WARTBURGIA 1
UW SCHRIJVER WIETZE JAN RAMAKER

9 - 2 - 2019
JOS DOOR INDIVIDUELE FOUTEN TEN ONDER TEGEN WARTBURGIA
De plaatselijke topper op sportbark Drieburg werd vanmiddag besloten met een 2-4 overwinning voor Wartburgia.
JOS kwam direct na het fluitsignaal van de prima leidende arbiter Dorrestijn binnen tien minuten op 1-0 door linkerspits Bart Meijer. Tim Stam, rechtervleugelverdiger van Wartburgia, had in de eerste twintig minuten meer dan zijn handen meer dan vol aan deze zeer beweeglijke linkerspits van JOS.
Wartburgia kwam zeker niet tot attractief voetbal gedurende de eerste 30 minuten van de eerste helft. De ploeg van Bergsma zocht het allemaal veel te moeilijk op. Zeker de linkerflank van Wartburgia, onder leiding van Milan Besselink, werd volledig in de eerste vijfenveertig minuten niet benut. Niek Remijn, hardwerkend, maakte het ook voor zichzelf vanmiddag veel te moeilijk door teveel individuele acties zonder zijn medespelers adequaat te bedienen. JOS daarentegen, zeker vanaf de linkerflank via Bart Meijer, bleef de volledige aandacht opeisen van de verdediging van Wartburgia. De eerste kleine kans voor Wartburgia, pas na twintig minuten, ontstond uit een vrije trap van Thom Ridderbos. Niek Romeijn kon zijn kopbal niet verzilveren. JOS, zeker niet de mindere van Wartburgia, bleef overwicht houden op de ploeg van Bergsma.
Wartburgia kwam, zeker gezien de spelverhouding, verrassend en onverwacht in de vierendertigste minuut toch op 1-1. Een prima aanval, opgezet vanaf de rechterflank, werd door Niek Remijn geweldig met een kopbal afgerond. Vlak hierna voorkwam Wartburgia keeper Max Klink wederom een achterstand. Met een prima actie door de bal over de lat te tikken behoedde hij zijn ploeg voor een 2-1. In het laatste gedeelte van de eerste helft werd Wartburgia wat gevaarlijker. Daan Tuerlings was het dichtstbij maar net niet doeltreffend. Zijn schot werd gekeerd met de voet door de keeper van JOS. Vlak voor de theepauze was het wederom Niek Remijn die uit een prima genomen vrije trap, toegekend uit een overtreding op Daan Tuerlings de 1-2 liet aantekenen.
Na rust een ietwat beter spelend Wartburgia. JOS werd meer en meer onder druk gezet. Acties van Armando Cuvalaij en Daan Tuerlings van Wartburgia-zijde konden in deze fase niet doeltreffend worden afgerond. Ook Milan Besselink kon na een prima pass van David van Paridon niet het net vinden voor 1-3. JOS kreeg een ultieme mogelijkheid om de achterstand te verkleinen maar de ingeschoten bal werd van de doellijn weggekopt door Niek Remijn.
De slotfase werd gekenmerkt door een aantal fouten in de verdediging van JOS. Daan Tuerlings rondde als eerste een fout van de keeper van JOS doeltreffend af voor de 1-3. JOS gaf zich nog niet gewonnen. Wartburgia keeper Max Klink moest nog een aantal reddingen verrichten om JOS niet dichterbij te laten komen.
Coach Bergsma bracht spits Yoram Knigge in voor Milan Besselink. Wederom was het Daan Tuerlings die zijn tweede goal liet aantekenen via een verre uittrap van doelman Max Klink, nu in stelling gebracht door Yoram Knigge, voor de 1-4. Hierbij aangetekend dat ook bij deze goal de verdediging van JOS niet vrijuit ging. Coach Bergsma paste direct nog enige wissels toe. Als eerste werd Niek Remijn vervangen door middenvelder Bjarne Dijkman. Enige minuten hierna werd Armando Cuvalaij vervangen door centrale verdediger Matthijs Ramaker. Wartburgia hield de zaken gesloten. De eindstand werd bepaald door Maurice Renger die via een schot op de paal afrondde voor de 2-4.
Wartburgia staat na deze overwinning en na het verlies van FC Castricum tegen Purmersteijn op de tweede positie achter HBOK in de derde klasse A en doet nog altijd volledig mee voor de tweede periodetitel.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “De eerste helft vond ik niet geweldig. De linkervleugel van mijn team werd veel tekort/ helemaal niet gebruikt. Tweede helft beter, zeker in de eerste twintig minuten van deze helft. Kortom: Alles moet nog beter”.
Coach Ricard Pel van JOS Watergraafsmeer: “Ik weet hoe de ploeg van Bergsma gaat spelen. Heb geprobeerd hierop te anticiperen. Wartburgia oogde frisser en heeft wat meer voetballend vermogen. Door drie verdedigingsfouten doen wij ons de das om. Volstrekt onnodig. Wij waren te slordig in de passing. Wartburgia heeft effectief gespeeld en de kansen afgemaakt. Terechte overwinning voor Wartburgia."

Opstelling Wartburgia 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, David van Paridon, Niek Remijn (78e Bjarne Dijkman), Milan Besselink (75e Yoram Knigge), Armando Cuvalaij (79e Matthijs Ramaker) en Daan Tuerlings.


2 - 2 - 2019
WARTBURGIA BEHAALT ZEER MOEIZAAM 3 PUNTEN TEGEN HCSC
Nummer vier Wartburgia moest het vanmiddag opnemen tegen nummer 12 HCSC uit Den Helder voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De uitwedstrijd tegen de Heldernaren kwam uit op een gelijkspel.
De eerste helft werd afgesloten met 0–0 waar Wartburgia wel de bovenliggende partij was. HCSC kreeg direct na de aftrap een geweldige mogelijkheid de score te openen maar de spits van HCSC was niet succesvol voor de 0-1. Wartburgia creëerde wat kleine mogelijkheden. Ook de spitsen van Wartburgia, Milan Besselink en Daan Tuerlings konden echter op de beslissende momenten niet tot scoren komen.
Niek Remijn was in de slotminuut van de eerste helft het dichtst bij een treffer voor de 1-0 vanuit een goed opgezette aanval door Daan Tuerlings. Zijn schot belandde aan de verkeerde kant van de paal.
Na het fluitsignaal voor de tweede helft was het wederom direct HCSC dat uit een verspeelde bal door één van de verdedigers van Wartburgia de mogelijkheid op voorsprong te komen uiteen zag spatten door een bal op de lat.
Maar Daan Tuerlings nam Wartburgia bij de hand door vanuit een scrimmage in de tweeënvijftigste minuut de 1-0 te laten aantekenen vanuit een prima voorzet van Thom Ridderbos. Nog geen vijf minuten hierna was Daan Tuerlings wederom succesvol. Uit een prima opgezette aanval opgezet door Tim Stam werd Daan Tuerlings perfect op maat bediend voor de 2-0.
In de slotfase werd het nog even spannend voor de Amsterdammers. Een overtreding op één van de spitsen van HCSC werd beoordeeld door de scheidsrechter tot het geven van een penalty. Timo Swart liet voor HCSC de 2-1 aantekenen voor de einduitslag.
Door het verlies van Purmersteijn tegen Reiger Boys bezet Wartburgia na vandaag de gedeelde derde plek in de derde klasse A.
Terugkijkend:
* Een nog stroef opererend Wartburgia vanuit de winterstop;
* HCSC niets minder dan Wartburgia.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik heb vanmiddag geen nummer vier tegen nummer twaalf van de ranglijst gezien. Ben natuurlijk tevreden met deze overwinning. Ik vond ons spel aan de bal niet voldoende. Er werden op bepaalde momenten veel te moeilijke beslissingen genomen door mijn spelers. De tweede helft was wat beter. Kijk, het is altijd de vraag hoe een team uit de winterstop komt. Ritme van de wekelijkse wedstrijd is weg. Hoe kom je als team hier uit. Wij hebben alles gedaan om de selectie fit te houden. Twee maal een oefenwedstrijd gespeeld en tweemaal verloren. Trainen in de sneeuw, zaalvoetbal en een bootcamp gedaan. Nu vandaag weer op het veld en dat is toch weer het ritme zoeken. Vanmiddag gelukkig goed uitgepakt”.
Coach Pascal Hamers van HCSC: “Ben trots op wat mijn ploeg heeft laten zien vanmiddag. Zeker gezien door het missen van acht basisspelers door schorsingen en blessures. Wij hebben vandaag gespeeld met een bijzonder jong elftal mede geformeerd uit de A-junioren. Wij staan inderdaad op een te lage plaats op de ranglijst. Wartburgia vanmiddag toch wel de betere ploeg. Zelf ben ik ervan overtuigend met deze beschikbare spelersploeg dat HCSC de komende periode veel progressie kan maken.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam , Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (78e Ian Dankbaar), David van Paridon, Niek Remijn, Joram Knigge (60e Jacco Fijnheer), Milan Besselink (75e Armando Cuvalaij) en Daan TuerlingsKERST/JAARWISSELING WARTBURGIA SELECTIE
De periode van Kerst en de Jaarwisseling doet altijd de gedachten opkomen om terug te blikken wat er allemaal is gebeurd in de afgelopen periode.
Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat het privé- en werk technisch goed gaat met de spelers van de selectieteams o.l.v. coach Hans Bergsma en coach Carlos Vidal.
Maar voordat het “voetbalcircus” daadwerkelijk werd vlot getrokken, een bijzonder tragisch moment voor onze selectiespeler Thom Ridderbos. Hij moest veel te vroeg afscheid nemen van zijn moeder op 1 september. Mijn gedachten gaan zeker uit naar Elco en zijn naasten, zeker in deze moeilijke periode. De aanwezigheid van de selectie bij de crematie op 8 september was indrukwekkend.
Terugkijkend vanaf 22 september 2018 mag de conclusie worden getrokken dat zowel het eerste en tweede team acceptabel hebben gepresteerd tot aan de winterstop. De komst van Jacco Fijnheer, Bjarne Dijkman, Daan Tuerlings, Joost Homminga en Niek Remijn bleken goede versterkingen. Ook de informatie naar “buiten” via de website begint wat duidelijke vormen te krijgen. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de fotograaf voor Wartburgia 1 Frank van Paridon.
Laat ik beginnen met het tweede team van Wartburgia. Doet het prima in de reserve tweede klasse B. Vorig seizoen gepromoveerd naar deze klasse. Onder leiding van coach Carlos Vidal worden goede resultaten gehaald. Het aantal (6) gelijke spelen van dit team viel wel op. Bijkomend detail is dat Wartburgia 2 de minst gepasseerde achterhoede heeft tot nu toe in deze klasse. De afsluitende thuisoverwinning voor de winterstop van Wartburgia 2 tegen Arsenal 3 op 8 december jl. blijft absoluut tot de verbeelding spreken. Onder apocalyptische omstandigheden werd een 2-1 overwinning behaald, wat resulteerde in een derde positie op de ranglijst tot nu toe met vijf punten achterstand op koploper Almere FC 2.
Over Wartburgia 1 zijn veel zaken die tot herinnering spreken t/m 31 december 2018. De maand september werd afgesloten met vier punten. Gelijkspel tegen JOS Watergraafsmeer en een overwinning uit tegen Sporting Andijk. In oktober werden zeven punten behaald. Jammerlijk verlies tegen HBOK, goed gewonnen wedstrijden tegen SC Castricum en Kadoelen en een gelijkspel tegen Reiger Boys thuis.
Ook in de maand november werden zeven punten bijgeschreven. Degelijke overwinningen op Buiksloot en EVC en een helaas niet verwacht gelijkspel tegen HCSC uit Den Helder.
De drie wedstijden in december resulteerden wederom in zeven competitiepunten. Een zuur gelijkspel tegen De Dijk en twee winstpartijen tegen ZCFC en PSZ.
Het gelijke spel van 8 december tegen De Dijk kostte de ploeg twee kostbare punten. Aangetekend dat ook het eerste team de minst gepasseerde achterhoede heeft tot nu toe in de derde klasse A. De wedstrijd van zaterdag 15 december jl. werd in Zaandam afgesloten met een monsterscore van 0-15. Momenteel staat het team van coach Bergsma op een vierde positie in de derde klasse A met 25 punten uit 12 wedstrijden. Koploper is HBOK met 30 punten (één wedstrijd meer gespeeld), de tweede positie wordt ingenomen door Purmersteijn met 28 punten, nummer drie is FC Castricum met 26 punten.
In de stand voor de tweede periodetitel staat Wartburgia 1 op de tweede plek in achter HBOK. HBOK, echter met één wedstrijd meer gespeeld.
Natuurlijk ook de statistiek van Wartburgia 1 van de doelpuntenmakers t/m 31 december 2018. In het overzicht hiernaast zijn NIET de doelpuntenmakers van de bekercompetitie 2018/2019 opgenomen.
De volgende competitiewedstrijd voor Wartburgia 1 is op 19 januari 2019: - Wartburgia 1 – Purmersteijn 1 - Aanvang 14:00 uur Sportpark Drieburg te Amsterdam.
Ik wens een ieder een gezond en sportief 2019 toe.


WARTBURGIA DOET SPORTIEVE PLICHT MET MONSTERSCORE BIJ PCZ
De laatste wedstrijd voor de winterstop voor het team van coach Hans Bergsma werd afgesloten met een monsteroverwinning van 0-15 op PSZ. PCZ, blijft ook na vanmiddag, nog altijd puntloos in de derde klasse A.
Joram Knigge was vandaag de topscorer bij de Wartburgianen met vier goals in de eerste helft en een goal in de tweede helft. Daan Tuerlings wist er drie in te leggen, waarvan één uit een toegekende penalty. Niek Remijn kwam tot twee goals waarvan één ook uit een penalty. De overige doelpuntenmakers met een goal van Wartburgia-zijde waren Milan Besselink, Armando Cuvalaij, Tom Remijn (pen), Melvin Akkerman en Stef Klink.
Gezien de uitslag had Wartburgia dus geen kind aan PSZ. Binnen drie minuten stond de 0-2 al genoteerd. Het werd een ware belegering op de goalie van PSZ. De Amsterdammers probeerden met snel voetbal de score verder op te hogen om het doelsaldo te kunnen verbeteren. Dit lukte zowel in de eerste als tweede helft. De eerste helft werd afgesloten met een “vlotte” 0-6 voorsprong. Gedurende de tweede helft werd de score uitgebreid naar 0-15. PSZ ook nog eens geconfronteerd met een rode kaart. De score had veel hoger kunnen uitvallen als de spitsen van Bergsma vanmiddag nog iets zorgvuldiger, zowel in de eerste helft als tweede helft, met de kansen hadden omgesprongen. Een pluim naar de doelman van de Zaandammers die met meerdere fraaie reddingen voorkwam dat de score voor Wartburgia nog verder opliep.
Wartburgia gaat door de eenvoudige zege als nummer vier de winterstop in, op vijf punten van koploper HBOK (één wedstrijd meer gespeeld). Purmersteijn en FC Castricum volgen op plaats twee en drie. Op 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met een kraker wanneer Purmersteijn op bezoek komt.
Terugkijkend:
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Tja, wat moet je hierover zeggen. We wisten dat we hier met een grote uitslag konden winnen, maar dat deze uitslag uit de bus zou komen is allen maar mooi voor het doelgemiddelde. Ik hoop voor de jongens van PSZ dat zij de competitie tot een goed einde kunnen brengen”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam (60 Tom Remijn), Adriaan Berfelo, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), David van Paridon (45 Stef Klink), Niek Remijn (45 Thom Ridderbos), Joram Knigge, Daan Tuerlings, Milan Besselink en Armando Cuvalaij


8-12-2018

WARTBURGIA HAALT GEEN DRIEPUNTER TEGEN DE DIJK
Vanmiddag behaalde Wartburgia een zwaar bevochten gelijkspel tegen De Dijk. Na een 2-0 voorsprong van de ploeg van coach Hans Bergsma eindigde de wedstrijd in remise. Met een 2-0 voorsprong voor Wartburgia na afloop van de eerste helft, onder uitstekende leiding van arbiter Michael Vink, zag het er niet naar uit dat Wartburgia de zege vandaag uit handen zou geven. De Dijk, nummer vijf van de ranglijst, was zeker opgewassen tegen de ploeg van coach Bergsma. Stijn Knigge moest direct in de negentiende minuut handelend optreden door de bal uit open doel weg te koppen voor de 0-1. Armando Cuvalaij zorgde in de drieëntwintigste minuut voor de 1-0 voor Wartburgia. Zijn voorzet vanaf de linkerflank belandde enigszins fortuinlijk achter de keeper van De Dijk. Direct na deze goal had wederom Armando Cuvalaij de mogelijkheid de score verder uit te breiden naar 2-0 via een actie van David van Paridon. Dit leverde jammer genoeg geen resultaat op. De Dijk was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Vanaf de zijlijn werd door de technische staf, onder leiding van Ron Stoffels, veel coaching uitgeoefend zijn team extra te motiveren. De Dijk trachtte voor rust de aansluitingstreffer te realiseren. Een aanval in de veertigste minuut van De Dijk belandde, volgens De Dijk, op de arm van een verdediger van Wartburgia. Arbiter Michael Vink, zeer goed de wedstrijd aanvoelend, besloot gedecideerd geen penalty te geven. Direct hierna was het Daan Tuerlings, die door een prima individuele actie in de eenenveertigste minuut, zijn ploeg kon laten rusten met een 2-0 voorsprong.
Hoe anders verliep de tweede helft. Direct vanaf de aftrap was het Thom Ridderbos die vanaf links gevaarlijk kon voorzetten, echter zonder resultaat. De Dijk bleef met verzorgd voetbal proberen de aansluitingstreffer te maken. Uit een actie van een doorgebroken speler van De Dijk kon een Wartburgia speler niets anders doen dan aan de noodrem te trekken. Rood het gevolg. Wartburgia verder met tien man verder. Coach Bergsma paste direct een wissel toe. Een verdedigde middenvelder voor een aanvaller. De Dijk was nog niet klaar. Het was in de zevenentachtigste minuut Jules Diedhiou die 2-1 liet aantekenen. Wartburgia kwam in de slotfase zwaar onder druk te staan. De paal stond in de weg voor De Dijk voor de 2-2. In de slotfase wist De Dijk toch de 2-2 op het scorebord te zetten. Slecht ingrijpen in de verdediging van Wartburgia zorgde, ook nog door een “eigen goal”, voor de einduitslag van 2-2. Door het gelijke spel bezet van vandaag bezet Wartburgia de vierde plek op de ranglijst van de derde klasse A. Purmersteijn na vandaag op de eerste plaats met een punt voorsprong op HBOK, twee punten op FC Castricum en drie punten op Wartburgia.
Terugkijkend:
* Kijkplezier: Een dikke voldoende. Spannend tot in de laatste minuut;
* Zeer goede leiding van arbiter Michael Vink;
* Twee ploegen die goed voetbal wilden laten zien;
* Wartburgia in de eerste helft doeltreffender;
* De Dijk in de tweede helft, mede door de rode kaart aan Wartburgia zijde, meer dominerend;
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Vond het terugkijkend een terecht gelijkspel. Eerste helft goed gespeeld en dominanter. Tweede helft minder, zeker doordat kort na rust wij met tien man kwamen te staan. Dan weet je dat de tegenpartij alles gaat doen er nog iets uit te halen. Dat is De Dijk ook gelukt vanmiddag. Maar ik houd hier toch ook wel een “zuur” gevoel van over”.
Coach Ron Stoffels van de Dijk: “De eerste goal van Wartburgia vond ik een lucky goal. De tweede was een kordaat gemaakt doelpunt. Ook wel kansen gehad. Voorzetten van zowel links als rechts moeten gewoon erin worden gelopen. Wartburgia een goede ploeg. Zelf heb ik een nog jong team. De jongens worden alleen maar beter. Een goede wedstrijd van beide kanten gezien. Spannend en sportief tot in de slotfase. Zeker een verdiend punt voor mijn team”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon (85e Matthijs Ramaker), Wanar Kelmanutu, Thom Ridderbos, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Armando Cuvalaij (57e Bjarne Dijkman)


1-12-2018

WARTBURGIA BINDT ZCFC OVERTUIGEND AAN ZEGEKAR
Wartburgia deed goede zaken op sportpark Kalverhoek tegen ZCFC. Met een 1-6 overwinning blijven de Amsterdammers de aansluiting houden in de top van de 3e klasse A in de zaterdagcompetitie. Wartburgia nam al na zeven minuten een 0-1 voorsprong door een fraaie goal van David van Paridon die zijn schot in de rechterbovenhoek achter de keeper van ZCFC zag verdwijnen. De Amsterdammers hadden in het eerste half uur het overwicht. Hoge balcirculatie bij de mannen van coach Bergsma. Met name het middenveld van Wartburgia was zeker de “baas” over de ZCFC’ers. Uit een toegekende vrije trap aan Wartburgia, net buiten het zestien meter gebied, tekende Niek Remijn in de achttiende minuut feilloos de 0-2 aan. Het Zaanse Oranje kon hier weinig tegenover stellen. Slechts wat sporadische aanvallen. In de zesendertigste minuut wederom een vrije trap voor de Wartburgianen. Nu was het Thom Ridderbos die achter de bal plaatsnam. Zijn schot was perfect geplaatst in de linkerbovenhoek maar de keeper van ZCFC redde evenzo fraai door de bal uit de bovenhoek te tikken. Ruststand 0-2.
Na rust een iets gevaarlijker ZCFC in de beginfase. Dit resulteerde direct in de aansluitingstreffer in de drieënvijftigste minuut. Invaller Jens Winkel wist de verdediging van Wartburgia op het verkeerde been te zetten en scoorde 1-2. Wartburgia raakte geenszins in paniek door deze tegentreffer. Uit een uitval in de achtenvijftigste minuut veroverde Yoram Knigge de bal. Hij had zelf de mogelijkheid om alleen door te gaan op de keeper van ZCFC, maar zag op links Daan Tuerlings er nog beter voorstaan. Hij tikte beheerst naar Daan Tuerlings die 1-3 liet aantekenen. ZCFC geknakt door deze snelle 1-3. Een assist van David van Paridon op Armando Cuvalaij voor 1-4 zorgde dat de wedstrijd volledig in het slot viel. ZCFC probeerde nog van alles om de stand ietwat draaglijker te maken, maar was niet in staat Wartburgia het nog lastig te maken. Over en weer enige blessures. In de eenenzeventigste minuut na en schot van David van Paridon zorgde Adriaan Berfalo voor de 1-5. Nog was het niet genoeg. Een aanval via rechts werd opgepikt door Armando Cuvalaij die met zijn buitenkant rechts de bal liet krullen voor de voeten van David van Paridon die resoluut in de drieenzeventigste minuut de eindstand op 1-6 liet noteren. Enige dissonant van deze wedstrijd was de opgelopen blessure van doelman Max Klink van Wartburgia. Door een overtreding van ZCFC-zijde moest hij ongelukkig de wedstrijd verlaten. Hij werd vervangen door “stand-in” keeper Matthijs Ramaker. Hij zorgde via een verre uittrap dat Armando Cuvalaij nog bijna de 1-7 op het scorebord had kunnen laten zetten. Na vandaag bezet Wartburgia de vierde plaats met slechts twee punten achterstand op koploper HBOK. Wartburgia kan zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag 8 december 2018 tegen de Dijk. Aanvang 14:00 uur. Komt dit allen bezoeken.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Wij wisten dat ZCFC een sterk middenveld had. De opstelling hierop aangepast. ZCFC moest hierdoor zoeken naar andere oplossingen. Ben tevreden met deze overtuigende winst. De technische staf hoopt wel dat de opgelopen blessure van keeper Max Klink meevalt voor de aankomende wedstrijd”.
Coach Mark Vis van ZCFC: “Wij waren vanmidag de mindere qua het vertoonde voetbal. De tweede helft hebben we direct geprobeerd de aansluitingstreffer te forceren. Dit lukt ook. Maar direct na de 1-3 was mijn team geknakt. Onze uitvoering van vanmiddag was niet goed”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k) (75e Matthijs Ramaker (k)), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Thom Ridderbos, Bjarne Dijkman (45e Yoram Knigge), Niek Remijn, Daan Tuerlings en Armando Cuvalaij


24-11-2018

WARTBURGIA NEEMT TEGEN EVC REVANCHE OP ZICHZELF
Nummer vier op de ranglijst Wartburgia speelde vanmiddag de thuiswedstrijd tegen nummer zeven EVC uit Edam. Voorafgaand aan deze wedstrijd. Wartburgia speelde vorig weekend met 1–1 gelijk tegen HCSC in Den Helder. EVC verloor thuis met 0–2 van FC Castricum. Coach Hans Bergsma kon na vanmiddag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Met een verdiende 4–0 overwinning op EVC doet Wartburgia volledig mee in de top van de derde klasse A. Een gedreven Wartburgia liet in de eerste helft goed voetbal zien. Met vlot opgezette en creatieve combinaties werd EVC achteruit gedrukt. Zowel Milan Besselink als Armando Cuvalaij hielden de verdediging van EVC meer dan uitstekend onder druk. Na twintig minuten kreeg Milan Besselink de eerste mogelijkheid de score te openen voor Wartburgia. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper van EVC maar zag zijn schot aan de verkeerde kant van het doel belandden. EVC kon hier tegenover niet al te veel afdwingen. In de dertigste minuut kwamen de Amsterdammers verdiend, zeker gezien het vertoonde spel op een 1–0 voorsprong. Niek Remijn rondde prima af uit een voorzet van David van Paridon. Vlak voor rust werd de voorsprong uitgebreid. Een schot van Wartburgia-zijde kon niet klemvast worden gehouden door de keeper van EVC. Niek Remijn was hier “als de kippen bij” en liet uit de rebound 2–0 aantekenen.
Na rust probeerde EVC met opportunistischer voetbal er alles aan te doen de aansluitingstreffer te forceren. De ploeg van Tom Brouwers kreeg uit een vrije trap een mogelijkheid. Via Wartburgia doelman Max Klink belandde de bal tegen de paal. Het offensief van de EVC’ers werd in de zestigste minuut doorbroken door een schitterende goal, in de rechterbovenhoek, van wederom Niek Remijn (Man of the Match), die met zijn hattrick voor 3-0 zorgde. Het was nog niet genoeg voor de Wartburgianen. Uit een aanval in de negenenzeventigste minuut vanaf rechts kwam de bal de bal bij rechtervleugelverdiger Tim Stam. Zijn voorzet/schot belandde in de linkerbovenhoek achter de doelman van EVC voor de eindstand van 4–0. Wartburgia na vandaag op de vierde plek, met twee punten achterstand op HBOK, drie punten op FC Castricum en vier punten op Purmersteijn. Volgende week de uitwedstrijd tegen ZCFC.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Tevreden over vanmiddag. Goed gespeeld de gehele wedstrijd. Revanche op het gelijke spel van vorige week tegen HCSC”.
Coach Tom Brouwers van EVC: “Heb vandaag mijn team moeten aanpassen. Een aantal basisspelers moeten missen door diverse omstandigheden. Neemt niet weg dat Wartburgia een goed team heeft. Direct in de tweede helft hebben wij geprobeerd meer druk te zetten. Wij konden helaas niet op de vitale momenten de “trekker” overhalen. Wartburgia de verdiende winnaar”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Adriaan Berfelo, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), David van Paridon, Wanar Kelmanutu (55e Bjarne Dijkman), Niek Remijn, Daan Tuerlings, Milan Besselink (80e Bob Dekker) en Armando Cuvalaij


17-11-2018

WARTBURGIA VERSPEELT TWEE PUNTEN TEGEN H.C.S.C.
Zou Wartburgia in zijn staat zijn de aansluiting met de top in de derde klasse A vast te kunnen houden in de wedstrijd tegen HCSC uit Den Helder? Uit de opstelling van HCSC, een 5-3-2 opstelling, kon het vele publiek direct opmaken dat de ploeg van Pascal Hamers vanmiddag duidelijk geen offensieve bedoelingen had. Wartburgia had zeer veel moeite met dit gekozen concept van HCSC. De eerste helft kenmerkte zich door een veel sterker Wartburgia, maar de ploeg van coach Hans Bergsma haalde bij lange na niet hun normale niveau. Wel wat kleine mogelijkheden. De grootste mogelijkheid deed zich voor in de twintigste minuut. Een vrije trap van Wanar Kelmanutu kon de keeper van HCSC niet klemvast krijgen. De geboden kans werd onbenut gelaten. Aan de zijde van de Amsterdammers veel slordigheden, onrustig en soms een ietwat gemakzuchtig. Wat kleine overtredingen over en weer. Ruststand 0 – 0.
Na de thee een wat beter voetballend Wartburgia. Het was HCSC dat toch enigszins verrassend in de zestigste minuut op een 1 – 0 voorsprong kwam. Uit een voorzet vanaf rechts was het Fotiqui Camara die volledig vrij kwam voor doelman Max Klink en dit direct kordaat afstrafte met een strak schot. Lang duurde deze voorsprong voor de Heldernaren niet. In de drieënzestigste minuut wist David van Paridon uit een fraaie aanval met een uitgekookte bal Wartburgia op 1 – 1 te zetten. De laatste tien minuten van de wedstrijd verliepen behoorlijk hectisch. HCSC moest alle zeilen bijzetten om een punt in eigen huis te houden. Wartburgia verschafte zich legio mogelijkheden om de drie punten mee te kunnen nemen naar Amsterdam. Maar Armando Cuvalaij, Niek Remijn en Daan Tuerlings kwamen niet tot scoren. In de zevenentachtigste minuut wist Stijn Knigge te scoren voor de 1 – 2. Echter de arbiter had voorafgaand aan deze goal een overtreding gezien. Goal dus afgekeurd ondanks grote protesten van Wartburgia. David van Paridon kreeg in de slotminuut de mogelijkheid met het hoofd, uit een voorzet van Jacco Fijnheer, toch de strijd nog te beslissen in het voordeel van Wartburgia. Hij zag zijn kopbal net over de doellat van HCSC gaan. Door de verliespartij van Reiger Boys uit tegen Purmersteijn, stijgt Wartburgia, ondanks het gelijke spel, naar de vierde plek met vijftien punten uit acht wedstrijden op de ranglijst in de derde klasse A.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “In de eerste helft volstrekt onder de maat gespeeld. Veel te onrustig. Mijn ploeg niet in goede doen.We hadden al verwacht dat we hier veel tegenstand zouden kunnen krijgen.Tweede helft beter. Ik kon niet beoordelen of de goal van Stijn Knigge terecht werd afgekeurd. De scheidsrechter stond er dicht op en wat ik hoorde van mijn spelers dat voorafgaand aan deze goal een overtreding zou zijn gemaakt. Vierde plek na vandaag. Alles is nog mogelijk”.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (75e Bjarne Dijkman), David van Paridon, Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (45e Daan Tuerlings), Jacco Fijnheer en Milan Besselink (65e Armando Cuvalaij)


WARTBURGIA VERLIEST GEFLATTEERD IN BEKERDUEL VAN SCHERPENZEEL
Op naar Gelderland voor de tweede ronde KO fase van de KNVB beker. Tegenstander Scherpenzeel, spelend in de eerste klasse D (zaterdag), momenteel in de reguliere competitie op een achtste plek positie. Wie zou denken dat Scherpenzeel wel even over derde klasser Wartburgia heen zou lopen had het bij het verkeerde einde. Scherpenzeel door twee goals van Ismail Ouaddouh en twee goals van Tevfik Ceyar met 4 – 1. Wartburgia was in de eerste helft zeker niet de mindere van Scherpenzeel. De ploeg van coach Ton van Dik Peters startte offensief. Direct enig gevaar voor doel van Max Klink van Wartburgia. Ook Wartburgia liet zich niet onbetuigd. Kleine mogelijkheden voor Armando Cuvalaij, Thom Ridderbos en Milan Besselink van Wartburgia-zijde. In de zeventiende minuut kreeg Scherpenzeel de mogelijkheid de score te openen voor open doel. Het bleef bij een mogelijkheid. Wartburgia, hardwerkend maar vaak te onrustig bij balbezit, bood zeer goed tegenstand. Een pass van Tim Stam op Jacco Fijnheer zorgde voor een honderd procent kans voor Wartburgia. Yoram Knigge kon helaas niet verzilveren. Scherpenzeel kwam in de zevenendertigste minuut door een goed schot van Ismail Ouadouh, van net buiten het zestienmeter gebied, op 1 – 0, wat tevens de ruststand was. Scherpenzeel startte de tweede helft weer offensief, wat direct resulteerde in de 2 – 0. Een voorzet vanaf de rechterflank van Scherpenzeel kwam terecht bij een van de spitsen aan de linkerzijde van Scherpenzeel die adequaat afrondde. Wartburgia, enigszins onder de indruk van deze 2 – 0 achterstand, herpakte zich goed. Uit een toegekende vrije trap voor Wartburgia wist Niek Remijn uitstekend de aansluitingstreffer te realiseren voor 2 – 1. Zou Wartburgia voor een stunt kunnen zorgen? Scherpenzeel kwam in de slotfase door twee goed benutte mogelijkheden op 4 – 1. Vlak voor het eindsignaal kwam Adriaan Berfelo met een goede doorbraak vrij voor de keeper van Scherpenzeel. Zijn schot belandde helaas op de lat. Bekertoernooi voor Wartburgia geflatteerd ten einde. Aanstaande zaterdag 17 november 2018 naar Den Helder.
Coach Ton van Dik Peters van Scherpenzeel: “De eerste helft hebben wij veel te slap gespeeld. Het leek wel op onderschatting. Wartburgia was zeker niet de mindere ploeg.” Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Ik heb vanmiddag geen verschil gezien tussen een eerste klasse en een derde klasse ploeg. Deze wedstrijd is op details beslist. Wij hebben geflatteerd verloren.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (70e David van Paridon), Bjarne Dijkman, Niek Remijn, Joram Knigge, Jacco Fijnheer (55e Adriaan Berfelo), Armando Cuvalaij en Milan Besselink


WARTBURGIA MAAT TE GROOT VOOR BUIKSLOOT
In een open wedstrijd lieten zowel Wartburgia en Buiksloot het publiek zien dat zij er vanmiddag een goede partij voetbal van wilden maken. Direct na het eerste fluitsignaal werd Thom Ridderbos in de vierde minuut neergelegd binnen het zestien meter gebied. De scheidsrechter zag hier geen penalty in. Ook Buiksloot liet zich niet onbetuigd. Rocky Nwamen zag zijn doelpoging niet bekroond met een goal. In de twintigste minuut nam Wartburgia de leiding. Yoram Knigge zorgde voor de 1 – 0 door een goed voorbereidende actie van Niek Romijn. Na deze goal had Wartburgia het initiatief. Het spel van thuisclub was beter verzorgd. Er ontstond een situatie waarbij volgens velen hands werd gemaakt aan Buiksloot-zijde in de zestien. Geen penalty besloot de scheidsrechter. Vlak voor rust zorgde Niek Remijn uit een corner van Wanar Kelmanutu voor de 2 – 0. De thee kon ietwat ontspannen worden genuttigd.
Ook in de tweede helft bleef Wartburgia de wedstijd domineren. De ploeg van coach Bergsma liet goed voetbal zien. De verdediging van Buiksloot had regelmatig veel moeite met de aanvalsdrift van de Wartburgianen. Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer en de sleurende Yoram Knigge hielden de verdedigers van Buiksloot constant bezig. De prima spelende David van Paridon zette, met een fluwelen trap in de rechterbovenhoek, Wartburgia in de zestigste minuut op een verdiende 3 – 0. Buiksloot kwam door een penalty, verkregen uit en ongelukkige handsbal “veroorzaakt” door Niek Remijn, op 3 – 1. Abdelhar Challaoui verschalkte keeper Max Klink. Wartburgia was geheel niet onder de indruk door deze tegengoal. Het was weer David van Paridon, man of the match, die met zeer veel balgevoel, acht minuten na de 3 – 1, fantastisch zijn ploeg op 4 – 1 zette. Coach Bergsma paste direct enkele wissels toe. Na de vijfenzeventigste minuut werd Wartburgia ietwat gemakzuchtig. Ook na de toegepaste wissels aan Wartburgia-zijde bleef Wartburgia de gevaarlijkste ploeg. Milan Wesselink, prima ingevallen, zorgde voor een mogelijkheid voor Daan Tuerlings, welke werd afgekeurd wegens buitenspel. Buiksloot kwam vanuit een voorzet vanaf de rechterflank, vijf minuten voor het eindsignaal, door Rockey Nwamen simpel op 4 – 2. Wanar Kelmanutu, de gehele wedstrijd zorgdragend voor uitstekende passes, zorgde in de laatste minuut voor de kers op de taart door de 5 – 2 binnen te schieten. Door deze overwinning staat Wartburgia, na vandaag, gedeeld op derde positie op de ranglijst. De achterstand op Purmersteijn is geslonken tot twee punten doordat de ploeg uit Purmerend vandaag gelijk speelde tegen JOS Watergraafsmeer met 2 – 2.
Coach Remi Boshuizen van Buiksloot: “Mijn ploeg was vandaag weer beter dan vorige week. Echter niet goed genoeg vanmiddag. Het automatisme in ons spel ontbreekt nog. Maar dit komt wel goed. Wartburgia heeft een goede ploeg en is een van de betere teams in deze competitie”.
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “Gehoord via via, dat Buiksloot een goede ploeg had. Hierop hebben wij ons in de afgelopen week goed op voorbereid. In de eerste twintig minuten bood Buiksloot goed partij. Hierna waren wij de bovenliggende partij. Ik heb goed positiespel gezien. In de eerste helft tekort de vrije ruimte aan onze linkerflank gebruikt. Twee schitterende goals gezien van David van Paridon. De penalty tegen ons vond ik zwaar gestraft. In de eerste helft heb ik aan onze zijde twee penalty’s gezien die werden weggewuifd, door de overigens prima leidende scheidsrechter. Wij moeten nog leren met een voorsprong van 4 – 1 de wedstrijd “plat” te leggen.

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, David van Paridon (70e Stijn Knigge), Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (80e Bjarne Dijkman), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer (75e Milan Wesselink)


27-10-2018

WARTBURGIA EN REIGER BOYS VERDELEN DE PUNTEN
Afgelopen week in de bekercompetitie 2018/2019 verloor Reiger Boys bij Purmersteijn geflatteerd met 6 – 0. Wartburgia daarentegen behaalde een 6 – 5 overwinning op Nieuw West United. Wartburgia moest het vanmiddag opnemen tegen de ploeg uit Heerhugowaard onder leiding van coach Raymond Huisman. Beide ploegen tot 14:00 uur op een gedeelde twee plek op de ranglijst in klasse 3A. Het werd een wedstrijd waar Reiger Boys in de eerste vijfenveertig minuten de betere van het spel was. Reiger Boys met de gevaarlijke centrumspits Bert Inecia en de zeer balvaardige en zeer beweeglijke Amar Hakapov vanaf de rechterflank. Reiger Boys trok direct ten aanval wat resulteerde in wat kleine kansen. Wartburgia moest in de eerste helft zowel op het middenveld als voorin zijn meerdere erkennen tegen de Waarders. Wartburgia was veel te bescheiden om kansen te forceren, spitsen konden niet worden bereikt. Uit het niets kwam Reiger Boys in de zesentwintigste minuut op een 0 – 1 voorsprong doordat een voorzet vanaf de zijlijn van Amar Hakapov ineens in de linkerbovenhoek achter keeper Max Klink verdween. Zeker vanaf de rechterflank bij Reiger Boys bleef Amar Hakapov de volledige aandacht opeisen van captain Melvin Akkerman. Reiger Boys bleef gevaarlijk. Vlak voor het rustsignaal belandde een schot van Reiger Boys op de lat.
Na de theepauze een volledig anders opererend Wartburgia. Feller in de duels, gedrevener en veel beter in de balbehandeling. Jacco Fijnheer, de supersnelle spits, was veel meer aanwezig en met zijn acties had de verdediging van Reiger Boys gelijk de nodige moeite. Het werd wat onrustiger binnen de ploeg van coach Raymond Huisman. In de achtenvijftigste minuut werd Daan Tuerlings, goed gebruikmakend van zijn lichaam, neergelegd door een van de verdedigers van Reiger Boys. De arbiter besloot tot het geven een penalty. Niek Remijn rondde strak af voor de 1 – 1. Wartburgia bleef in deze helft het overwicht houden, hoewel Reiger Boys alles probeerde om toch de drie punten mee te nemen naar Heerhugowaard. De ploeg van coach Hans Bergsma kreeg in de slotfase nog een uitnemende kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. Milan Wesselink kwam vrij voor de keeper van Reiger Boys maar zijn schot belandde jammerlijk voor zijn ploeg naast de goal. Wartburgia keeper Max Klink moest in de laatste minuten nog handelend optreden om een verliespartij te voorkomen. Eindstand 1 -1. Beide ploegen na vandaag op een gedeelde derde plek in klasse 3A.
Coach Raymond Huisman van Reiger Boys: “Wij zijn bestolen door de scheidsrechter. Hebben genoeg kansen gehad. Wij waren de bovenliggende partij in de eerste helft. In de tweede helft zijn wij teveel bezig geweest met de scheidsrechter in plaats met voetballen. Vijftien tot twintig minuten bezig geweest met andere dingen. Uitslag terecht. Ik baal er wel van dat wij 2 punten hebben laten liggen gezien de kansenverhouding.”
Coach Hans Bergsma van Wartburgia: “In de eerste helft veel te bescheiden gespeeld. Veel te veel de wil van de tegenstander laten opleggen. Tweede helft veel beter. Wij hadden in de slotfase de wedstrijd kunnen beslissen. Terechte uitslag.”

Opstelling Wartburgia asv 1: Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Joost Homminga, David van Paridon (80e Adriaan Berfelo), Wanar Kelmanutu, Niek Remijn, Joram Knigge (70e Milan Wesselink), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer (75e Dimitri Brinkman)


24-10-2018

WARTBURGIA BEKERT VERDER IN DOELPUNTENFESTIVAL
In de eerste ronde van de Knock-out fase van de bekercompetitie 2018/2019 versloeg Wartburgia met 6 -5 Nieuw West United. Gezien de eindstand zou men de indruk kunnen krijgen dat Wartburgia een zwaar bevochten overwinning behaalde maar dat was niet het geval. Nieuw West United, uitkomend in de vierde klasse E zondag. staat momenteel op een derde positie met één wedstrijd minder gespeeld. Direct na de aftrap bleek dat NWU een niet te onderschatten ploeg was. Net als Wartburgia een goed voetballende ploeg, balvaardig en snelle spitsen. Wartburgia had in de beginfase wat meer balbezit. In de twaalfde minuut kwam NWU vanaf de rechterflank gevaarlijk door met een goed schot van Zouhar Chiddi wat geen resultaat had. Wartburgia deed iets terug met een schot van Daan Tuerlings dat net geen doel trof. Wanar Kelmanutu bracht Wartburgia direct hierna op 1- 0 met een fraai afstandsschot. Beide ploegen creëerden wat kleine kansen. Niek Remijn kwam in de zesentwintigste minuut alleen voor de keeper van NWU maar kon zijn ploeg niet naar de 2 – 0 tillen. In de achtentwintigste minuut was Daan Tuerlings wel doeltreffend. Op aangeven van de zeer hardwerkende Yoram Knigge zette hij Wartburgia op 2 -0. NWU bleef met goed voetbal proberen om de achterstand te verkleinen.
NWU was in de vijfendertigste minuut wel succesvol. Hoessein Aitkassi rondde een goed opgezette aanval af voor de 2 – 1. Even later trok NWU de stand verder naar 2 – 2 door een doelpunt van Hamdi Ilias. Vlak voor de thee kon NWU zelfs nog op 2 – 3 komen. Een “dwarrelbal” van NWU richting keeper Dylan Tittel schoot onder zijn voet door en zorgde even voor een hachelijke situatie, maar leverde geen succes op voor NWU. Toch was het Wartburgia dat met een 3- 2 voorsprong naar de thee mocht gaan. Tim Stam bereikte met een prima voorzet Yoram Knigge die met en fraaie kopbal de zaak afmaakte voor een nieuwe voorsprong. Het werd direct hierna nog even spannend. In de blessuretijd van de eerste helft veroorzaakte een verdediger van Wartburgia een penalty door een onnodige overtreding op de linkerspits van NWU. De toegekende strafschop werd overgeschoten door Zohir. Na rust twee ploegen die alles eraan deden om de definitieve overwinning naar zich toe te trekken. Dylan Tittel voorkwam de gelijkmaker in de vijftigste minuut met een prima redding. Niek Remijn bracht in de vijfenvijftigste minuut de gedreven Daan Tuerlings in stelling. Laatstgenoemde scoorde beheerst de 4 – 2. Nog was het niet genoeg voor Wartburgia. David van Paridon gaf met een fraaie actie de bal aan Daan Tuerlings, die de 5 – 2 maakte. De wedstrijd gelopen? Nee, in het geheel niet. In de zeventigste minuut was het weer Daan Tuerlings die door Yoram Knigge prima werd vrijgezet voor de 6 – 2. Een ietwat ongelukkig veroorzaakte penalty aan de kant Wartburgia werd kordaat afmaakt voor de 6 – 3 door Nordin Oulad Ben Youssef. Wartburgia had nog een goal kunnen maken. Melvin Akkerman kwam vrij voor de keeper van NWU maar verzuimde de 7 – 3 op het scorebord te zetten. Uit een rommelige situatie kwam NWU in de achtentachtigste minuut door Jaafar Moesa nog op 6 – 4. Een minuut later kwam een schot van de zijde van NWU onfortuinlijk tegen de knie van een Wartburgia verdediger. De bal belandde onhoudbaar achter keeper Dylan Tittel. Eindstand 6 – 5.

Opstelling Wartburgia 1: Dylan Tittel (k), Tim Stam, Stijn Knigge, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos (63e David van Paridon), Wanar Kelmanutu, Dimitri Brinkman, Niek Remijn (66e Bjarne Dijkman), Joram Knigge, Milan Wesselink (55e Matthijs Ramaker) en Daan Tuerlings


20-10-2018

WARTBURGIA KLIMT DOOR ZEGE OP KADOELEN NAAR GEDEELDE 2e PLEK
Vanmiddag zette Wartburgia bij sv Kadoelen een goede stap richting de koppositie in de 3e klasse A. De ploeg van Bergsma versloeg met 2-4 de ploeg uit Amsterdam-Noord.In het eerste kwartier van de eerste helft bleek direct al dat Kadoelen voor de lange bal had gekozen. Dit speltype kwam het voetbal niet ten goede. Het publiek kreeg rommelig voetbal voorgeschoteld. Wartburgia kwam in de zestiende minuut op 0 – 1 door een schitterend genomen vrije trap van de prima spelende Thom Ridderbos.
Kadoelen kwam verrassend terug vanuit een goed opgezette aanval vanaf links. Barry Kuiper bediende Mitch van Ankeren die de 1 -1 liet aantekenen. Wat kleine kansen voor Wartburgia. Vijf minuten voor rust kwam Wartburgia op 1 – 2 uit een goed opgezette aanval. David van Paridon bediende op maat Yoram Knigge die met een subtiele voetbeweging zijn ploeg weer op voorsprong zette. Vlak voor het rustsignaal voorkwam Tim Stam met een prima verdedigende actie de gelijkmaker.
Voor de tweede helft had coach Bergsma twee wissels toegepast. Wartburgia werd overheersender. Niek Remijn ontfutselde van één van de verdedigers van Kadoelen de bal en werd neergelegd. De prima leidende arbiter besloot om geen penalty te geven. Dit bleek de impuls. Het middenveld van Wartburgia begon beter te draaien. Thom Ridderbos en ook zeker David van Paridon beheersten alles in deze helft. Vele kansen werden gecreëerd. Milan Wesselink was niet gelukkig bij een honderd procent mogelijkheid. Kadoelen moest even later, onfortuinlijk, met tien man verder door tweemaal geel. In de vijfenzestigste minuut kwam Wartburgia kwam met vier man vrij voor de keeper van Kadoelen en nog lukte het niet de 1 – 3 te laten aantekenen. Jacco Fijnheer vele malen meer zichtbaar dan in de eerste helft kwam in de vijfenzeventigste minuut allen voor de keeper van Kadoelen en tikte eenvoudig de 1 -3 binnen. Kadoelen kon geen vuist meer maken. Daan Tuerlings en David van Paridon hadden Wartburgia op en nog veel grotere voorsprong kunnen zetten maar konden niet beslissend afronden. Daan Tuerlings pikte toch met en goede actie zijn goal mee voor de 1 – 4. Publiekswissel voor David van Paridon. Kadoelen kwam terug tot 2 -4, tevens de eindstand, door een schot van Mitch van Ankeren die onhoudbaar voor keeper Max Klink in de linkerbovenhoek belandde.
Resumé:
* Wartburgia pakt drie verdiende punten;
* Sterk acterende verdediging en middenveld bij Wartburgia;
* Vele kansen onbenut gelaten;
* Wartburgia stijgt naar een gedeelde tweede plaats in de 3e klasse A;

Opstelling Wartburgia 1:
Max Klimk (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Wanar Kelmanutu (45e Stijn Knigge, David van Paridon (82e Dimitri Brinkman), Niek Remijn, Joram Knigge (45e Milan Wesselink), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


13-10-2018

DAAN TUERLINGS BRENGT WARTBURGIA IN SLOTFASE IN VEILIGE HAVEN
Op het warme sportpark Driepad maakte het publiek zich op voor de wedstrijd Wartburgia tegen Castricum. De Castricummers vorige week nipt gewonnen in de slotfase tegen Buiksloot en Wartburgia nipt met 1 - 0 verloren tegen HBOK.
De toeschouwers kregen een goede partij voetbal voorgeschoteld van beide ploegen. Castricum probeerde direct vanaf de aftrap het overwicht te krijgen. Dit lukte vrij aardig. Wartburgia moest direct alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Wartburgia kreeg in de elfde minuut dé kans om op voorsprong te komen. Niek Remijn, vlak hiervoor al gevaarlijk met een kopbal, zette Joram Knigge 100% vrij voor de keeper van de Castricummers. Hij besloot de bal niet rustig in te tikken maar vol op de “pantoffel” te nemen. Zijn doelpoging belandde onfortuinlijk op de lat. Deze kans had een beter lot verdiend. Castricum kwam in de dertiende minuut op een 0 – 1 voorsprong. Uit een verkregen corner was het Max Lodewijks die zijn ploeg op voorsprong zette. Wartburgia trok alle registers open om de stand gelijk te trekken. Met de aanvalsdrift van de Wartburgianen was het ook weer oppassen. Mede door uitstekend keeperswerk van Dylon Tittel werd erger voorkomen. In de negentiende minuut kwam Wartburgia op 1 – 1 uit een voorzet van Thom Ridderbos die door Jacco Fijnheer prima werd afgerond. Uit een vrije trap door Thom Ridderbos in de zevenentwintigste minuut kreeg Niek Remijn een mogelijkheid voor de 2 – 1 maar niet succesvol in zijn poging. De wedstrijd kon alle kanten op. Na rust had Wartburgia gedurende het eerste kwartier moeite de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Castricum. Geen grip, veel onnodig balverlies, niet snel combinerend. Coach Bergsma paste enige wissels toe om te zorgen dat drie punten in Amsterdam konden blijven. De wedstrijd werd behoorlijk fysieker. Beide ploegen gaven alles voor de drie punten. Wartburgia, zeker via Jacco Fijnheer, bleef gevaarlijk. De lange passes van Wanar Kelmanutu op Jacco Fijnheer zorgden voor veel onrust in de verdediging van Castricum. Het was in slotfase Daan Tuerlings die vanaf de rechterflank in balbezit kwam en met een fantastisch schot in de linkerbovenhoek zijn ploeg over de eindstreep trok voor de 2 – 1.
Vanmiddag een zeer hardwerkend Wartburgia gezien dat zich handhaaft in de top van de derde klasse A.

Opstelling Wartburgia 1:
Dylon Tittel (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Wanar Kelmanutu, David van Paridon (53e Stijn Knigge), Niek Remijn, Armando Cuvalaij (80e Milan Wesseling), Joram Knigge (50e Daan Tuerlings) en Jacco Fijnheer.


6-10-2018

WARTBURGIA VERLIEST ONFORTUINLIJK VAN HBOK
Vorige week speelde HBOK met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Buiksloot. Vandaag nummer 2 en 3 op de ranglijst tot en met vandaag. De klompen voorafgaand aan de wedstrijd buitengewoon representatief van HBOK-zijde. In een zonovergoten Zunderdorp startte de ploeg van Hans Bergsma in een behoudende 5-3-2 opstelling. HBOK nam direct het initiatief, wat gelijk resulteerde in de derde minuut met een kopbal op de lat in de derde minuut. Het duurde een kwartier voordat Wartburgia zich een beetje kon ontworstelen aan de druk van HBOK’ers. Wartburgia begon iets vrijer te voetballen wat leidde tot een aantal aanvallen. In de 17e minuut Wanar Kelmanutu in kansrijke positie. Zijn schot belandde ook op de lat. HBOK, dat zich voor dit seizoen behoorlijk had versterkt met de intentie zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar de tweede klasse, was in de eerste helft de bovenliggende partij. De verdediging van Wartburgia stond echter zeer compact en grepen adequaat in bij alle aanvallen van HBOK zijde. Wat corners en schoten over en weer brachten geen doelpunt voor beide partijen. De rust werd bereikt met een 0–0 stand. Van Wartburgia-zijde toch enigszins te bescheiden gespeeld. De tweede helft liet het publiek een ander Wartburgia zien. Maar in de 50ste minuut kwam HBOK op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd niet goed verwerkt door Wartburgia. Achmed Ahahaoui scoorde kordaat de 1–0 voor de thuisploeg. Coach Bergsma paste direct een wissel toe door een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Wartburgia werd sterker. In de 71ste minuut werd een schot van Wartburgia net gekeerd door de keeper van HBOK. Niek Remijn kreeg de kans voor de 1-1 maar was niet succesvol. De sleurende Daan Tuerlings en de snelle Jacco Fijnheer probeerden er alles aan te doen om, zeker gezien het vertoonde veldspel van Wartburgia in de laatste dertig minuten, de gelijkmaker te forceren. Wartburgia, via Jacco Fijnheer vanaf de rechterflank, bediende zijn spitsen in de slotfase met een aantal 100% kansen voor de verdiende gelijkmaker en misschien nog wel meer. De spitsen van Wartburgia hadden vandaag helaas het vizier niet op scherp. Door deze onfortuinlijke verliespartij van Wartburgia bevindt de ploeg van Bergsma zich na vandaag op de zevende plek op de ranglijst met vier punten uit drie wedstrijden.
Samenvattend:
* Eerste helft twee gelijkwaardige ploegen;
* Tweede helft, qua kansenverhouding, had Wartburgia zeker meer verdiend.

Opstelling Wartburgia 1:
Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker (55e Armando Cuvalaij), Joost Homminga (57e Stijn Knigge), Thom Ridderbos, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (83e Joram Knigge), David van Paridon, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


29-9-2018

4 x TUERLINGS VELT SPORTING ANDIJK
Een nieuwe tegenstander voor de ploeg van Hans Bergsma. De eerste competitiewedstrijd van de Andijkers werd met 9-1 verloren van HBOK. Met name de rechterflank van Wartburgia met Tim Stam en Jacco Fijnheer bezorgden de Andijkers veel kopzorgen. Jacco Fijnheer was op snelheid zijn directe tegenstander veruit de baas. Wartburgia was sterker met verzorgd voetbal. Het publiek moest tot de 28e minuut wachten voor het eerste doelpunt. Daan Tuerlings liet met een goede actie, na een prachtige steekbal van Niek Remijn, de 0-1 aantekenen. Linkerspits Armando Cuvalaij kreeg in de 34e minuut een opgelegde mogelijkheid voor de 0-2. Zijn schot belandde in het zijnet. Op aangeven van Jacco Fijnheer was het wederom Daan Tuerlings in de 38e minuut voor de 0-2 voor de Wartburgianen. Wartburgia bleef het overwicht houden. Een goede interceptie door David van Paridon leverde wederom een kans op voor Wartburgia. Helaas nog niet de 0-3. Vlak voor het rustsignaal was het nu wel Armando Cuvalaij die met een prachtige boogbal, vanaf de linkerflank, de keeper van Sporting Andijk voor de 0-3 verschalkte. Direct na rust was het Sporting Andijk dat toch even een tikje uitdeelde. Een lange pass op spits Luc Waardenburg viel net over de verdediging van Wartburgia, de vorig seizoen veel scorende spits van de Andijkers zorgde in de 47e minuut voor de 1-3. Bij deze ene goal van Sporting Andijk bleef het. Wartburgia vond het nog niet genoeg. Wederom Daan Tuerlings in 62e minuut voor 1-4. Coach Bergsma paste voor de laatste twintig minuten nog drie wissels toe. De kansen bleven komen voor Wartburgia. Thom Ridderbos en Niek Remijn verschaften zich nog een mogelijkheid. Het was wederom Daan Tuerlings, matchwinnaar, in de 84e minuut uit een prima opgezette aanval die de einduitslag op 1-5 bracht. Wartburgia, na vanmiddag op de ranglijst, op een derde plek.
Volgende week, 6 oktober 2018, wacht de uitwedstrijd tegen HBOK. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia 1:

Max Klink (k), Tim Stam (77e Stijn Knigge), Matthijs Ramaker, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (71e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij (71e Thom Ridderbos), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


22-9-2018

WARTBURGIA 1 - JOS 1 VERDELEN DE PUNTEN
De eerste competitiewedstrijd 2018/2019 in de sportparkderby aan het Driepad tegen JOS Watergraafsmeer eindigde in remise. JOS startte gedreven en zorgde dat de Wartburgianen alle zeilen moesten bijzetten vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Hemkes. Wartburgia doelman Max Klink werd direct op de proef gesteld. De thuisploeg kwam pas na 25 minuten tot een goed lopende aanval waaruit Niek Remijn niet doeltreffend kon afronden. JOS kwam in de 26e minuut op een 0–1. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie in de muur geschoten maar direct afgemaakt door Maurice Renger. JOS was de bovenliggende partij in de eerste helft. De spelers vonden elkaar zeer gemakkelijk. Uit een in eerste instantie afgeslagen aanval van JOS door Wartburgia, kwam Maurice Renger op twintig meter van de goal in balbezit. Met een direct genomen prima schot liet hij de 0-2 aantekenen.
De tweede helft een beter spelend Wartburgia. Dit resulteerde in de 59e minuut in de aansluitingstreffer door Niek Remijn. De vraag onder het thuispubliek: “Zou er nog meer in zitten?”
Wartburgia creëerde diverse mogelijkheden. Daan Tuerlings kreeg een mogelijkheid maar verzuimde te scoren. Het was Jacco Fijnheer, die vanaf de rechterflank met een goed schot, de verdiende 2–2 liet aantekenen. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Wartburgia voor 3–2, maar Niek Remijn was hierin, helaas voor Wartburgia, niet succesvol.
Einduitslag 2–2. Volgende week 29-09-2018: Sporting Andijk 1. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia: Max Klink (k), Tim Stam, Joost Homminga (72e Matthijs Ramaker), Stijn Knigge (45e Thom Ridderbos), Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (60e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer.


15-9-2018

WARTBURGIA 1 WINT VERDIEND, MAAR STROEF VAN DE MEER
RECTIFICATIE: In het verslag van jl. dinsdag 11 september 2018 is een omissie opgetreden. Hierin is niet juist vermeld: Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia”. Dit moet luiden: één minuut stilte voor de overleden moeder van één van de spelers van de Wartburgia selectie. Excuus hiervoor.
Voorafgaand: James Riley nog herstellend van een knieoperatie is voorlopig nog niet beschikbaar. Teammanager Jan de Haan: “Heb de indruk gekregen gedurende de afgelopen weken dat ons team dit seizoen zeker mee kan doen boven de middenmoot.” Vandaag: De tweede wedstrijd in de bekercompetitie 2018/19. De wedstrijd tegen Robinhood was komen te vervallen.
De wedstrijd tegen Ouderkerk, dinsdag 11 september 2018, werd overtuigend gewonnen met 0-8. Een gelijkspel of een overwinning zou voldoende zijn voor verdere deelname aan de bekercompetitie 2018/ 2019. Dit is ook gebeurd. Wartburgia startte zoals altijd met goed verzorgd spel. Direct ontstonden mogelijkheden om de score voor de Wartburgianen te openen. Al in de 5e minuut bediende Kelmanutu op maat Tuerlings. Geen succes. De druk op De Meer werd hoger. Vele corners waren hiervan het gevolg. Leverden geen goals op. Remijn kreeg vanmiddag diverse mogelijkheden maar kon helaas deze kansen niet benutten. Toch kwam Wartburgia op voorsprong. Een lichte overtreding op Remijn in het 16-meter gebied werd door de, af en toe wat discutabele beslissing nemende, arbiter (waaronder een gele kaart voor Ridderbos), beoordeeld tot een penalty. Remijn rondde doeltreffend af voor de 1-0. Verdiende voorsprong gezien het speloverwicht. Door een fout op het middenveld en niet kordaat optreden in de verdediging van Wartburgia kwam zeer onverwachts de 1-1 tot stand. Na rust hetzelfde beeld. Wartburgia de bovenliggende partij. Veel mogelijkheden. Geen doeltreffende afronding. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft stond Wartburgia tegen de bekende muur te spelen. De mogelijkheden die voldoende aanwezig waren om het spel ”breed” te houden werden in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Ouderkerk niet benut. Alles liep dus in de zogenaamde trechter. Een overtreding op één van de aanvallers van Wartburgia leidde tot de tweede strafschop van deze middag. Voor de tweede maal was het Remijn die de 2-1 tot stand bracht.
Eindstand 2-1. Een lastige wedstrijd gebleken voor het team van Bergsma. Gecreëerde kansen niet optimaal kunnen benutten. Wartburgia verdiend gewonnen en bekert verder. De 1e competitiewedstrijd 2018/2019 op 22 september 2018 thuis, tegen JOS Watergraafsmeer. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Wartburgia: Klink (k), Stam, S. Knigge, Ramaker (60e Klink), Akkerman (@), Kelmanutu (60e Brinkman), v. Paridon, Remijn, Ridderbos, Y. Knigge (45e Fijnheer), Tuerlings.


WARTBURGIA 1 WINT RUIM VAN OUDERKERK SV. 1

Sportvereniging Ouderkerk te Ouderkerk. Dinsdag 11 september 2018.

De eerste wedstrijd voor het team van Hans Bergsma in de beker competitie 2018/2019. Na de afgelasting tegen Robinhood voor de beker vorige week, vandaag uit tegen Ouderkerk sv voor de 1e bekerwedstrijd. De vraag: Hoe zou het team van Bergsma voor het seizoen 2018/ 2019 er voor staan met een aantal nieuwe spelers?
Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia. Zeer respectvol en indrukwekkend. De eerste helft liet Wartburgia zeer attractief spel zien. Door snel gemaakte doelpunten uit goede aanvallen stond Wartburgia in no-time voor met 0-4. De ploeg van Bergsma liet goed aanvallend spel zien met verzorgd combinatiespel. In het bijzonder de 1e gemaakte goal was een bijzondere.
De doelpuntenmakers laat ik voor nu even achterwege. Aangetekend dat Wartburgia de score nog verder had kunnen uitbreiden voor het ingaan van de 2e helft. Hier ontbrak het aan de nodige effectiviteit.
Ook na rust bleef Wartburgia de bovenliggende partij. Na enkele wissels bij Wartburgia werd score verder uitgebreid naar 0-8.
Samenvattend: Een goede partij voor de mannen van Bergsma. Een zeer overtuigende en verdiende overwinning. De volgende bekerwedstijd, thuis as zaterdag 15 september, thuis, tegen De Meer s.v. Aanvang 14:00 uur. Komt allen kijken. Hierna gaat de reguliere competitie 2018/ 2019 van start.


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

Speler: ..................Goals: .........In perc:

1 Daan Tuerlings ......11 ..............23,40%

2 Niek Remijn ...........9 ...............19,15%

3 Joram Knigge .........7 ...............14,89%

4 David van Paridon....5................10,64%

5 Armando Cuvalaij.....4 ...............8,51%

6 Jacco Fijnheer........ 3............... 6,38%

7 Thom Ridderbos......1 ................2,13%

8 Wanar Kelmanutu ...1............... 2,13%

9 Tim Stam................1 ...............2,13%

10 Adriaan Berfalo .....1 ...............2,13%

11 Melvin Akkerman ..1............... 2,13%

12 Stef Klink .............1............... 2,13%

13 Tom Remijn ..........1 ...............2,13%

14 Milan Besselink ....1 ...............2,13%

Totalen................... 47............. 100,00%

 

 

 

 

 

 

 

 


PCZ 1 - Wartburgia 1 0 - 15
Joram Knigge 5 x
Daan Tuerlings 3 x
Niek Remijn 2 x
Milan Besselink 1 x
Armando Cuvalij 1 x
Tom Remijn 1 x
Melvin Akkerman 1 x
Stef Klink 1 x


 

 

.


Wartburgia 1 - De Dijk 1 2 - 2

1-0 Armando Cuvalaij

2-0 Daan Tuerlings

2-1 Jules Diedhiou

2-2 eigen goal

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


ZCFC 1 - Wartburgia 1 1 - 6

0-1 David van Paridon

0-2 Niek Remijn

1-2 Jens Winkel

1-3 Daan Tuerlings

1-4 Armando Cuvalaij

1-5 Adriaan Berfelo

1-6 David van Paridon

 

 


 

 

 

 

 


 

 


Wartburgia 1 - EVC 1 4 - 0

1-0 Niek Remijn

2-0 Niek Remijn

3-0 Niek Remijn

4-0 Tim Stam

 

 

 

 

 


 

H.C.S.C 1 - Wartburgia 1 1 - 1

1 - 0 Fotiqui Camara

1 -1 David van Paridon

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Wartburgia 1 - Buiksloot 1 5-2

1-0 Yoram Knigge

2-0 Niek Remijn

3–0 David van Paridon

3-1 Abdelhar Challaoui

4-1 David van Paridon

4-2 Rockey Nwamen

5-2 Wanar Kelmanutu

.

.

.

.

.

.

.

.


Wartburgia 1 - Reiger Boys 1 1-1

0-1 Amar Hakapov

1-1 Niek Remijn 

 

 

 

 


 

Wartburgia 1 - Nieuw West United 1 6-5
beker wedstrijd

1-0 Wanar Kelmanutu

2-0 Daan Tuerlings

2-1 Hoessein Aitkassi

2-2 Hamdi Ilias

3-2 Yoram Knigge

4-2 Daan Tuerlings

5-2 Daan Tuerlings

6-2 Daan Tuerlings

6-3 Nordin Oulad Ben Youssef

6-4 Jaafar Moesa

6-5 E. D.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kadoelen 1 - Wartburgia 1 2-4

0-1 Thom Ridderbos

1-1 Mitch van Ankeren

1-2 Yoram Knigge

1-3 Jacco Fijnheer

1-4 Daan Tuerlings

2-4 Mitch van Ankeren

Wartburgia 1 - Castricum 1 2-1

0-1 Max Lodewijks

1-1 Jacco Fijnheer

2-1 Daan Tuerlings
HBOK 1 - Wartburgia 1 1-0

1-0 Achmed Ahahaoui

Sporting Andijk 1 Wartburgia 1 1-5

0-1 Daan Tuerlings

0-2 Daan Tuerlings

0-3 Armando Cuvalaij

1-3 Luc Waardenburg

1-4 Daan Tuerlings

1-5 Daan Tuerlings
Wartburgia 1 - JOS Watergraafsmeer 1 2-2

0 -1
Maurice Renger

0 - 2
Maurice Renger

1-2
Niek Remijn

2-2
Jacco FijnheerWartburgia 1 - s.v. de Meer 1 2 -1

1-0
N. Remijn (pen)

1-1


2-1
N. Remijn (pen)

Datum: 15-09-2018

Wedstrijdnr.: 283:
Scheidsrechter:
Stapel, A.J.

Accommodatie:
Sportpark Drieburg te Amsterdam


foto's