2017-2018

EINDFEEST ZOMERAVONDVOETBAL
Wij voelden ons wat ontheemd afgelopen woensdag, TABA heeft het complex deze zomer hermetisch afgesloten en een selectie, eenieder welke, heeft het altijd iets te hoog in de bol.
Wie zijn wij? Wij zijn de Zomeravondvoetballers, ik noem een Jan van Slooten, een Rob Middelkoop, een Irien Remery, samen al goed voor 100 jaar aanwezigheid bij Wartburgia. Wij zijn het kapitaal van de vereniging. Wij die ondanks alle krampen niet tanen naar een betaalde hersteltrainer. Onze onvermoeibare vrijwilligers, vrijwel iedere woensdag weer aan het Zomeravondvoetballen, Monique van Leijen van de ledenadmistratie, onze Wedstrijdsecretaris-Generaal Nils de Graaf, Vanessa Van Deweger, Brando Schenker onze Preses, Harry Ufkes van de voetbaltechnische zaken en natuurlijk uw eigen Minister van Propaganda. En dat alles wekelijks onder leiding van de directeur Zomeravondvoetbal René Koster!
Wij, die via onze contributie, menig traningskamp en busreis medefinancieren, gaan komende woensdag voor de laatste keer dit seizoen Zomeravondvoetballen, op kurk, kijk maar naar het nieuwe trainingschema. Aanvang 19:30. En daarna is het feest, leg de viltjes maar vast klaar...


ZOMERAVONDVOETBAL-SELECTIETRAINING
Terwijl de sproeiers hun uiterste best doen om van veld 2 weer een deftige grasmat te maken, strijden de partijen om het kunstgras. De selecties van Wartburgia hervatten deze week de trainingen en er zijn nog 2 edities Zomeravondvoetbal te gaan. De veldverdeling voor de komende periode is als volgt: veld 3 is gereserveerd voor het commerciële gedrocht footies, selectietraining vindt woensdag plaats op het terrein van TABA en veld 1 zal zijn bezet door het grootste goed wat onze vereniging kent, het Zomeravondvoetbal! Buiten onze topvoetballers is iedereen weer welkom, ongeacht geslacht, talent en hittebestendigheid. Aanvang 19:30 uur.


RECLAME VOOR HET ZOMERAVONDVOETBAL
Woensdag kunnen we na weer een editie van ons Zomeravondvoetbal, kijken naar de return tussen Ajax en Sturm Graz. De Tour de France zit er inmiddels op, al krijg je de indruk bij de Oostenrijkers eerder te maken hebt met een pro-continentale wielerformatie dan met een voetbalploeg. Mijn hemel, is er een stukje textiel bij hun wat niet bedrukt is met reclame. Borst, rug, heupen, billen, de liesstreek, zoveel sponsoren heeft Wartburgia in de gehele historie niet gehad. Enfin, bij het Zomeravondvoetbal zijn wij de spelers de sponsors van de club. Iedereen is weer welkom, aanvang 19:30uur.


NOG 4 KEER ZOMERAVONDVOETBAL
Inmiddels is de gemeente gestart met de aanleg van een gloednieuw grasveld. De bodem is opgehoogd en geëgaliseerd. Wij vragen ons nu wel af hoe er bij deze droogte binnen 76 dagen een gezonde grasmat kan ontstaan.
Het sectiebestuur Zomeravondvoetbal heeft besloten tot en met 15 augustus de woensdagavond voor ons in te vullen. Iedereen is weer welkom, aanvang 19:30.


NOG STEEDS ZOMERAVONDVOETBAL
Het topvoetbal is eindelijk even met vakantie, hoewel ik me afvraag of er niet ergens alweer een eerste voorronde van één of ander Europees club toernooi wordt afgewerkt. De gemeentelijke dienst verantwoordelijk voor het onderhoud van de grasvelden lijkt ook op vakantie. Ons 2e veld is nu toch echt verworden tot een toendra, al spreken de positievelingen onder ons nog van een pusta. En dat met nog 2 maanden voor aanvang van de competitie, als dat maar goed komt. Het is in ieder geval niet van invloed op ons Zomeravondvoetbal, dat doen we woensdag op veld 1, een combinatie van plastic en kurk. Misschien gesproeid middels een vers regenbuitje? Iedereen is weer welkom, aanvang 19:30.


HALVERWEGE ZOMERAVONDVOETBAL
De analyses zijn gemaakt, de conclusies zijn getrokken: Ed Lommerse maakt tijdens één editie Zomeravondvoetbal meer meters dan Lionel Messi gedurende het hele WK, met Casper hebben we onze eigen Fellaini en het hele Servische elftal mag zich komend seizoen bij Wartburgia inschrijven voor de 35+ competitie. Even contact opnemen met Maup, die zoekt nog een flink aantal nieuwe spelers en zo'n Ivanović kun je er best bij hebben op rechtsachter.
Woensdag gaan we weer Zomeravondvoetballen en dat we dan pas halverwege de halve finale Kroatië-Engeland kunnen inschakelen deert ons Zomeravondvoetballers niet al te veel.
Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, actieradius of leeftijd. Aanvang 19:30.


NOGMAALS ZOMERAVONDVOETBAL
Steeds vaker word ik badend in het zweet wakker. Stel je voor, heeft ons Nederlands Elftal maar liefst 3 keer de finale van het hoogste voetbaltoernooi gehaald, wordt België in één klap de wereldkampioen van 2018. De hoon van de Vlaming zal ongekend zijn. Dan moet er toch zeker iemand van bij ons de Tour de France winnen om het leed een tikkeltje te verzachten. Kunnen onze Vets volgend jaar nog met Hollandse arrogantie afreizen naar de Ardennen? Woensdag weer de gelegenheid om tijdens het Zomeravondvoetbal de zaken te analyseren.
Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, visie of nationale trots. Aanvang 19:30.


WEER ZOMERAVONDVOETBAL
Als onze gegoede club-lieden wedergekeerd zijn van hun jaarlijkse voetbal/rosé uitje aan de Côte d'Azur is het weer tijd om woensdag te gaan zomeravondvoetballen. Voor het eerst dit jaar is er een volledig veld beschikbaar. Daarna is er nog de mogelijkheid om naast het bekijken van nog maar een wk potje, in de kantine op muizenjacht te gaan.
Iedereen is weer welkom, ongeacht geslacht, welstand of vrees. Aanvang 19:30.


MEER ZOMERAVONDVOETBAL
Willen jullie meer of minder Marokkanen? En bedankt Geertje Wilders. Nu lopen er allerlei Nederlandse knapen in het groen-rood te ballen. Toegegeven, de gebroeders Amrabat zouden hier nooit voor een selectie in aanmerking komen (de oudste ooit gescout door TV-NH, nota bene) maar alla. Eerst 's middags even naar de knapen kijken en daarna weer zelf zomeravondvoetballen. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, nationaliteit en weerbaarheid. Aanvang 19:30


ZOMERAVONDVOETBAL
Het seizoen zit erop. We doen niet mee aan het WK en hoeven ons derhalve niet te ergeren aan een Kevin Strootman die bezwijkt onder het gewicht van de gel in zijn haar. Wat doen we dan wel? Uiteraard een potje zomeravondvoetbal bij Wartburgia. Aankomende woensdag is de eerste editie. Iedereen is weer welkom, ongeacht geslacht, kapsel en vaardigheid. Aanvang 19:30. Directeur Zomeravondvoetbal René Koster deelt de hesjes uit.WARTBURGIA VETS ARDENNEN OFFENSIEF
De oud veteranen zijn weer een weekend met z’n allen naar de Ardennen geweest. Cees vloog met een drone en maakte het volgende filmpje:

GOSSE ERELID WARTBURGIA

Afgelopen donderdag 7 Juni 2018 is Gosse v/d Wal door een delegatie van nieuwe en oud bestuursleden waarmee hij veel heeft samengewerkt in het zonnetje gezet. Gosse heeft heel veel voor de club betekent en zoals hij zelf aangaf: "Ik heb er ook veel voor teruggekregen!". Uiteraard mag het niet daarbij blijven en is Gosse benoemd tot erelid van asv Wartburgia. Wij zijn Gosse en Joke veel dank verschuldigd en wensen hen het beste toe voor de toekomst.


MIX SIX 9 JUNI
Zaterdag 9 juni is het weer zover: het beroemde MixSix toernooi! Zoals de naam al doet vermoeden, spelen we 7 tegen 7 op een half veld. Er moeten minimaal 2 vrouwen, veteranen (65+) of kinderen (12-) in het veld staan en maximaal 2 selectiespelers (of hoger). Voor overdag is de zon besteld en verwachten we ons mooie nieuwe terras weer goed te kunnen gebruiken. ’s Avonds wacht er een heerlijk Indisch buffet als goede bodem voor het feestje daarna! Het toernooi is gratis, voor het buffet kun je overdag voor 10 euro een bon halen bij de bar.
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: toernooi@asvwartburgia.nl, met:
*je teamnaam *de contactpersoon (telefoon en emailadres) *globale samenstelling van je team (niveau, man / vrouw verhouding, aantal kinderen, etc.) *Een inschatting van het aantal mensen dat meedoet met het buffet (kaartjes op de dag zelf te kopen, inschatting is voor de voorbestelling)
Aanmelden 12:00uur, 12:30uur beginnen de eerste wedstrijden.


WARTBURGIA 2 KAMPIOEN
Eigenlijk waren ze het hele seizoen al de beste ploeg in hun competitie, maar zaterdag moesten de mannen van Wartburgia 2 er nog voor strijden. Met een ruime 1-4 bij belager JOS werden de verhoudingen bevestigd. Dat Wartburgia 1 anderhalf uur later op hetzelfde veld met 9-2 op de broek kreeg, laten we maar even buiten beschouwing.
Wartburgia 35+1 plus +2 leken al gefuseerd en versloegen gezamelijk Buitenveldert met 5-0. En VR1 heeft eindelijk de negatieve spiraal tegen datzelfde Buitenveldert doorbroken: 1-1.
Nog wat achterstallige wedstrijden en een bekerfinale voor VR3 (zaterdag 19:30 in Uithoorn) en het seizoen zit erop. En dan begint het festivalseizoen.


EINDELIJK WEER EENS EEN VELDKAMPIOEN
De selectie van Wartburgia's sterkste 45-plussers heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap binnen gehengeld. De klasse, ooit mede geïnitieerd vanuit Wartburgia om de oudsten onder ons ook nog lekker te kunnen laten meedoen. Maar ook hier mag je er maar 11 opstellen en dat leidt binnen een grote groep nog wel eens tot problemen, zoek Leen.
VR1 heeft de opdracht volbracht en is definitief 3e in de Topklasse, een puike prestatie! Komende zaterdag strijd Wartburgia 2 in een direct duel met JOS om de titel. Er moet worden gewonnen, aanvang 12:00 uur, bij de buren.


PRACHTIG SEIZOEN VR1
Na weer een overwinning (1-0 op Ter Leede) is Wartburgia VR1 bezig aan het meest succesvolle seizoen uit de recente geschiedenis. Met nog 2 speelronden te gaan staat de ploeg op de 3e plek in de Topklasse, 4 punten voor op de hoofdstedelijke concurrent Buitenveldert (26 mei te gast op Drieburg). Zaterdag in Alkmaar de punten pakken en we blijven de Zuid As eindelijk weer eens voor! Dat is bij de 45+ al lang en breed gebeurd, daar wanen ze zichzelf al officieus kampioen. En eigenlijk is dat ook zo, lees Leen.


TITEL LONKT VOOR 45+ (1-5-2018)
Een volle pagina met mededelingen deze week, dus ik hou het kort. Lees Leen.


SOCCERROCKER SCHRIJVERSAVOND
Op vrijdagavond 1 juni komt bij Wartburgia het voetbaltijdschrift Hard Gras met een 6-tal schrijvers die uit eigen werk over voetbal voorlezen. Daarna een optreden van Björn van der Doelen. Nu muzikant en vroeger profvoetballer bij PSV. En afsluitend draait de DJ nog tot in de late uurtjes. Ook is er op vrijdagavond een mixtoernooi. 3 mannen en 3 vrouwen in het veld. Binnenkort meer nieuws hierover en de mogelijkheid tot inschrijven. Het moge vanzelf spreken dat er voor deze avond extra vrijwilligers nodig zijn. Meld je aan bij Rene Koster en verdien het Soccerrocker t-shirt, een maaltijd en wat gratis munten.

HET VOETBAL (17-4-2018)
Schijnbaar moeiteloos rijgen onze 45-plussers monsterscores aan elkaar op jacht naar de titel, 10-0 dit keer. Leen wordt er euforisch van, lees. In de Topklasse leverde onze vrouwen een puike prestatie door 2-2 te spelen tegen de onbedreigde koploper uit Zeist. Ook VR2 en Wartburgia 1 speelden gelijk en blijven uit de zorgen. De nederlaag van Wartburgia 2 was een pijnlijke, al is de titel nog niet geheel buiten bereik. Wartburgia 5 won, lees. In de zaal is VR11 kampioen en heeft VR7 nog uitzicht op de eerste plaats.
En aangaande de festiviteiten van aankomende zaterdag, dat zal ik dan wel zelf hebben uitgelokt....


DE BESLISSENDE FASE (10-4-2018)
Ergens in mei is er op de evenementenkalender ruimte gereserveerd voor een kampioensfeest. Dat er zich hiervoor nog geen organisatoren hebben aangediend, zal alles te maken hebben met het gegeven dat het gros van de Wartburgia teams rustig in de middenmoot ronddobbert. In de zaal heeft VR3 de titel al binnen en voeren VR11 en VR7 de ranglijst aan. Op het veld lag Wartburgia 2 lang op koers, maar hebben de kop moeten laten aan JOS. Alle hoop is nu gevestigd op de oudsten onder ons, de 45+. Maar of Leen een feest in onze kantine gaat organiseren? Heb het idee dat hij liever schrijft...


2 van de 11 doelpunten van de 45+

En dit keer zonder video, het verslag van Wartburgia 5.


EERSTE KAMPIOEN DIT SEIZOEN
En die eer valt dit jaar ten beurt aan VR3 van de zaaltak. Kampioen in de eerste klasse. Nu had ik het genoegen dit gezelschap een keer te mogen fluiten en het verbaast me niks, dit team legt prima voetbal op de vloer!


DE ALGEMENE LEDENVERGADERING (13-3-2018)
Onder toeziend oog van een klein aantal oudgedienden en direct belanghebbenden is afgelopen maandag dan eindelijk de voorzittershamer door Gosse overgedragen aan Brando. Ook de andere nieuwe bestuursleden werden met een enkele tegenstem officieel in functie gekozen.
Tijdens de ledenvergadering werd duidelijk dat de vereniging operationeel met winst draait, waarbij vooral de afdeling horeca zich goed lijkt te herstellen. Ook het grote aantal betalende leden draagt bij aan het goede resultaat. Wel is hiermee de grens van Wartburgia's capaciteit bereikt, er is geen ruimte voor meer elftallen. En een grote club heeft een constante behoefte aan veel vrijwilligers en daarvan zijn er nu nog te weinig. Het bestuur smeekt welhaast om meer inspanning van haar leden. Een ander zorgekind blijft de financiële afhandeling van de verbouwing, er zijn enkele processen gaande waarvan de uitkomsten nog niet zijn te voorzien. Kortom, er volgen nog spannende tijden voor het nieuwe bestuur, maar er is voldoende kwaliteit onder de huidige bestuurders. Alleen nog even het juiste poppetje op de goede plaats zetten...


RUSSISCHE BEER (26-2-2018)
Na 2 weken kijken naar het schaatsen op de olympische ijsvloer, kan deze week Pavel Kulizhnikov hier ten lande een baantje op natuurijs komen trekken. Naar verwachting gaat vanaf vrijdag de wind weer van uit het zuid-oosten waaien. Of dit voldoende zal zijn om de vorst uit de grond te krijgen voor zaterdag is nog lastig in te schatten, maar met het oog op het overvolle programma zou een afgelast grasveld niet slecht uitkomen. Met zoveel wedstrijden zijn er zelfs lockers te weinig.
Inhaalwedstrijden zullen door de KNVB niet op 2e Paas- en Pinksterdag worden ingepland. In de B categorie kan er tot uiterlijk 1 juni gespeeld worden. Indien er in de categorie B nog wedstrijden open staan die men wel graag nog wil spelen maar die niet staan ingepland, kan men altijd in onderling overleg afspreken de wedstrijd te gaan spelen, bijvoorbeeld midweeks. In overleg met onze wedstrijdsecretaris kunnen deze wedstrijden door de KNVB ingepland worden.


SMAAK (19-2-2018)
Over smaak valt niet te twisten, maar als dj tinie tirol ten tonele verschijnt, zakt mijn lederhose af. En waarom wij na een thuidwedstrijd amsterdamse volkszangers dienen te verstouwen is mij een raadsel. Ja, ik verlang terug naar de cassettebandjes van Willem, toen de muziek gemoedelijk was en de discussies hevig.


HUISHOUDELIJKE MEDEDELINGEN
Winterbarbeque en Apres ski feest: Zaterdag 17 februari is het eerste grote Wartburgia feest van 2018. De voorverkoop is inmiddels gestart en de kaarten à 10 euro zijn te verkrijgen aan de bar van de kantine. Bekijk de promo.
Algemene Leden Vergadering: Wegens bestuurlijke drukte is de aankomende ledenvergadering verschoven naar maandag 12 maart. Nadere informatie volgt ter zijner tijd.
Vakindeling materiaalhok: Onze opslagplaats is ingrijpend veranderd. Vanaf woensdag zijn de schotten geplaatst waardoor 10 vakken zijn ontstaan, te delen door 2 teams. Zie hier de teamindeling per vak. Je wordt verzocht om, in overleg met het team waarmee je het vak deelt, het vak zelf te voorzien van een slot. Het is dan, vanzelfsprekend, handig als beide teams over een sleutel beschikken. Voor verdere vragen richt je aan Ahrend, Ed of Harry.

De terugkeer van de bestuursdienst: Zij het in afgeslankte vorm. Scheidsrechters en begeleiders van bezoekende teams lopen nu dolend op zoek naar een lege bestuurskamer. De teams die kantinedienst hebben dienen een type gastmens in te zetten om deze bezoekers op te vangen en van informatie over de veldindeling, kleedkamers en een kopje koffie te voorzien.
Leen in Noord: En stelde nog wat vragen ook, bezoek zijn portaal.
En Marian was weer aanwezig op Drieburg en schoot een fotoboek vol.


DE COMMISSIE DE VRIES (5-2-2018)
Soms mogen we als club de handjes dichtknijpen dat we geen jeugdafdeling hebben. Zo bleek uit het rapport van de commissie olv Klaas de Vries dat maar liefst 1 op de 8 van de spelertjes te maken heeft gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nu is dit een zeer ruim begrip en moeten wij het zeker in het oog houden ten aanzien van de huidige #metoo discussie. Lastig, want wij voetballers zijn een handtastelijk volkje. Toegegeven, niet zo erg als de volleyballers, maar die maken dan ook meer punten per potje. Laat het in ieder geval, vertrouwelijk, bespreekbaar zijn.
Handtastelijk is iets anders dan een handgemeen. Mocht ik hiervan getuige zijn, kost het mij geen enkele moeite diegene hier aan de schandpaal te nagelen, want mattende spelers zijn bijzonder slecht voor het imago van de club. Zij die zich aangesproken voelen, mogen bij zichzelf te rade gaan.


NETELIGE STUKJES (29-1-2018)
Blijft er voor mij, als scribent van graag netelige stukjes, nog wat over om te schrijven nu ons bouwproject bijna is afgerond. Vastgoedconglomeraat H.U. bv heeft voor een vriendenprijsje aangeboden wat extra kleedruimte te creëren in de uitbouw. Moet ik nu mijn pijlen richten op een zwart doek met sterretjesverlichting als plafond en een zebrapad in de kantine?
VR2 kreeg flink op de broek in het bekertoernooi en liet vervolgens de kantinedienst maar aan zich voorbijgaan. Het rommelt in de vrouwenselectie. Twee trainers van VR2 zijn binnen een half jaar vertrokken en ook van de begeleider van VR1 is geen spoor te bekennen. Een gedegen stukje onderzoeksjournalistiek zou uitkomst kunnen bieden, maar ook ik ga hier mijn vingers niet aan branden...


TWEEDE SEIZOENSHELFT (15-1-2018)
Zo langzamerhand ontwaakt het hele zaakje uit z'n winterslaap. Afgelopen zaterdag werd er nog geoefend en kregen het Eerste en de 45+ een lesje in nederigheid. Dit jaar blijkt VR6 gewaagd aan VR5, zij het nog niet naderhand in de kantine.
Komende zaterdag wacht VR2 het loodzware bekerduel tegen Seastum VR1 en krijgt 8 dan wel 7 de kans het puntentotaal vrijwel te verdubbelen. Daarnaast gaan 35+2 en de 45+ bepalen wie het eerste recht heeft op de inmiddels in gebruik zijnde lift. Dit alles betekent dat het Wintervoetbal er voor dit jaar weer opzit, het comité gaat het evenement evalueren om het product volgend jaar sterker in de markt te zetten.


WINTERVOETBAL (8-1-2018)
Terwijl de redactie zich nog halverwege de winterstop waant, was het overactieve smaldeel van de vereniging afgelopen zaterdag alweer op de club te vinden. De selectie was vroeg opgestaan en trainde vanaf een uurtje of 10. Er was de eerste aanzet tot Wintervoetbal, de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen 45+ en VR5 (5-1) werd gespeeld en tijdens de nieuwjaarsreceptie werden nog meer spelletjes gespeeld, waarbij het drankgelag de boventoon voerde. Maar er is ook serieus nieuws te melden, uit betrouwbare bron vernomen, woensdag krijgen we de sleutels in bezit en zal de uitbouw eindelijk van ons zijn!
De zaalvoetballers beginnen deze week aan de 2e seizoenshelft en het 7e moet alweer spelen. En voor wie bestand is tegen koude tenen, vanaf 13:30 is er weer Wintervoetbal, het nieuwe broertje/zusje van het Zomeravondvoetbal. Dus 3 partijtjes van een half uur en iedereen door elkaar gemixed. Het spreekt vanzelf dat de redactie wel last heeft van koude tenen...


WINTERVOETBAL EN NIEUWJAARSRECEPTIE (2-1-2018)
Vanaf 6 januari is er wintervoetbal bij Wartburgia; elke zaterdag aftrap om 13.30.
Wintervoetbal is het nieuwe broertje/zusje van het zomeravondvoetbal. Dus 3 partijtjes van een half uur en iedereen door elkaar gemixed. Aansluitend op de eerste editie van het wintervoetbal is er de nieuwjaarsreceptie, vanaf 17.00u in de kantine. Onder het genot van een hapje en bruisend drankje klinken we samen het nieuwe jaar in. Zoals eerder al aangegeven zal de avond in het teken staan van spelletjes. De sjoelbakken staan al in het vet, de koek is ingekocht, de beste spijkers zijn uitgezocht en de pingpongballen zijn opgepoetst... Kom met je team een potje kaarten of een ander spel spelen en neem dan vooral alles wat je in je kast of onder je bed kan vinden mee!!!
En Leen keek nog even terug op afgelopen zaterdag.


OF UITSTROOIEN OF IN DE GROENE BAK (24-12-2017)
Aanstaande zaterdag 30 december zal de as van oud-Wartburgiaan Gerrie Kleefman bij veld 2 worden uitgestrooid. Wie nog een glimp van Gerrie in afgeslankte vorm wil opvangen, is om 13.00 van harte welkom. En zoals hij zelf zei bij zijn afscheidsfeest: "als het uitstrooien niet gaat, gooi me dan maar in de groene bak". Ook Leen plaatst er nog een opmerking bij.


WINTERSTOP (18-12-2017)
Een unicum afgelopen zaterdag, de kunstgrasvelden waren afgelast terwijl veld 2 op groen stond. En toevalligerwijs was het opnieuw Wartburgia 5 wat de zandbak in mocht (het verslag). Overigens keurde de scheidsrechter voor het bekerduel VR2 - Seastum VR1 hetzelfde veld af. En zo kwamen in de laatste speelronde van 2017 slechts 3 teams in actie, met positief resultaat, een winstpercentage van 100%!
Tijdens de laatste bestuursvergadering van het jaar is de aanschaf van een sneeuw- schuiver niet ter sprake gekomen. Het belangrijkste besluit aldaar genomen is dat de nieuwjaarsreceptie plaats zal vinden op 6 januari. Uiteraard in onze ruime kantine.
Zo, de redactie snakt naar de winterstop...


HAGEL (11-12-2017)
Vrijwel alle wedstrijden binnen de stadsgrenzen waren afgelopen zaterdag afgelast. Alleen bij Buitenveldert waren ze zo eigenwijs. Nu had ik graag geschreven dat ze dat hebben geweten, maar helaas ging onze VR1 met 4-2 ten onder, daar waar een 3-3 op z'n plaats was geweest. Verder werd er door ons alleen in Aalsmeer en Leiden gespeeld, en dat pakte niet bepaald goed uit voor Wartburgia 5 en VR4. Een waardeloos weekend dus. Daarentegen goed nieuws van het financiële front, het streefbedrag bij de obligatie verkoop is gehaald! De laatste stukken schijnen te zijn afgenomen door een semi-russische investeringsgroep.
En na wat journalistiek spitwerk is de redactie diep onder de indruk geraakt van de inspanningen die onze zustervereniging FIT zich heeft getroost. Een rondgang door hun website leert dat er het afgelopen jaar met geen enkel woord over de verbouwing is gerept. Hoe doen ze dat toch daar...


HOOG RENDEMENT (4-12-2017)
En of we een gezonde vereniging zijn! Met 507 leden zijn we zo groot als nooit tevoren. Onze enorme kantine bleek al bijna weer te klein. Een gekende speculant ziet in de obligatie met 3% rente een prima belegging. En er zijn heus douches aangelegd in de nieuwe uitbouw. Alleen wil een zeker bouwbedrijf uit het Volendamse, bedreven in een uitstekend stukje design & built, wat bij ons dakterras heeft geleid tot oplossingen van Fawlty Towers-achtige allure, de sleutel nog niet vrijgeven. Zal wel een zakelijk verschil betreffen.
Ook op het veld was het rendement afgelopen zaterdag bijzonder hoog. VR2 boekte een bevrijdende zege. VR1 verpulverde Jong Alkmaar en is aan een prima seizoen bezig in de Topklasse. En ook Wartburgia 1 verschafte zich wat lucht. Hoewel niet gewonnen, hebben de 45 plussers de eerste aanval op hun koppositie afgeslagen. Leen warmde zijn vingers en schreef. En Marian toverde uit haar dikke winterjas een piepklein cameraatje en schoot de volgende plaatjes.


DE VERDWENEN KLEEDKAMER (27-11-2017)
Velen van ons verkeren in de veronderstelling dat in de nieuwe uitbouw kleedkamers zullen verrijzen. Niet dat deze als bedrijfsruimte te huur is gezet om de hele zaak te bekostigen. En nu zitten met het curieuze gegeven dat we na de verbouwing niet met meer maar met minder kleedkamers zitten. En dat leidt tot chaos. We zitten in een cirkel waarvan ik de wiskundige term zo gauw niet weet. Om meer inkomsten te genereren hebben we een recordaantal leden en elftallen en dus een overvol wedstrijdprogramma. Dat het onder de kantine nog niet zo soepeltjes verloopt is een understatement. Dus hopen we op de verkoop van voldoende obligaties zodat we wellicht nog een hoekje in de uitbouw kunnen inrichten als kleedruimte. Aan zij die zich het kunnen veroorloven de oproep, er zit geen bovengrens aan het schuldpapier...


RACE TEGEN DE KLOK (20-11-2017)
Voor 30 november moeten er nog zo'n ruime 200 obligaties van de hand worden gedaan. Robbie was de eerste die een exemplaar heeft aangeschaft en kreeg deze afgelopen zaterdag officieel overhandigd.
Het was zaterdag toch vooral een dag waarop de Volkskrant veel stof deed opwaaien, waarbij de persoonsverheerlijking van de coach de prestaties van Wartburgia 1 vele malen overstijgt. Het Tweede won wel en voert de ranglijst weer aan. Ook VR1 boekte een ruime 6-1 zege en klimt naar de derde plaats.
De 45+ blijft zonder zelf te spelen hun competitie domineren en ook daar is er al een verslaggever van het landelijke dagblad gesignaleerd. Leen beschrijft de vrije training.


45+ GAAT ALS EEN SPEER (13-11-2017)
Aan de reeks overwinningen van onze oudsten komt maar geen eind,7 gespeeld, 7 gewonnen Dat zijn dus 21 punten, en dan blijft Leen schrijven.


BLV EN DE OBLIGATIES
Op maandagavond 13 november werden tijdens een op korte termijn samengeroepen BLV (Bijzondere Leden Vergadering) plannen besproken om het ontstane financieringstekort op te lossen. Over deze plannen moest gestemd worden om ze door te kunnen laten gaan. Ondanks de korte termijn was er een grote groep leden aanwezig, waardoor de stemming plaats kon vinden. Heel fijn! Wat het bestuur ook heel prettig vond was het feit dat er goede, kritische vragen werden gesteld. Goed om te merken dat iedereen betrokken is bij de club en mee wil denken over de toekomst.
Een zeer belangrijk onderdeel van het plan is het uitschrijven van obligatieleningen. Een obligatielening is een soort crowdfunding; de leden lenen geld aan Wartburgia en krijgen dit binnen 10 jaar terug.
De presentatie en alle informatie over de obligatieleningen vind je hier.

Mocht je nog vragen hebben, spreek een van ons aan of mail naar bestuur@asvwartburgia.nl.
-het bestuur


ALLE LEDEN VERZAMELEN (6 november 2017)
Nu de conflictueuze relatie met de aannemer op z'n einde loopt, rijst de vraag hoe nu verder. Vandaar dat het bestuur voor maandag 13 november een Algemene Leden Vergadering heeft uitgeschreven. Een vraag die zeker niet tijdens deze ALV op tafel zal liggen: komt er een bestuurlijke enquête naar al het falen bij dit project? Was onze projectontwikkelaar competent? Lag het aan gepruts bij de Belastingdienst? Lieten de leden zich te gemakkelijk overtuigen tijdens de voorafgaande ALV? En lag daarmee de schuld volledig bij een heel ander organisme: schimmel? Nee, aan de orde is de toekomst. Hoe moeten we de eindjes aan elkaar knopen nu alles een stuk duurder is uitgevallen dan beloofd. Ter kennisgeving, in de jaren '90 hebben de economen uit mijn elftal de indertijd vrijwel failliete boedel van Wartburgia grondig gesaneerd. En wees bevreesd, mochten deze heren weer het bewind moeten voeren, dan is schraalhans keukenmeester...


HET VOETBAL
Afgelopen weekend wist ons eerste elftal een belangrijke overwinning te boeken. Wartburgia 1 klom uit de de gevarenzone door met 4-1 te winnen bij de Meer. VR1 speelde gelijk bij ADO Den Haag. 35+1 won met 0-6 tegen De Dijk. Maar het gaat toch vooral uitstekend met onze alleroudsten, de 45+ staat stijf bovenaan, en dan schrijft Leen.


BIJZONDERE LEDENVERGADERING 13 NOVEMBER
Hoewel 30 september een bijzonder en geslaagd annuleringsfeest was, hadden we uiteraard toch liever gehad dat het daadwerkelijk de Housewarming was geweest. Feit blijft dat de verbouwing langer heeft geduurd en duurder is geworden dan gedacht. En dit heeft uiteraard consequenties. Graag nodigen wij jullie uit voor de bijzondere ledenvergadering op maandag 13 november om 20.00 uur. Tijdens die vergadering worden alle vragen over de verbouwing zoveel mogelijk beantwoord, van hoelang het nog duurt tot wat eigenlijk die stichting is waarover gesproken wordt en van waarom hebben we geen nieuwe vloer in de kantine tot hoe zit het met de verhuur van de aanbouw. Maar het allerbelangrijkst is wel, hoe staan we er financieel voor, zowel als club als stichting exploitatie (de stichting van Fit en Wartburgia, die eigenaar is van ons gebouw). Met elkaar moeten we besluiten hoe we het tekort in de projectbegroting gaan oplossen en wat dat voor consequenties op lange termijn heeft voor ons cluppie. Als kandidaat bestuur kunnen we een aantal mogelijke oplossingen voorstellen, maar de beslissing moeten we met zijn allen nemen! Gezien de impact van deze beslissingen is dit geen vrijblijvende uitnodiging, we verwachten minimaal twee vertegenwoordigers van elk team en een minimaal aantal leden. Daarom vragen wij ieder team een evenement aan te maken op Teamers, Facebook of waar jullie ook mee werken om bij te houden wie er bij de wedstrijden is. En vervolgens de aanmeldingen per team te mailen naar bestuur@asvwartburgia.nl.
-het bestuur


HERFSTVAKANTIE (23 oktober 2017)
Het midden en zuiden van Nederland vierde de afgelopen week herfstvakantie onder welhaast zomerse omstandigheden. Wij doen het deze week met doodnormaal herfstweer. Vanwaar deze prietpraat? Welnu, na een turbulent begin van het seizoen, zijn de ergste stofwolken neergedaald. Met de oplevering van veld 1 lijkt onze nieuwe wedstrijdsecretaris Nils eindelijk wat van zijn rust te hebben hervonden, coördinator Vendrik levert keurig gevulde lijstjes met scheidsrechters, de selectie elftallen strijden voor hun puntjes. Alles weer bij het oude. Komend weekend een overvol programma op Drieburg. Eens kijken wat dat met de gemoedstoestand van Dewa doet. Past iedereen wel in de kleedkamers?


BLANCO! (16 oktober 2017)Marian was op Drieburg, inclussief camera. Zij schoot de volgende beelden.


LINKS (9 oktober 2017)
En dan hebben we het niet over de politieke voorkeur. We krijgen een rechts midden kabinet waarbij de grootverdiener heus zijn vingers mag aflikken. Maar Wartburgia heeft geen suikeroom, zou hier ook niet worden getolereerd. Dus is onze nieuwe enthousiaste ploeg bestuurders naarstig op zoek naar extra inkomsten bronnen. Zo is daar het initiatief Sponsorkliks, waarbij je door te webwinkelen via dit medium, de club gratis van sponsor geld voorziet. Willen we meedingen naar de hoofdprijs van 10.000 euro in de actie Campagne Clubhelden 2017, waar de aandacht uitgaat naar de vrijwilligers van de club.
Ook is het sponsor contract met onze sponsor 100% Voetbal weer verlengd.

Deze foto is getrokken van het nieuwe Wartburgia Instagram. Om maar aan te geven dat de knop LINKS hierboven op onze homepage een nieuw leven heeft gekregen. Ook daar te vinden de link naar de openbaar gemaakte Wartburgia Facebook pagina.
En de stukjes van Leen? Die kun je gewoon blijven lezen door op deze link te klikken.COMPETITIE INDELING
Zie hier in welke klasse de Wartburgia teams zijn ingedeeld voor het seizoen 2017-2018.


KURK (2 oktober 2017)
Hoewel het bestuur blijft benadrukken dat we financieel een gezonde vereniging zijn, mag het duidelijk zijn dat het zich voortslepende verbouwingsdrama wat gaten in de begroting slaat. Nu is de kantineomzet de kurk waar menig sportclub op drijft. dus was de doorgang van het feest dat niet doorging een goede keuze. De vergrootte capaciteit van de kantine was flink gevuld met allerlei generaties Wartburgianen, tot in de kleine uurtjes uiteraard.

Marian schoot nog een aantal foto's.
De wethouder sport heeft zijn woord gehouden en alle nieuwe kunstgrasvelden van Amsterdam zullen niet meer met rubbergranulaat maar met kurk worden ingestrooid. Nu worden er in Nederland meer autobanden vermalen dan dat er kurkkorrels worden geproduceerd, dus is veld 1 aankomende zaterdag nog niet speelklaar. De potjes worden bij de buren van de Meer gespeeld.


HET ANNULERINGSFEEST, 30 SEPTEMBER (25 -9- 2017)
Ergens dit voorjaar werd de deadline gesteld, 30 september zou alles klaar moeten zijn. De renovatie van de oudbouw, de nieuwe uitbouw, een nieuw kunstgrasveld, een nieuw bestuur. En dat alles zou gevierd gaan worden met een groots openingsfeest. Nu is het met die verbouwing best behoorlijk opgeschoten de laatste maanden, maar je krijgt nou niet de indruk dat er dagelijks een mannnetje of 8 aan het doorbuffelen is om de zaak tijdig af te ronden. Enfin, het is dus nog lang niet klaar. Maar Wartburgia zou Wartburgia niet zijn als het feest dat niet doorging toch doorgaat, aanstaande zaterdag het Annuleringsfeest! Onder het genot van een borrel en hapjes maken we eerst even kennis met het nieuwe bestuur en nemen we afscheid van een aantal bestuursleden. Vervolgens kunnen we proosten en dansen op het nieuwe seizoen! Toegang gratis, dus komt allen op dit eerste Wartburgiafeest van het seizoen 2017-2018. De zaal is continu open op deze gewone competitiedag, de officiële aftrap is om 19.00 uur. Over een verbinding tussen de kantine en het nieuwe dakterras moet nog even worden gepuzzeld.
Geen feest voor de Wartburgia selecties afgelopen zaterdag. Van onze eerste elftallen wonnen alleen de 35+ en de 45+, waarna onze enorme kantine tot laat werd bevolkt door uitbundige mannen op leeftijd. En dan komt de muziek uit de sixties, allemaal dankzij DJ Met Ed!


VERSLAG
Pepijn de Boer, het literaire wonder van Wartburgia 5, schreef zijn eerste stuk van het nieuwe seizoen, lees.


TOCH FEEST OP 30 SEPTEMBER (22 september 2017)
Ja dames en heren, hierbij nog een reminder voor het FEEST van zaterdag 30 september! Het feest dat niet doorging, maar waarop jij wél wordt verwacht en we gewoon gaan toasten en dansen! In verband met de verlate oplevering van de ver- en nieuwbouw hebben we het housewarmingsfeest moeten uitstellen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we die dag kunnen gaan feesten en dat doen we dan ook: het Annuleringsfeest! Onder het genot van een borrel en hapjes maken we eerst even kennis met het nieuwe bestuur en nemen we afscheid van een aantal bestuursleden. Vervolgens kunnen we proosten en dansen op het nieuwe seizoen! Toegang gratis, dus komt allen op dit eerste Wartburgiafeest van het seizoen 2017-2018. De zaal is continu open op deze gewone competitiedag, we beginnen met de officiële aftrap om 19.00 uur.
-de feestcommissiee


START COMPETITIE 23 SEPTEMBER (12 september 2017)
De herfst kondigt zich aan. De geur van vers gemaaid gras doet hunkeren naar de start van de competitie. Het duurde even voordat de KNVB met een programma op de proppen kwam, maar eindelijk zijn de eerste competitie wedstrijden ingepland voor 23 september.
Deze weken doen we het nog met bekervoetbal, waarbij het afgelopen weekend prijsschieten was voor onze eerste elftallen, 8-0 voor de mannen, 11-1 voor de vrouwen. Het regende niet alleen doelpunten, maar op de vrijdag ook een aanzienlijke hoeveelheid water, waardoor ons laatste klassieke grasveld even uit de roulatie moest worden genomen. Prima zaak, afgelastingen horen bij het voetbal. Ik zag ze op vijdag bij Cambuur Leeuwarden met hooivorken gaten prikken in het kunstgras, omdat het water zich onder de mat had opgehoopt. Het moet niet gekker worden...


DE TWEEDE RONDE (5 september 2017)
In weerwil van berichtgeving in de nationale media dat steeds meer bouwbedrijven doorwerken tijdens de bouwvak, is het welhaast vanzelfsprekend dat onze aannemer zich keurig aan de voorgeschreven vakantiedagen volgens de bouw cao heeft gehouden. Dat de geplande einddatum van 30 september hiermee op losse schroeven staat, is voor de feestcommissie aanleiding dan maar op die datum een groots annuleringsfeest te organiseren. Aan het feest was ook Wartburgia 1 afgelopen zaterdag, waar bij De Dijk invaller Harry Ufkes zich met 3 goals maar weer eens manifesteerde als meest trefzekere Wartburgiaan binnen de selectie (0-5). Ook VR1 won, met 0-3 bij Klarenbeek. Aankomende zaterdag 5 bekerduels op Drieburg, eens kijken of onze accomodatie dan over voldoende kleedruimte beschikt, aan de straal water uit de douche schijnt het in ieder geval niet te liggen....


HET NIEUWE TRAININGSSCHEMA
Vanaf deze week treedt het nieuwe trainingsschema in werking. Ieder team heeft weer zijn eigen stukje veld toegewezen gekregen. Tot 1 oktober zal het nog een beetje passen en meten zijn. Dan wordt veld 1 als kunstgrasveld opgeleverd en zal er een nieuw schema van toepassing zijn. Of ons clubgebouw dan ook al klaar is, wie zal het weten. In ieder geval zijn er provisorisch al 2 kleedkamers gebruiksklaar gemaakt:
En even praktisch:
- We hebben dus 2 kleedkamers beschikbaar, herkenbaar aan het feit dat ze open zijn.
- De rechter (kant van veld 1) is voor dames, de linker (bij veld 2) voor heren.
- De sleutels voor de kleedkamers, kantine en het slot van het hek liggen in het sleutelkluisje.
- Als het goed is heeft iedereen die het nodig heeft toegang tot het sleutelkluisje, waaronder de leiders van de selectie.
- Mocht je het nodig hebben en geen toegang hebben, neem contact op met iemand van het bestuur.
- Tijdens de bouw hebben we maar 1 sleutel, deze moet dus in het sleutelkluisje blijven. Als je de deur opent / dichtdoet, direct weer terugstoppen. Niet de sleutel mee naar boven of naar de kleedkamer nemen!
- De voetbalspullen blijven nog even in de hoek in de kantine, tot ook het materiaalhok beneden klaar is.


ZALIG BUITENTOERNOOI
Komende vrijdagavond (25ste) hebben we op de club het zalig buitentoernooi. Oftewel, een toernooi voor alle zaalteams van Wartburgia, met zaalregels, maar wel lekker buiten op het veld. En daarna natuurlijk een feestje in de kantine. Iedereen is uiteraard van harte welkom om aan te moedigen en mee te feesten! En mocht je nog mee willen doen, er zijn nog een paar teams die een invaller zoeken (wel alleen dames, sorry mannen).
-Vanessa


WEER EEN NIEUWE UPDATE (14 augustus 2017)
Zoals vorige keer aangegeven zijn er vanaf deze zaterdag twee gloednieuwe kleedkamers beschikbaar! (stiekem zijn ze woensdag al getest). Nu nog even met de oude bankjes ed, maar wel met een warme douche en lekker ruim! Daarnaast zijn de ramen in de hoeken van de kantine geplaatst, wat een prachtige 'stamtafel' oplevert. Dankzij de inspanningen van Monique, Sjoeke, Robbie, Desiree, Marja, Vanessa, Ingrid, Dewa, Merel, Jan, Samir, Melvin, Stef en nog wat toppers, ziet onze kantine er ook weer een beetje uit als een kantine. Ruim, licht en veelbelovend. Het provisorische voorraadhok is leeggehaald en gesloopt, een boel stof is verwijderd en de meubels zijn weer wat gezelliger neergezet. Kunnen we tenminste weer normaal een borrel doen na de training!
En even praktisch:
- We hebben dus 2 kleedkamers beschikbaar, herkenbaar aan het feit dat ze open zijn.
- De rechter (kant van veld 1) is voor dames, de linker (bij veld 2) voor heren.
- De sleutels voor de kleedkamers, kantine en het slot van het hek liggen in het sleutelkluisje.
- Als het goed is heeft iedereen die het nodig heeft toegang tot het sleutelkluisje, waaronder de leiders van de selectie.
- Mocht je het nodig hebben en geen toegang hebben, neem contact op met iemand van het bestuur.
- Tijdens de bouw hebben we maar 1 sleutel, deze moet dus in het sleutelkluisje blijven. Als je de deur opent / dichtdoet, direct weer terugstoppen. Niet de sleutel mee naar boven of naar de kleedkamer nemen!
- De voorraad eten en drinken ligt weer terug in het oorspronkelijke voorraadhok.
- De voetbalspullen blijven nog even in de hoek in de kantine, tot ook het materiaalhok beneden klaar is.
Verder, er is een nieuw trainingsschema, geldend tot 1 oktober, want op die datum zal veld 1 als kunstgrasveld opgeleverd zijn.
Er zijn nog een paar foto's ter illustratie.
-het bestuur


VERBOUWINGSUPDATE (7 augustus 2017)
De portocabins zijn inmiddels weggehaald. Hierdoor hebben we even geen kleedkamers, maar het is voor een goed doel: er is namelijk begonnen met het aanleggen van het kunstgras op veld 1! Vanaf volgende week zaterdag hebben we wel weer 2 kleedkamers, en wel gloednieuwe! We proberen hier nog 4 van te maken, maar er kunnen er sowieso 2 gebruikt worden. De kantine is inmiddels uitgebreid (het oude terras is erbij gekomen) en het glas aan de zijkanten is geplaatst, waardoor we prachtig zicht hebben op de velden. Daarnaast zijn de voorraadhokken klaar, wat betekent dat we het provisorische hokje in de kantine hebben kunnen afbreken. Afgelopen maandag is door een groepje gekende vrijwilligers de kantine opgeruimd en weer gezellig gemaakt.
-het bestuur


DE START VAN HET NIEUWE SEIZOEN (26 juli 2017)
De zomer is slechts halverwege, maar woensdag 2 augustus starten bij ons de selecties met hun training. De vrouwen selectie staat dit jaar onder leiding van een nieuwe frisse trainer, Linda Bos, ooit speelster van Wartburgia D1. De mannen worden ook dit jaar weer getraind door coach Bergsma, wiens buikje steeds ronder wordt door alle genuttigde borreltjes-cola.
Als alles volgens plan verloopt kunnen de Wartburgianen in de nieuwe kleedkamers. Het gebouw ziet er al een stuk beter uit nu er ramen zijn geplaatst. Meer hierover valt te lezen in de nieuwsbrief, een nieuw initiatief vanuit een enthousiast opererend bestuur.
Het Zomeravondvoetbal is voor dit jaar afgelopen en zal als zodanig weer in 2018 worden georganiseerd. Normaal gesproken is er in de weken voordat het nieuwe trainingsschema in werking treedt, tijdens het tijdslot 19:00 tot 20:30, altijd wel ruimte om genderneutraal een balletje te trappen, veelal gefrequenteerd door Veteréénen. Aankomende woensdag is veld 3 niet beschikbaar. Wellicht is veld 1 een optie. Let wel, het organiserend als wel het uitvoerend comité van het Zomeravondvoetbal zullen hierbij niet aanwezig zijn. Het is dus op de bonnefooi.


LAATSTE KEER ZOMERAVONDVOETBAL... (17 juli 2017)
Woensdag 2 augustus hervatten de Wartburgia selecties de training, met als consequentie dat er voor ons zomeravondvoetballers weinig ruimte blijft op het tot nog toe enige kunstgrasveld. Nu kunnen wij deze vroege aanvang van de trainingen een tikkeltje ambitieus vinden, een direct gevolg is wel dat er ferme druk op de aannemer wordt uitgevoerd om voor die datum in ieder geval 2 kleedruimtes in ons gebouw gereed te maken. En dat is voor de bouwvak. De tijd van "design & build" is voorbij, er moet harder aan getrokken worden. De achtermuur van de kantine is doorgebroken en het wachten is op de levering van de ramen, er is inmiddels een lift geplaatst zodat ook de oudsten onder ons te allen tijde de bar kunnen blijven bereiken en de eerste douchekoppen hangen in een blauw gecoate badkamer.
Komende woensdag is iedereen dus nog een keer welkom, ongeacht geslacht, kunstheupen en sprintvermogen. Vanaf 19:30. Dan zullen we met het Centraal Comité Zomeravondvoetbal onder leiding van Secretaris Generaal Koster bekijken of en hoe we nog een verlengstuk aan ons vertier kunnen breien in augustus.

PORT-A-CABINS BLIJVEN NOG EVEN
Wij zomeravondvoetballers hadden het al een tijdje in de smiezen. De vergelijking met de Noord-Zuid Lijn is gemaakt. Zelfs een rasoptimist als Edje L. zakt de moed wat in de schoenen: de nieuwe kleedkamers zijn nog niet klaar...
Vandaar dat de port-a-cabins nog even blijven staan, zodat een ieder ook komende woensdag, na weer een volgend potje zomeravondvoetbal, even kan douchen. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, inzicht en instelling. Aanvang 19:30.


HET LAATSTE NIEUWS (3 juli 2017)
Alle 491 Wartburgia leden staan inmiddels geregistreerd bij de KNVB, een hels karwei voor ons hoofd ledenadministratie. Om voor het uitvoeren van alle taken binnen de vereniging zoveel mogelijk mensen te vinden, komt het bestuur met een strijdplan met aanhangende website onder het motto 'vele handen maken licht werk', zie het artikel hieronder. De organisatie van het zomeravondvoetbal verloopt al sinds jaar en dag als een goed geoliede machine en zou moeiteloos als blauwdruk kunnen dienen. Ook komende woensdag is iedereen weer welkom, ongeacht geslacht, snelheid en balvaardigheid. Aanvang 19:30.


500 LEDEN
Met de komst van maar liefst 3 jonge mannen elftallen zal Wartburgia komend seizoen van start gaan met een zeer ruim ledental van bijna 500, in de jongste geschiedenis van de vereniging een ongekend aantal. Dat op dit moment nog niet alle nieuwe leden al bij de KNVB zijn ingeschreven heeft alles te maken met dat ons hoofd ledenadministratie in haar schaarse vrije tijd op de woensdagavond een potje komt zomeravondvoetballen! De weersverwachting voor komende woensdag een graadje of 23 met regenval. Eens kijken hoeveel van de 500 zich onder deze omstandigheden laten verleiden. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, vaardigheid en wendbaarheid. Aanvang 19:30.


TWEEDE BRAINSTORMSESSIE
Vrijdag 9 juni is er een vervolg geweest op de eerdere meeting over de toekomst van onze club. Hierbij sloten ook een aantal mensen aan die er bij de eerste meeting niet bij waren, waardoor we nog meer input konden verzamelen!
Vorige keer lag de nadruk op de vraag wat we als Wartburgia willen zijn en wat dat dan betekent voor de structuur van vrijwilligers. Deze keer zijn we een stapje dieper gegaan en is er concreter invulling gegeven aan de structuur. De belangrijkste verschillen met de huidige situatie zijn daarbij dat communicatie en het verenigingsgevoel een prominentere plaats in het bestuur gaan innemen, en dat de uitvoerende taken over veel meer mensen zijn uitgespreid. De opzet van de structuur vind je in de bijlage. Deze opzet geeft de richting aan, in de praktijk kunnen er natuurlijk nog wel verschuivingen gaan plaatsvinden, afhankelijk van de mensen die er invulling aan gaan geven. Het belangrijkste onderwerp van de avond was echter hoe we meer mensen kunnen activeren om een steentje bij te dragen. Daarvoor ontstonden vele ideëen, van een betere communicatie tot verplichten. Het is aan het nieuwe bestuur om te kijken welke acties er op langere termijn gedaan zullen worden. Deze zomer gaan we in ieder geval aan de slag met een aantal acties gericht op meer communicatie, (nog) niet op verplichten, te weten:
- Het maken van een 'vacaturebank' (een website met een overzicht van de totale structuur en per rol een korte omschrijving van de inhoud en de tijd die het kost)
- Persoonlijke benadering van zoveel mogelijk mensen
- Mail naar alle leden aan het begin van het seizoen met een oproep bij te dragen en een verwijzing naar de 'vacaturebank'
- Aanpassing van het 'huisregelement' van Wartburgia, met een nadruk op het feit dat Wartburgia geen sportclub is, maar een vereniging en we het dus gezamenlijk moeten doen
- Vergroten van de herkenbaarheid van het bestuur en andere belangrijke aanspreekpunten, zodat het voor iedereen helder is tot wie je je kunt richten
Via de website zullen we je op de hoogte houden van de voortgang van bovenstaande acties. En we zijn dus hard op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen! Als je zelf iets wilt doen (ook als je nog niet precies weet wat), neem contact op met Merel, Vanessa, of Brando.
-Merel
de bevindingen van de eerste sessie zijn te allen tijde terug te vinden in het WEBARCHIEF, seizoen 2016-2017


ZOMERAVONDVOETBAL
Terwijl in het oosten van Europa in megalomaan opgetrokken stadions een toernooitje wordt afgewerkt en de NOS ons denkt te verblijden met een rechtstreeks verslag van Nieuw Zeeland versus Mexico, gaan wij zelf komende woensdag zomeravond-voetballen! Iedereen is weer welkom, ongeacht geslacht, klasse dan wel kunde. Vanaf 19:30 gaat de bal rollen.


 


DE NIEUWE ORGANISATIE
DE VOORZITTER
Langzaam aan worden alle 'functies' in de nieuwe structuur van Wartburgia opgevuld. En deze helden stellen wij natuurlijk graag aan u voor. Te beginnen met, hoe kan het ook anders, onze nieuwe voorzitter, namelijk Brando Schenker van Veteranen 45+!! Uiteraard blijft Gosse onze voorzitter tot aan de oplevering van het gebouw, maar in Brando hebben we alvast iemand die straks het stokje zal overnemen. Bovendien neemt hij vanaf nu al wat taken van Gosse over. En, om hem wat beter te leren kennen, hebben we een klein interview afgenomen: lees.BESTUURSLID VOETBALZAKEN
Het bestuurslid Voetbalzaken is verantwoordelijk voor het lange termijn beleid op het gebied van voetbal bij onze club.Hierbij kun je denken aan beleidsvoering om selectieteams op het gewenste niveau te houden, nadenken over het aantal en type (man/vrouw, jong/veteranen) recreatieteams, etc. Onze eigen Marc Overmars dus. En we hebben iemand bereid gevonden om die taak op zich te nemen. Iemand die al jaren de herenselectie op sleeptouw neemt, maar ook zeer begaan is met de damesselectie en ook nog eens, blijkend uit zijn bijdrage in de derde helft, een echt Wartburgiahart heeft! Namelijk: Harry Ufkes.
Ook met hem namen we een klein interview af om hem wat beter te leren kennen: lees


BESTUURSLID HORECAZAKEN
Je vergeet snel hoe kort ze eigenlijk nog maar bij Wartburgia speelt, ingeburgerd als ze is. Regelmatig achter de bar, organisatie van het Wartburgiafeest en Mixsix, inkoop van de kantine, etc. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen zij 'ja' zei tegen de functie van bestuurslid Horecazaken. Ze zal zich dus bezig gaan houden met het beleid binnen onze kantine, zeg maar onze derde (belangrijkste) helft: Desire Roelvink. Ze stelt zichzelf voor.SECRETARIS ZAAL
Ze doet het al weer een half jaartje, des te meer reden om haar eindelijk voor te stellen. Ze regelt (bijna) alles voor onze zaalafdeling, inmiddels alweer gegroeid naar 14 teams. Ze onderhoud het contact met de KNVB, beheert de app-groep voor aanvoerders, regelt aanvoerdersoverleggen, etc. etc. Misschien niet voor iedereen van het veld een bekende naam, voor de zaalteams zeker wel: Barbara Beek! Ook met haar namen we een klein interviewtje af.ZOMERAVONDVOETBAL ORGANISATIE
Hij geeft al heel wat jaren, samen met zijn 'assistenten' Ed Lommerse en Kyung Van Driel, onze zomer een invulling. Alle reden om deze held voor te stellen: Mister Zomeravondvoetbal, ook wel bekend als René Koster! Ook met hem namen we een interview af.

SCHEIDSRECHTER COÖRDINATOR

Wie is er niet al een keer door hem gefloten? Onze meest actieve clubscheidsrechter, iedere zaterdag weer bereid een of (meestal) meer wedstrijden in het gareel te houden. Zijn fysieke verschijning gecombineerd met zijn rustig en zeker optreden zorgen voor een overwicht dat hem een fantastische scheidsrechter maakt. En nu neemt hij ook de coördinatie van de scheidsrechters op zich: Joost Vendrik. Ook met hem namen we een interview af.


WEDSTRIJDSECRETARIS

Zijn lidmaatschap nadert de 20 jaar en hij heeft zich opgeworpen om vanaf dit jaar 1 van de belangrijkste vrijwilligersfuncties binnen onze club op zich te nemen. De man die voor ons allemaal op zaterdag de velden regelt, zorgt dat de KNVB niet al te grote planmatige dwalingen begaat en zorgt voor een warme douche aan het einde van de wedstrijd voor eenieder: Nils de Graaf. Het Interview.


BESTUURSLID VERENIGINGSZAKEN
Er is denk ik niemand binnen Wartburgia die deze dame niet kent. Met haar aanstekelijke lach, aanwezigheid in de kantine en ook haar bemoeienissen met de organisatie van onze club, kan Vanessa de Weger je niet ontgaan. Sinds dit seizoen is ze als 1 van de gezichten van de vereniging gelukkig dan ook aangetreden als bestuurslid verenigingszaken! Het interview.


vrijwilligerscoördinator

Een beetje gek, jezelf voorstellen… Daardoor heeft het denk ik ook veel te lang geduurd… Ik, Karlijn Heim, schrijf de stukjes over de vrijwilligers. Meestal ben ik een groot deel van het seizoen geblesseerd (of zwanger) maar als ik er ben, tijdens de derde helft, zeker aanwezig...het interview.