WARTBURGIA 1
UW SCHRIJVER WIETZE JAN RAMAKER

DAAN TUERLINGS BRENGT WARTBURGIA IN SLOTFASE IN VEILIGE HAVEN
Op het warme sportpark Driepad maakte het publiek zich op voor de wedstrijd Wartburgia tegen Castricum. De Castricummers vorige week nipt gewonnen in de slotfase tegen Buiksloot en Wartburgia nipt met 1 - 0 verloren tegen HBOK.
De toeschouwers kregen een goede partij voetbal voorgeschoteld van beide ploegen. Castricum probeerde direct vanaf de aftrap het overwicht te krijgen. Dit lukte vrij aardig. Wartburgia moest direct alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Wartburgia kreeg in de elfde minuut dé kans om op voorsprong te komen. Niek Remijn, vlak hiervoor al gevaarlijk met een kopbal, zette Joram Knigge 100% vrij voor de keeper van de Castricummers. Hij besloot de bal niet rustig in te tikken maar vol op de “pantoffel” te nemen. Zijn doelpoging belandde onfortuinlijk op de lat. Deze kans had een beter lot verdiend. Castricum kwam in de dertiende minuut op een 0 – 1 voorsprong. Uit een verkregen corner was het Max Lodewijks die zijn ploeg op voorsprong zette. Wartburgia trok alle registers open om de stand gelijk te trekken. Met de aanvalsdrift van de Wartburgianen was het ook weer oppassen. Mede door uitstekend keeperswerk van Dylon Tittel werd erger voorkomen. In de negentiende minuut kwam Wartburgia op 1 – 1 uit een voorzet van Thom Ridderbos die door Jacco Fijnheer prima werd afgerond. Uit een vrije trap door Thom Ridderbos in de zevenentwintigste minuut kreeg Niek Remijn een mogelijkheid voor de 2 – 1 maar niet succesvol in zijn poging. De wedstrijd kon alle kanten op. Na rust had Wartburgia gedurende het eerste kwartier moeite de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Castricum. Geen grip, veel onnodig balverlies, niet snel combinerend. Coach Bergsma paste enige wissels toe om te zorgen dat drie punten in Amsterdam konden blijven. De wedstrijd werd behoorlijk fysieker. Beide ploegen gaven alles voor de drie punten. Wartburgia, zeker via Jacco Fijnheer, bleef gevaarlijk. De lange passes van Wanar Kelmanutu op Jacco Fijnheer zorgden voor veel onrust in de verdediging van Castricum. Het was in slotfase Daan Tuerlings die vanaf de rechterflank in balbezit kwam en met een fantastisch schot in de linkerbovenhoek zijn ploeg over de eindstreep trok voor de 2 – 1.
Vanmiddag een zeer hardwerkend Wartburgia gezien dat zich handhaaft in de top van de derde klasse A.

Opstelling Wartburgia asv 1:
Dylon Tittel (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker, Melvin Akkerman (@), Thom Ridderbos, Wanar Kelmanutu, David van Paridon (53e Stijn Knigge), Niek Remijn, Armando Cuvalaij (80e Milan Wesseling), Joram Knigge (50e Daan Tuerlings) en Jacco Fijnheer.


6-10-2018

WARTBURGIA VERLIEST ONFORTUINLIJK VAN HBOK
Vorige week speelde HBOK met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Buiksloot. Vandaag nummer 2 en 3 op de ranglijst tot en met vandaag. De klompen voorafgaand aan de wedstrijd buitengewoon representatief van HBOK-zijde. In een zonovergoten Zunderdorp startte de ploeg van Hans Bergsma in een behoudende 5-3-2 opstelling. HBOK nam direct het initiatief, wat gelijk resulteerde in de derde minuut met een kopbal op de lat in de derde minuut. Het duurde een kwartier voordat Wartburgia zich een beetje kon ontworstelen aan de druk van HBOK’ers. Wartburgia begon iets vrijer te voetballen wat leidde tot een aantal aanvallen. In de 17e minuut Wanar Kelmanutu in kansrijke positie. Zijn schot belandde ook op de lat. HBOK, dat zich voor dit seizoen behoorlijk had versterkt met de intentie zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar de tweede klasse, was in de eerste helft de bovenliggende partij. De verdediging van Wartburgia stond echter zeer compact en grepen adequaat in bij alle aanvallen van HBOK zijde. Wat corners en schoten over en weer brachten geen doelpunt voor beide partijen. De rust werd bereikt met een 0–0 stand. Van Wartburgia-zijde toch enigszins te bescheiden gespeeld. De tweede helft liet het publiek een ander Wartburgia zien. Maar in de 50ste minuut kwam HBOK op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank werd niet goed verwerkt door Wartburgia. Achmed Ahahaoui scoorde kordaat de 1–0 voor de thuisploeg. Coach Bergsma paste direct een wissel toe door een verdediger op te offeren voor een extra aanvaller. Wartburgia werd sterker. In de 71ste minuut werd een schot van Wartburgia net gekeerd door de keeper van HBOK. Niek Remijn kreeg de kans voor de 1-1 maar was niet succesvol. De sleurende Daan Tuerlings en de snelle Jacco Fijnheer probeerden er alles aan te doen om, zeker gezien het vertoonde veldspel van Wartburgia in de laatste dertig minuten, de gelijkmaker te forceren. Wartburgia, via Jacco Fijnheer vanaf de rechterflank, bediende zijn spitsen in de slotfase met een aantal 100% kansen voor de verdiende gelijkmaker en misschien nog wel meer. De spitsen van Wartburgia hadden vandaag helaas het vizier niet op scherp. Door deze onfortuinlijke verliespartij van Wartburgia bevindt de ploeg van Bergsma zich na vandaag op de zevende plek op de ranglijst met vier punten uit drie wedstrijden.
Samenvattend:
* Eerste helft twee gelijkwaardige ploegen;
* Tweede helft, qua kansenverhouding, had Wartburgia zeker meer verdiend.

Opstelling Wartburgia 1:
Max Klink (k), Tim Stam, Matthijs Ramaker (55e Armando Cuvalaij), Joost Homminga (57e Stijn Knigge), Thom Ridderbos, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (83e Joram Knigge), David van Paridon, Niek Remijn, Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


29-9-2018

4 x TUERLINGS VELT SPORTING ANDIJK
Een nieuwe tegenstander voor de ploeg van Hans Bergsma. De eerste competitiewedstrijd van de Andijkers werd met 9-1 verloren van HBOK. Met name de rechterflank van Wartburgia met Tim Stam en Jacco Fijnheer bezorgden de Andijkers veel kopzorgen. Jacco Fijnheer was op snelheid zijn directe tegenstander veruit de baas. Wartburgia was sterker met verzorgd voetbal. Het publiek moest tot de 28e minuut wachten voor het eerste doelpunt. Daan Tuerlings liet met een goede actie, na een prachtige steekbal van Niek Remijn, de 0-1 aantekenen. Linkerspits Armando Cuvalaij kreeg in de 34e minuut een opgelegde mogelijkheid voor de 0-2. Zijn schot belandde in het zijnet. Op aangeven van Jacco Fijnheer was het wederom Daan Tuerlings in de 38e minuut voor de 0-2 voor de Wartburgianen. Wartburgia bleef het overwicht houden. Een goede interceptie door David van Paridon leverde wederom een kans op voor Wartburgia. Helaas nog niet de 0-3. Vlak voor het rustsignaal was het nu wel Armando Cuvalaij die met een prachtige boogbal, vanaf de linkerflank, de keeper van Sporting Andijk voor de 0-3 verschalkte. Direct na rust was het Sporting Andijk dat toch even een tikje uitdeelde. Een lange pass op spits Luc Waardenburg viel net over de verdediging van Wartburgia, de vorig seizoen veel scorende spits van de Andijkers zorgde in de 47e minuut voor de 1-3. Bij deze ene goal van Sporting Andijk bleef het. Wartburgia vond het nog niet genoeg. Wederom Daan Tuerlings in 62e minuut voor 1-4. Coach Bergsma paste voor de laatste twintig minuten nog drie wissels toe. De kansen bleven komen voor Wartburgia. Thom Ridderbos en Niek Remijn verschaften zich nog een mogelijkheid. Het was wederom Daan Tuerlings, matchwinnaar, in de 84e minuut uit een prima opgezette aanval die de einduitslag op 1-5 bracht. Wartburgia, na vanmiddag op de ranglijst, op een derde plek.
Volgende week, 6 oktober 2018, wacht de uitwedstrijd tegen HBOK. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia 1:

Max Klink (k), Tim Stam (77e Stijn Knigge), Matthijs Ramaker, Joost Homminga, Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (71e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij (71e Thom Ridderbos), Daan Tuerlings en Jacco Fijnheer.


22-9-2018

WARTBURGIA 1 - JOS 1 VERDELEN DE PUNTEN
De eerste competitiewedstrijd 2018/2019 in de sportparkderby aan het Driepad tegen JOS Watergraafsmeer eindigde in remise. JOS startte gedreven en zorgde dat de Wartburgianen alle zeilen moesten bijzetten vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Hemkes. Wartburgia doelman Max Klink werd direct op de proef gesteld. De thuisploeg kwam pas na 25 minuten tot een goed lopende aanval waaruit Niek Remijn niet doeltreffend kon afronden. JOS kwam in de 26e minuut op een 0–1. De toegekende vrije trap werd in eerste instantie in de muur geschoten maar direct afgemaakt door Maurice Renger. JOS was de bovenliggende partij in de eerste helft. De spelers vonden elkaar zeer gemakkelijk. Uit een in eerste instantie afgeslagen aanval van JOS door Wartburgia, kwam Maurice Renger op twintig meter van de goal in balbezit. Met een direct genomen prima schot liet hij de 0-2 aantekenen.
De tweede helft een beter spelend Wartburgia. Dit resulteerde in de 59e minuut in de aansluitingstreffer door Niek Remijn. De vraag onder het thuispubliek: “Zou er nog meer in zitten?”
Wartburgia creëerde diverse mogelijkheden. Daan Tuerlings kreeg een mogelijkheid maar verzuimde te scoren. Het was Jacco Fijnheer, die vanaf de rechterflank met een goed schot, de verdiende 2–2 liet aantekenen. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Wartburgia voor 3–2, maar Niek Remijn was hierin, helaas voor Wartburgia, niet succesvol.
Einduitslag 2–2. Volgende week 29-09-2018: Sporting Andijk 1. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling Wartburgia: Max Klink (k), Tim Stam, Joost Homminga (72e Matthijs Ramaker), Stijn Knigge (45e Thom Ridderbos), Melvin Akkerman (@), Wanar Kelmanutu (60e Dimitri Brinkman), David van Paridon, Niek Remijn, Armando Cuvalaij, Daan Tuerlings, Jacco Fijnheer.


15-9-2018

WARTBURGIA 1 WINT VERDIEND, MAAR STROEF VAN DE MEER
RECTIFICATIE: In het verslag van jl. dinsdag 11 september 2018 is een omissie opgetreden. Hierin is niet juist vermeld: Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia”. Dit moet luiden: één minuut stilte voor de overleden moeder van één van de spelers van de Wartburgia selectie. Excuus hiervoor.
Voorafgaand: James Riley nog herstellend van een knieoperatie is voorlopig nog niet beschikbaar. Teammanager Jan de Haan: “Heb de indruk gekregen gedurende de afgelopen weken dat ons team dit seizoen zeker mee kan doen boven de middenmoot.” Vandaag: De tweede wedstrijd in de bekercompetitie 2018/19. De wedstrijd tegen Robinhood was komen te vervallen.
De wedstrijd tegen Ouderkerk, dinsdag 11 september 2018, werd overtuigend gewonnen met 0-8. Een gelijkspel of een overwinning zou voldoende zijn voor verdere deelname aan de bekercompetitie 2018/ 2019. Dit is ook gebeurd. Wartburgia startte zoals altijd met goed verzorgd spel. Direct ontstonden mogelijkheden om de score voor de Wartburgianen te openen. Al in de 5e minuut bediende Kelmanutu op maat Tuerlings. Geen succes. De druk op De Meer werd hoger. Vele corners waren hiervan het gevolg. Leverden geen goals op. Remijn kreeg vanmiddag diverse mogelijkheden maar kon helaas deze kansen niet benutten. Toch kwam Wartburgia op voorsprong. Een lichte overtreding op Remijn in het 16-meter gebied werd door de, af en toe wat discutabele beslissing nemende, arbiter (waaronder een gele kaart voor Ridderbos), beoordeeld tot een penalty. Remijn rondde doeltreffend af voor de 1-0. Verdiende voorsprong gezien het speloverwicht. Door een fout op het middenveld en niet kordaat optreden in de verdediging van Wartburgia kwam zeer onverwachts de 1-1 tot stand. Na rust hetzelfde beeld. Wartburgia de bovenliggende partij. Veel mogelijkheden. Geen doeltreffende afronding. Zowel in de 1e helft als in de 2e helft stond Wartburgia tegen de bekende muur te spelen. De mogelijkheden die voldoende aanwezig waren om het spel ”breed” te houden werden in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Ouderkerk niet benut. Alles liep dus in de zogenaamde trechter. Een overtreding op één van de aanvallers van Wartburgia leidde tot de tweede strafschop van deze middag. Voor de tweede maal was het Remijn die de 2-1 tot stand bracht.
Eindstand 2-1. Een lastige wedstrijd gebleken voor het team van Bergsma. Gecreëerde kansen niet optimaal kunnen benutten. Wartburgia verdiend gewonnen en bekert verder. De 1e competitiewedstrijd 2018/2019 op 22 september 2018 thuis, tegen JOS Watergraafsmeer. Aanvang 14:00 uur.

Opstelling Wartburgia: Klink (k), Stam, S. Knigge, Ramaker (60e Klink), Akkerman (@), Kelmanutu (60e Brinkman), v. Paridon, Remijn, Ridderbos, Y. Knigge (45e Fijnheer), Tuerlings.


WARTBURGIA 1 WINT RUIM VAN OUDERKERK SV. 1

Sportvereniging Ouderkerk te Ouderkerk. Dinsdag 11 september 2018.

De eerste wedstrijd voor het team van Hans Bergsma in de beker competitie 2018/2019. Na de afgelasting tegen Robinhood voor de beker vorige week, vandaag uit tegen Ouderkerk sv voor de 1e bekerwedstrijd. De vraag: Hoe zou het team van Bergsma voor het seizoen 2018/ 2019 er voor staan met een aantal nieuwe spelers?
Voorafgaand aan deze wedstrijd door beide partijen één minuut stilte i.v.m. het overlijden van één van de spelers van de selectie van Wartburgia. Zeer respectvol en indrukwekkend. De eerste helft liet Wartburgia zeer attractief spel zien. Door snel gemaakte doelpunten uit goede aanvallen stond Wartburgia in no-time voor met 0-4. De ploeg van Bergsma liet goed aanvallend spel zien met verzorgd combinatiespel. In het bijzonder de 1e gemaakte goal was een bijzondere.
De doelpuntenmakers laat ik voor nu even achterwege. Aangetekend dat Wartburgia de score nog verder had kunnen uitbreiden voor het ingaan van de 2e helft. Hier ontbrak het aan de nodige effectiviteit.
Ook na rust bleef Wartburgia de bovenliggende partij. Na enkele wissels bij Wartburgia werd score verder uitgebreid naar 0-8.
Samenvattend: Een goede partij voor de mannen van Bergsma. Een zeer overtuigende en verdiende overwinning. De volgende bekerwedstijd, thuis as zaterdag 15 september, thuis, tegen De Meer s.v. Aanvang 14:00 uur. Komt allen kijken. Hierna gaat de reguliere competitie 2018/ 2019 van start.

Wartburgia 1 - Castricum 1 2-1

0-1 Max Lodewijks

1-1 Jacco Fijnheer

2-1 Daan Tuerlings
HBOK 1 - Wartburgia 1 1-0

1-0 Achmed Ahahaouifoto's: Frank van Paridon

 Sporting Andijk 1 Wartburgia 1 1-5

0-1 Daan Tuerlings

0-2 Daan Tuerlings

0-3 Armando Cuvalaij

1-3 Luc Waardenburg

1-4 Daan Tuerlings

1-5 Daan Tuerlings
Wartburgia 1 - JOS Watergraafsmeer 1 2-2

0 -1
Maurice Renger

0 - 2
Maurice Renger

1-2
Niek Remijn

2-2
Jacco FijnheerWartburgia 1 - s.v. de Meer 1 2 -1

1-0
N. Remijn (pen)

1-1


2-1
N. Remijn (pen)

Datum: 15-09-2018

Wedstrijdnr.: 283:
Scheidsrechter:
Stapel, A.J.

Accommodatie:
Sportpark Drieburg te Amsterdam


foto's