een diepte pass geeft op Eline Keet en die weet hem goed te plaatsen in de korte hoek en mag de 0-2 aantekenen. Na wat enkele uitbraken aan beide kanten is het rust.

JT start de tweede helft sterk en weet veel druk te zetten op de helft van de tegenstander. WB heeft het daar lastig mee. Voorin wordt de bal niet lang genoeg vastgehouden, waardoor de achterhoede na hard werken de bal snel weer terug krijgt. Er komt nog een kans voor Shanon en Jorinda aan de kant van WB is het schok van beide niet hard genoeg en de keepster pakt. In de 63e minuut is het toch JT die door een hard afstandsschot via binnenkant linkerpaal de 1-2 maken. In de 65ste minuut wordt Laura gewisseld voor Cherany de Kraa. Er waren nog enkele kansen voor WB, maar de laatste pass was net niet goed genoeg. Jocelyn Louhatapessy werd in de 75ste minuut nog ingebracht voor Jorinda. WB was het laatste kwartier vooral aan het verdedigen, JT ging namelijk 1 op 1 spelen om de druk op voeren. WB heeft zich goed stand gehouden en heeft voor elke meter gevochten, dit resulteert in een 1-2 overwinning en de punten gaan mee naar Amsterdam.

Volgende week ontvangen de dames de kampioen DTS Ede dat vandaag won met 4-1 van Barendrecht.