WARTBURGIA 45+
uw schrijver Leen Van Netten

ZON
(29-9-2018)
WARTBURGIA 45+ - OVERAMSTEL 45+ 8-1
WAT EEN SUPERSATURDAY!
Na de kou en regen van vorige week, deed de nazomer de gewrichten meer dan goed en de awakeningcall in de kleedkamer deed wonderen. Onze meer dan gevulde bank gromde en in het veld werd dit op gepakt; vechtend voor je plekje is immers een opdracht! Jan Westland, leep, achterbaks en gefocust, ontpopte zich als een Totti en was soeverein. We gaan vast meer van deze klutsknie horen. De ingevallen (niet om zijn wangetjes) Jan Glas liet zien dat invallen een kunst is; een lob over de keeper in vertraagde opname en goed zichtbaar voor de licht zon verbrande toeschouwers was van een grote schoonheid en zowaar zijn tweede!
Frankie een hattrick, Brando 2x en Lammie keurig ingeschoten (1x) en de steun van de dominante supporters, sloten we elkaar in de armen en beloofden elkaar de eerst aanbetaling voor de Ardennen 2019 te gaan voldoen en gingen vervolgens uitbuiken op het Wartburgia terras.
Uw leidinggevende, even in rustende linksback, Leen van Netten.


Waarde vrienden,
Met enige pijnstillers zijn de vingers net te gebruiken om jullie te mailen. De rest van mijn lijf was zondagochtend een ware ontdekkingstocht! Wist niet dat ik van kruin tot enkels zoveel spieren had die allemaal tegelijk pijn aangaven. Dankzij de roggejenever en de Chouffe heb ik de zinnen toch enigszins kunnen verzetten en dook met gemak alle hoeken van de kamer in, de mattenklopper van echtgenote Helen ontwijkend, omdat ik het streepje op de fles overschreden had.
Nu ja, Alex en Gerard uit de running en Camiel in eigen team de nul houdend, rest er niets anders Eddy Treijtel te benaderen als sluitpost en anders, mits het niet regent ga ik volgaarne wederom door het stof.
Uw lenige lijnkeeper, Leen van Netten.OFFICIEUS KAMPIOEN
(12-5-1018)
ASV De Dijk Vets 45+ - Wartburgia 45+       2 - 8
Nerveus, maar toch dominant schoten de mannen, aangevuld met 2 wel heel goede sterkhouders uit de starblokken en alras was het 0 - 3. Enige verslapping en ruststand  2 - 4. Na enige wisselingen stoomden we uiteindelijk op naar een  2 - 8 overwinning.
6 punten voor en een riant doelsaldo maken de heren officieus kampioen.
Een driewerf hoera voor de mannen!
Uw toekijkende blessurevrije linksback , Leen van Netten.


EEN BOLLEKE VAN GLAS
(29-4-2018)
Gehinderd door een Bourgondische kastijding, alweer een luizige reuma aanval, heb ik de uitwedstrijd tegen Breukelen, zie ook vorige week beschreven, moeten bevoelen en vermoeden, al kijkend in mijn glazen Chouffebol.
Ik schat zo….; beelden kwamen wat wazig binnen, Nibbering laatste man en de spits van Brooklyn op de trein gezet naar Polen, een voor de rust score van 0-3 en de rest gewoon uitgespeeld! Ik kan het ook mis hebben, edoch …ik voorzie meer moois om ons op te richten.
Uw Orakel uit Diemen, Leen van Netten.


ALLE 10 DER UIT
(21-4-2018)
Wartburgia  45+  - FC Breukelen 45 +    4 - 4
Wat een spanning ! Eerst op de vroege ochtend een concert in de Muiderkerk en na het zingen de kerk uit naar de Wartburgia walhallah
Rust 2 - 0, daarna terechte penalty en 3 - 0. Doelman Maatje Schaft speelde de wedstrijd van zijn leven en beslist man van de wedstrijd. En toen de ommekeer,…het leek wel” Leiden ontzet “ en in no time 3 - 4 achter, tot grote ontzetting van de bank en onze eigen marathonman Frank H., die vroeg om 10 wissels! Alsnog de mouwen opgestroopt en de gelijkmaker binnengedrukt!
Toch,…. gelaten en wat boos het terras opgezocht, na het horen van het eveneens gelijke spel van naaste belager AS “80 brak het zonnetje in ons humeur door en hebben we het nog steeds in eigen hand om aan het eind dat vat bier leeg te mogen drinken.
Het was spannend om vandaag bij Wartburgia te zijn!
Uw ongevaarlijke , dus niet spelende linksback , Leen van Netten. Doei!


BERTJE CARMEN
(15-4-2018)
Wartburgia 45+ - Muiderberg 45+ 10-0
Na 2 jaar als taxichauffeur, helaas ook op zaterdag, over ’s Heeren wegen gereden te hebben, een nieuwe baan,……… en daar was hij weer en… al weer voor de derde keer in zijn 40 jarige carrière! Bert, onze eigen man van glas,speelde lekker mee en genoot net als wij, mooi weer, niet al te kritisch publiek, Roel er weer eens bij in de dug out, liepen we toch simpel over de tegenstander heen. Juweeltjes van Jorge, Marty en Slootje. De KLEEFMANTREE in de knop en levend, een overvol terras met vers op de dag geschilderde picknicbankjes door Robbie Lasereyes, vol met verfafdrukkonten, naar ik hoop, een mooie zonnetje,  lekker biertje, Henk Verhagen terug in de bestuurskamer, en dat alles kan nog maar mooier worden de komende tijd.
Zaterdag zijn wij er weer!,… en,………opstaan voor ons misstaat niemand, de bankjes zijn dan wel droog!,…wat een superterras!
Het was toch wel weer fijn bij Wartburgia te zijn.
Uw luizige linksback, en hulde aan Dewa, Leen van Netten.


REPLIEK VAN LEEN
Meisjes en jongens, uitgedaagd door de webmaster, “liever schrijven of feest organiseren”, het volgende; een knal rollator feest met bingo, karaoke, als wij, veteranen 45+, op de valreep van onze mogelijkheden, kampioen mogen worden/zijn,….3 dagen carnaval! Veld 2, gezien het plaatsen van haringen, voor de minimaal 40 tenten, moet gras toch wel de ondergrond zijn. Veld 3 t.a.v. campers / caravans en de benodigde elektrische aansluitingen, Veld 1 Leidsepleinkloon op het terras de opkomst de 40 mantellende selectie der kampioenen, gekleed in uniform gesponsorde sportkleding  , hoewel de catering en nader te plannen logistiek  uitbesteed moet worden,.. en,……….. wat wij ,……. denk ik dat …….wij, net als elke zaterdag (52 x per jaar) gewoon maar gaan nazitten met een frisje om vervolgens te focussen op de surveilvel4daagse in de Ardennen medio juni.
Toedeloe, linksback Leen van Netten.


BROTHERHOOD OF MAN
Wartburgia Vets 45 +  versus  HSV '69    11 - 1
Op een mooie lentedag, veld 1,15.00 geladen en opgeladen met enkelen jongere /geleasede ouderen erbij, een volle dug out; kortom de ingrediënten konden niet beter…, traden de mannen aan, veni vidi vici en het stond 11 – 1.
Prachtige doelpunten en oogstrelende , goed te volgende combinaties van af het dakterras, lieten de biertjes en, ja ze waren er weer,… Roef en Phylliswhiskeys en goede diepgaande conversaties over de zin van het bestaan, was het meer dan goed deze keer de fiets gekozen te hebben,goed smaken of zoiets.
Gerrit zijn bloembolletjes en magnolia staan er prima bij en het definitieve draaiboek richting mogelijk kampioenschap en “DEMANNENINDEARDENNEN” begint ingekleurd te worden.
Gerust ga ik de Pasen in: het was weer fijn bij Wartburgia te zijn.
Leen van Netten.


2 van de 11 doelpunten van de 45+


WINTERKOUD
(zaterdag 17 februari)
Buitenveldert vets 45+ - Wartburgia Vets 45+  0-2
Op een tijdstip waar ik meestal een powernapje pleeg te ondergaan, traden we eindelijk om 16.45 uur op het winderige en op fikse loopafstand van de kleedkamer, op veld 3, aan tegen Buitenveldert, dat bij ons thuis met schaamrood op de kaken en 11 tegentreffers naar huis gestuurd werd. Vooral tegen ons zelf spelend kwamen we met hangen en wurgen op voorsprong, de tweede helft was zelfs nog matiger en Frank kopte de bevrijdende 0 – 2 binnen. Als je op een missie bent moeten slechte wedstrijden ook gewonnen worden!
10 gewonnen en 1 gelijk, daar kun je mee thuis komen. Dank aan het wederom aanwezige legioen rest mij nog te melden dat het weer fijn was bij de oude jongens van Wartburgia te zijn.
Uw luizige linksback, Leen van Netten.
P.S.
De komende 2 weken ben ik i.v.m. een hoogtestage in de Ardennen.


KANTINEDIENST
(zaterdag 10 februari)
Wartburgia Vets 45 +  - TABA “even oud”      6 - 2

Verzamelen om 9.30 uur en spelen om 10.30 uur kan euforisch werken en herinneringen oproepen aan jeugdwedstrijdjes anno 1965 om en nabij. Vrijdag dus maar naar de bakker en de slager, immers zaterdag lukt niet, uit schema en gewoonte. Mooie opkomende zon, prima temperatuur en een wel heel nat veld met pijnlijke uitglijders voor Kyong en Maatje Schaft, toch redelijk uit de startblokken en gedecideerd door Iep naar 1 - 0. Onnodig verslappend  opeens  1 – 2 achter, een geheel nieuwe ervaring dit seizoen, het legioen bestaande uit wel 20 man loeide en schold ons liefdevol naar voren en dat miste zijn uitwerking niet. TABA volkomen stuk gespeeld en frivool naar 6 - 2.
9 x gewonnen , 1 x keer gelijk.
En dan gewoon of je nergens last van hebt,…… kantinedienst, hulde aan Rob en Frans van Veteranen 35 + voor hun kantinedienstaanwezigheid, hun wedstrijd op het 2e veld helaas afgekeurd.
Vanaf 14.00 uur vol in de stijgbeugels met Marty en Martin, moet ik eerlijk toegeven dat de wachttijd voor de bar binnen de norm viel, dankzij Irma, Marja en Nikita, en had ik in elk geval tijd had om smachtende klanten voor de bar te wijzen op de gevaren van ongezonde snacks, suikervolle frisjes, biertjes en de parkeermeter, heb ik toch het idee goed aan mijn CV gewerkt te hebben en vooral opvoedkundig onderbouwd de jeugdige dames en heren gewezen heb op de theedoek act al la Tommy Cooper en er velen geoefend hebben en verwonderd door zoveel talent heb ik me uiteindelijk voorgesteld als  Leen van Netten, luizige linksback, die het altijd leuk vind lid van Wartburgia te zijn.


AMSTERDAM NOORD (zaterdag 3 februari 2018)
DVC Buiksloot Veteranen, 3elftal, aangevuld met enkele alcohol loze en hardlopende begin veertigers - Wartburgia Veteranen, belegen en goed op leeftijd      0 - 1

Met een ruime selectie afgereisd lokte de veel te kleine kleedruimte onbedoelde, doch stiekeme elleboogjes uit.
Na 15 minuten stond ik in de kleren en begon met spierpijn aan de warming up. We speelden te weinig gedreven en konden het gewoon beter zijn niet omzetten in doelpunten. Buiksloot wisselde na de rust zeker 40 jaar en de wedstrijd dreigde te kantelen. Verbeten scoorde Iep met hulp van de uitglijdende keeper en gooide we met kunst en vliegwerk de deur op slot.
Karel , geïnteresseerd in heden, verleden en toekomst wist te achterhalen dat DVC staat voor: DWVVolewijkersCombinatie.
Rest mij te vragen:
Waar blijft de Feed Back op de obligatiesActie en de follow up?
AD interim Gosse van de Wal , hoe of wat t.a.v. “In het zonnetje zetten “lid van verdienste, erelid, voordragen voor ener ridderorde of een skybox op de Henri Dunant”?
Een kritisch lid is beter dan een slapend lid,want daar heb je ook niets aan!
Ik was weer luizig op de linksbackplek  en blij lid van Wartburgia te zijn.
- Leen van Netten.


TOEN WAS HET EFFE STIL
zaterdag 30 december 2017
Uitstrooi ceremonie van Gerrit Kleefman meer dan bijzonder! Prachtige toespraak van Karel Achterberg, een mooie magnolia op de as en op een bedje van wilde bloembollen, mooi bordje, gemaakt door Rolf Schaft en veel maatjes aanwezig en een mooi muziekje.
Zoon Leon kan hier wel mee verder.
Daarna met velen getraind en het leven gevierd met hapjes van Joost en drankjes van onszelf. Respectvol blijkt een waarde te zijn en is meer dan een toevoeging voor iedereen die het fijn vindt lid te zijn van Wartburgia.
Bedankt.
Uw fotogenieke linksback, Leen van Netten.


ZATERDAG, 23 DECEMBER, GEWOON TRAINEN!!!
Stiekum wat eurootjes ingezameld, getraind 10 - 10, een kerstsfeertje gecreëerd en lieve mensen in het zonnetje gezet! Wat kan het leven toch simpel zijn!
Irma, Marja, Robbie en Dewa bij ons liggen jullie als kerstkindjes in een uitgebouwde kribbe onder de kerstboom.
Volgende week, ......Gerrit uitstrooien, een struikje planten en een lange neus drinken en een beetje trainen, en daarna een ode aan het leven.
Vooral in deze wedstrijdloze tijd is het zo fijn lid te zijn van Wartburgia.
Uw verlicht ontstoken linksback Leen van Netten.


NU MAAR EVEN NIET
Vanaf zaterdagavond, 2 december j.l. is dan eindelijk de griep doorgebroken. Sinds die tijd lig ik 18 uur per dag in bed, het liefst 24 uur, dit om door liggen te voorkomen. Ik heb heftige koortsaanvallen en droom als of ik figurant ben in The Walking Death. Gelukkig ondersteunt de reuma het slechte botten gevoel, het slechte spierengevoel. En dat allemaal om onder de kantinedienst van 16 december uit te komen! Kortom, blijf waar ik ben en ga zelf niet eens mee naar Almere om te kijken. Probeer nog wel even mijn Chinese matchfixers te benaderen om aan de juiste kant van de score te blijven.
Mede namens Henk Groen, en fijn weekend,
uw snotneusige linksback  Leen van Netten.


KOUDE POTEN
Wartburgia 45 + - Geuzen M.    1 - 1

Zo, de eerste serieuze  aanval  op onze toppositie afgeslagen. De altijd wat provocerende en fysiek spelende tegenstander trof in leidsman Rolf Schaft een niet te nemen hindernis en de jarenlange frustratie onzerzijds voor deze angstgegner deed mij in elk geval de kou vergeten, hoewel ik om 17.19 uur nog steeds koude poten heb, net als Jan van Slooten, hij van het ijs om zijn dikke enkel, ik van het geblesseerd toekijken.
Zo. Even een oud borreltje en een kleintje Chouffe en dan door naar ons jaarlijks FEBO-bezoek met onze meisjes. Het zal mij benieuwen welke receptuur onze Gerrit met zijn permanente helikopterview  nu weer naar beneden gemaild heeft en hoe laat we morgenochtend weg mogen!
Door weer en wind gehard moet ik toch weer concluderen, dat het fijn is lid van Wartburgia te zijn!
Uw linkerliesdyslectischelinksback, Leen van Netten.

Voor de websitegehandicapten een CC  via de mail, binnenkort toch maar gaan vloggen.


Robbie Sloep ik haal je achternaam liever weg,….. nou ja, …. december en dat rijmt lekker, Dewa en 2 blonde wijven I. en M. achter de bar, waar zouden we zonder jullie wezen, dan wel zijn? Onze Mickey Rooney “lookalike “ Robbie, scheurt, zeurt, lacht en is niet alleen een mislukt acteur, maar ook als een stiekeme “B 100“, ja jullie kennen de avonturen van Bassie en Adriaan nog wel, ik moest het doen met “Biggles“ en ”Arendsoog“ van P. en J. Nowee, riep hij al 2 jaar tijdens de verbouwing  ”weer niet, weer niet, weer niet” .

Eerste obligatie waarschijnlijk betaalt vanuit zwijggeld uit een afrekening enige jaren geleden vlak bij de kantine door niet nader genoemde criminelen, levert hij ons met regelmaat haring in mooie stukjes, tijdens zomerreces, danwel winterstop, ons veel opruimwerk en opbouwwerk uit de hand nemende en…. verdient een obligatie van ons!
Onze gastvrouwen Irma en Marja zijn de draagmoeders van Wartburgia, waar je zo maar aan de tiet kan voor tosti, loempia en alles met de nodige hartklepolie.
En dan DEWA,
Bung harti, no doekoe   en vooral Dewa: we lobi You brada!!
Met de kerst zijn jullie eregasten in de herberg en……. niet in de stal!
Voor jullie een: "HiepHiepHoera en Dank jullie wel”!
Zaterdag mag ik vast wel voordringen,…uw luizige linksback, Leen van Netten.

Welk lid stelt zich nu eens voor?
Zeker 300 mooie plekjes op de website.


VRIJ, MAAR NIET VRIJGESTELD

Als koploper schijn je te moeten trainen en verdacht moet zijn op mogelijke scouts uit binnenland en buitenland. We waren met velen, want hoe ouder hoe gekker, toch???, dus waarom niet????
Coach Jan W. stelde ons voor aan Jaap Stam, wat ik al verdacht vond, want die is immers kaal en deze had nog wat grijs staan. Maar ja, dromen mag toch, helemaal toen er een videoanalyst ten tonele verscheen, met zwaar materiaal. Wat ongemakkelijk voelend werd mijn eigen verdiende buik vanuit diverse hoeken vastgelegd en bleef de man maar vriendelijk naar me lachen, terwijl Jaap Stam maar bleef noteren in zijn aantekenboekje.
Nou ja, dan maar laten zien waar ik sta op het veld, geen slow motion nodig, altijd handig voor de scherpte, paste ik me geheel aan om het de heren hun werk wat makkelijker te maken, 1 foute beweging mijnerzijds leverde me een scheenbeenblessure op en Henk Verhagen een mogelijk bezoek aan de SEH of de klaagmuur.
Koud, natgeregend, heet gedoucht was Henk wat meer te spreken en bleken de 2 heren gewone mensen die wel eens werken voor een lokaal krantje.

Uw nog steeds in Sinterklaas gelovende luizige linksback , die het zoals altijd fijn vond lid te zijn van Wartburgia.


WARTBURGIA 45+ - DE DIJK 45+ 4 - 2

Eindelijk een tegenstander van gelijke leeftijd met verreweg minder haar op het hoofd, iets waar we ons toch wel wat op verkeken, net als de hoge ballen op ons doel. Ruststand 2 – 2 met een merkwaardige opleving van de immer vrijstaande luizige linksback,  amechtig doch dominant de voorwaartsen, danwel  middenlopers in de voeten speelde en zo af en toe verblindt werd door de nieuwe voetbalschoenen van aanvoerder Rolf N. te Z. die verdacht leken op afdansschoenen met laklaag en nog steeds niet gewend aan de molières van de meer dan verdienstelijk spelende Jan Glas een pass liet mislukken; in de rust met de deur op slot gedoucht om als bekende Nederlander al snel gesnitscht aan “METOO” te voorkomen/ontkomen, bracht onze scheids Rolf S. te A. ons gladjes naar de overwinning onder de constatering dat het legioen groeiende is en Gerard Beute ( gaat weer trainen om schoonzoon Brando, te laten ervaren hoe je op snelheid van achteruit een machtige Wim Suurbiervoorzet moet geven) en Rob “Steffie “Steffels zitten er 7x3 = 21 punten in de knip, kunnen we in de komende winterdip wel wat hebben.
Het legioen groeit……. en het zijn niet  “The Walking Dead “.
Zo, net op tijd,… Sint Maarten!!!, lichten  uit , …en zeker 2 uur onbeweeglijk achter de bank en uit die mobiel! Kunnen er ook nog leuke dingen gebeuren!
Luizige Leen genoot ook vandaag lid te zijn van Wartburgia en steunt van harte “Palingoproer 2" en hoop op een afgeladen Kantine maandag aankomend.


HSV “69  45 + en 1 van 37 - Wartburgia 45 ++  1 - 2

Na een onderhoudende autorit door het groene hart onzer provincie kwamen we keurig op tijd in DE Hoef, afslag 3e weiland en in de middle of nowere, aan en koesterden we de stramme botten aan een heerlijk zonnetje. Het legioen was weer in grote getallen aanwezig! Henk Verhagen, Gosse van de Wal, Arend de Vries, Cees “Jansma“ Dekker, Karel Achterberg ,coach Jan Westland, aanvoerder Jan van Slooten, reservespelers Martin Swab,  Jan Sikkens en mijzelf verdrongen zich bij de dug out om een zitplaats te bemachtigen en te ontsnappen aan de plotseling neervallende regen, die de scheids, brildragend en met afstand en op afstand onze knappe, maar krappe voorsprong te niet  deed en door zijn met regendruppels beslagen bril een uitglijder aan zag voor het onderuit halen van de tegenstander en plotseling tussen de mensen kwam en de bal op de stip legde. Na de rust  maakten de invallers Jan van S. Martin en schaduwspits Leen niet het verschil, maar wel de doorslag. Briljant voorgezet Martin en briljant afgemaakt Brando! Ooit wel eens op een bewegend voetbalveld in de Ronde Venen gespeeld? Moet je doen,op mijn lijf geschreven,ik voelde veel beweging en was weer eens helemaal mezelf. Jan Sikkens blijft zuinig op zijn nieuwe  gifgroene voetbal molières en bleef op de bank, hij deed wel de douche mee.

De hartelijke groeten, Leen Multifunctioneel.
Wederom fijn nog steeds lid van Wartburgia te zijn.


HERFSTVERPOZING (29 oktober 2017)
Wartburgia Vets 60 +  - Arsenal, een jaar of 5 minder  4 - 1

Alweer om 10.30 uur spelen, Niels Poetin geselt de uitkeringsgerechtigden schon wieder, te vroeg naar de bakker en slager, ontbijtje naar binnen proppen met natte haren op de fiets naar de crime scene en dan…….Arsenal, altijd met wat jonkies en meer loopvermogen, wat moet dat worden?
Het doorselecteren op lijf, ambitie en leeftijd heeft ons gebracht op een, ook na vandaag, ongeslagen en eerste plaats met meer punten dan het seizoen totaal van de afgelopen jaren, hoewel vorig jaar een kentering te bespeuren viel.
Toch een kanttekening, …”Heel  Holland bakt “ .
Marty  had voor zwagertje Lappie nieuwe keepershandschoenen meegenomen, die wat ruim zaten, maar ja, dan haal je, te laat opgesprongen, toch wel de lat! Na een prachtige goal onzerzijds scoorde Arsenal, ik kon er ook niets meer aan doen, via de nieuwe handschoenen van Lappie binnen. Een dompertje, maar begrijpelijk, na inspectie in de rust bleek dat ons keepertje OVENWANTSCHOENEN aan had.
Tweede helft, te lang onder de douche, Arsenal stuk gespeeld en weer gewonnen. Jorge sterkte van de week met de afronding.

Man of de Match,
Zonder doorgestoken kaarten en voorkeurstemmen, Rolf N. te Z.
Ik zelf was ook wel goed en zat er dicht tegen aan!

Uw tussen wal en schip opererende multifunctionele, nou ja jullie weten het ……Leen Luizige Linksback, vond het weer fijn lid te zijn van Wartburgia.

Jan M. te V, wordt lastig man, never change a drinking team.
HOEZEE,HOEZEE  voor de visagistes van ons clubgebouw.

Lid stelt zich voor:
A.s. Zaterdag zit ik om 12.30   links van de entree met rode roos in de kantine.

Leen.


WARTBURGIA 45 + - BUITENVELDERT IDEM....11 TEGEN 0

(2 oktober 2017)
Euforische stukjes zijn eigenlijk ietwat aan de gênante kant; dan maar zeuren over de regen, groeipijntjes en het jong juniorentijdstip ter aanvang van onze wedstrijd, het ruim beglaasde uitzicht in de kantine zat vol regendruppels en de verwarming was uit,  helpt ook niet om een schets te maken van een dagje Wartburgia.
Zo, genoeg gelogen, wat een topdag , als dit weer aanhoudt en de komende weken er sprake is van afkeuring dan zijn wij gewoon “Herfstkampioen“
En dat,….ja vul het maar in!
Door de zure appel heen bijtende op de fiets van Diemen naar Wartburgia ( ca 2000 meter), want 4 uurtjes parkeertijd is een risico als je wedstrijdje om 10.30 uur begint, kwam ik binnen het kwartier bijna droog aan.
Nog niet helemaal in de juiste modus, stond ik verdwaasd op het veld, de jongens van het gezag hebben mij kleding / onderkleding keurig  in de kooicontainer gedaan en ik mocht aantreden en een verschrikkelijk gevulde tegenstander flink raken na een soepeluitgevoerde Bruce Leenkick, om te laten zien dat ik er was!

Rusten met 6-0, douchen, kijken en bekijken,11- 0,en toen 12.10 het eerste biertje, toch op de fiets, hield ik, ondanks een ernstige krampaanval, het 3 lapjes van € 5 vol en haalde redelijk makkelijk de thuisplaat, waar ik Nibali de ronde van Lombadije zag winnen door vlak voor de finish wakker gemaakt werd door een kleinzoon.

Wat fijn dat er leuningen aan de trap zijn bij Wartburgia,..nu de lift nog en ik kom vaker op de fiets.

Uw mulitietegebruiken linksback,
Leen van Netten.

Hulde aan scheids!


DAGSLUITING (13 mei 2017)

Alweer een voetbalseizoen voorbij, voor mij persoonlijk het 53ste en vandaag als second hand doelverdediger tegen mijn principes toch maar het gat opgevuld, maar niet het doel gedicht en de ballen naast de goal waren het ergste, onder het in mijn ogen steeds lagere afscheiding, rechtte ik wel mijn rug, maar Jezus wat een hindernis.
Dacht even dat ik in de epiloog zat en maar eens moest nadenken over een erehaag / afscheidswedstrijd a la Henk Verhagen,  met cadeaus, erelid en mijn altijd dreigende linkervoet in de  HALL of FAME vlak voor de entree onzer nieuwe clubgebouw,….nee dus Bertil Zegerius, daar is inmiddels geen spaan meer van over en geruimd met Wartburgiasteen ,maar nog altijd een Fenix uit de as herrezen en met inmiddels volgelingen, ook zij die nog bewegen , is het op 13 juni alweer een jaar gelden dat “Heb je het lekker bij me ? “,: Vuile pisnicht”” “Heeft je vrouw geluld? Ons aller  Gerrit Kleefman,kind van de club ,chef kok , intrigant, klein hartje,lieve jongen , uitvinder van de “Golfkoffer “ en het nieuwe” nose” logo voor New York,nog steeds niet uitgestrooid,Leon kunnen we de Urn meenemen naar De Ardennen,dan wel inmetselen gelijk de Non van Monza in een van de vele nog niet gedichte spouwmuren van ons clubgebouw?

Dit alles gemeld te hebben denk ik “Scheit “… we gaan door, ik weet zeker dat het volgende seizoen ik iedereen zoek speel en Bertil bevrijdt van zijn Fenix en tegen heel  Wartburgia kan zeggen ….

Als een levende Fenix zal het altijd fijn zijn  lid te zijn van Wartburgia!
Oh ja , we hebben verloren.

Leen van Netten.


Wartburgia Vets 45 + - Muiderberg 45+  6-1
(5 maart 2017)

13.30 uur  stromende regen, oppassen voor verkoudheid en longontsteking, maar een extra borstrokje aan gedaan, toch??!!!:   vanwege de wisselproblematiek…. bij containers en portacabinsuites, kan het zomaar gebeuren dat e.e.a. anders is.

2PAC Dewa, voor 11 uur al meer dan nat geregend, heeft met onnavolgbare Wintihulp zijn zaken op orde en zorgt er voor dat allemang een bung harti gevoel overhoudt en iedereen terug kan kijken op een bung sweety day.

Dewa, het moet maar eens gezegd, je bent Moksi Alesi voor Wartburgia. Dank je wel!

De in feite ouder dan,….. 45 + mannen mochten dan eindelijk eens kleien op  een normaal voetbalveld, waarbij menig te weinig gebruikte spier gepijnigd op een ouwe blauwezeekleiveld ( op de Bosatlas uit 1948 aangegeven met ener roze kleur) het licht  weer zagen, Achterberg superfluitende Oesterdealer,….alles valt op zijn plek….en een welgemeend  “ I EP, IEP hoera “ voor een ( werd wel weer eens tijd! ) weergaloos  doelpunt, aangevuld door 2 karaktergoals van Martin Swab

Leen, uw opgeleefde linksback,. Je moet haast  wel  lid  zijn van Wartburgia …… toch!

alweer super weer


Muiderberg 60 + -  Wartburgia 64 +  1 - 1  (9 oktober 2016)

A1 eindelijk open  in het weekend, tomtom niet geüpdatet ( volgens de spellingscontrole duidelijk niet Nederlands , ga ik voor neutraal Zweeds ),te vroeg opgeroepen en om 11.30 uur aanwezig ,de nieuwbouw aanschouwend en  wetende dat de clubincasso webbased wakker doet worden aan alle leden en Cito toets Arnhem voor 18 + leden een Begrijpend Lezen "toets ontwikkeld heeft , zit er toch wel beweging in de nieuwbouw en de behaalde punten van ons "Makkerteam".
Geweldig weer, op weg naar Muiderberg alle kanten opgestuurd ,mind you ,wel 5 banen snelweg richting Maxis , haast mijn voortanden verloren ,omdat ik 1 richting verkeer in hartje Muiderberg , haast de verlossende Brink bereikt , aan de kicksen lapte ,niet meer wetende wat blind achter  mij aanreed en met een wat boze roodharige, wat corpulente en slecht gepoetste tanden hebbende patser ...mij toch voor moest laten gaan, werd ik door Freek de Jonge , weet hij veel , de juiste afslag wijzend , op de plaats van bestemming aangekomen...Met Rolf Nibbering  ,afwezig vanwege Bolletje / Pijltje ,had  hij, ons, ondanks gebrek ener rijbewijs, 10 kilometer eerder op de plaats van bestemming gekregen en ons...ja echt niet hoor..1-1 en allemaal happy.

Het was fijn uitspelend lid van Wartbugia te zijn

Leen,.........uw sukkel op het veld heeft  het maar weer gemeld,....tot volgende week!INDIAN SUMMER (2 oktober 2016)

Veteranen 45 +, moet eigenlijk zijn 60 en een beetje, walsen als verheven gelukkige Legerdesheilssoldaten voor de 3e keer op rij over tegenstander heen.
Zo, dat gezegd hebbende, heb ik genoten van de Moniquesquad op veld 1, met een met nummer 15 spelende blondine die veegde, sleurde en vermeurde, niets ontziend de tegenstandsters tot figuranten degraderend; helaas duurt een wedstrijd  tot het laatste................... en kwamen de tegenmeiden terug tot 4-4 ,waarna wij het veld in mochten en helaas moest ik constateren dat dezelfde meiden meer dan gezellig, nadat ik met maatje Jan, gewisseld in de rust, plaats wilden nemen op  "onze skybox ", wijzende op het verdwenen bordje "opstaan voor iemand misstaat niemand " , slechts een jongedame reageerde en vroeg.."wat bedoelt u?
"Helemaal niets, sorry, ik zocht slechts contact en zal wel een stukje schrijven over 4-4 en toch zoveel plezier,.....daar moeten wij tegen spelen en niet op 3 januari 2017, maar zo snel mogelijk; immers een winning team snoert, arrogant als we zijn graag deze dames de mond en mogelijk in verbond een/ twee / drie heftige mixteams einde seizoen, gezamenlijk in de Wartburgiayaccuz iklussend de laatste hand leggen aan de "Gerrit" Brulle " Kleef " Arena, neem ik maar een Lachouffe en denk met lijf en geest gaat het nog steeds goed en ben blij lid te zijn van Wartburgia.
Voor op in de strijd en altijd bereid ............uw  bescheiden linksback met meer bereik dan alleen de linkerkant, Leen van Netten.

Oh ja, Alex Sitters is unaniem de man of the Match en het was lekker weer.
Lang leve de Kraakbeweging en Dewa hoera!


TEKST (19 september 2016)

Wartburgia leden, allen sansculotte, langs de lijn en in het veld , kijken de ogen uit bij voetballes van de 45 + mannen tegen de wat uitgezakte, maar toch we fitte tegenstanders Buitenveldert...5 - 0.


Ondanks kantinedienst,...te gek voor woorden voor pensioengerechtigtigde leden, teamers.com  ,webbased incasso voor de contributie ( super Brando! ), aanvang herstelbouw( Hulde Gerard en Jan voor jullie kosteloze wekelijkse inzet ) en natuurlijk pinnen voor een biertje om in elk geval de begroting/inkomsten netjes te houden,een derde helft party met "Scheit aan de burenmuziek", zag Edje L. mee zingen en alweer nieuwe vrienden maken?  gedreven en enthousiast als ware het b junioren met nieuwe spelers,betraden we het eerste veld , omdat het niet anders kon,maar toch tegen een fit ogend Buitenveldert konden we bovenstaande emoties een plekje geven en gingen als godenzonen aan de slag,veni vini vidci ,gewoon 5 - 0 ,zeker wetend dat het levenswater van Roeff en Phyliss , zijnde Whiskey van een meer hoogstaande kwaliteit , geschonken dan wel gekocht in de speciaalzaak Mac Mae  aan de Czaar Peterstraat, echt een  bezoekje waard, wat minder vergiftigd ,toch wel redelijk soepel gespeeld en helder in de kop realiseer ik me opeens 40 jaar gelden met mijn meisje ,....nog steeds mijn meisje in de Wijtenbachstraat nummer 24 een soutterainwoning heb gekraakt en daar super gelukkig geweest ben,...lijkt wat op Wartburgia of San Fransico , zo toegankelijk  en togetheter,............komt wel goed!

Zo vlak voor de herfstdepressies is het  fijn lid te zijn van Wartburgia,uw luizige linksback Leen van Netten.

Refrein :

Wij zijn de club , de club van zessen klaar!

Wij zijn de club van trouwe vrinden,

Die onafscheidelijk met en bij elkaar

In sport en spel ontspanning vinden.

Wartburgia , de club van man en vrouw,

Blijven wij onverbrekelijk trouw!

Wartburgia , Wartburgia!

Zoals ’t bij ons is , doet geen an’re club het na!

O , ’t is zoo fijn om lid te zijn van Wartburgia!!

Refrein :

Wij zijn de club , de club van zessen klaar!

Wij zijn de club van trouwe vrinden,

Die onafscheidelijk met en bij elkaar

In sport en spel ontspanning vinden.

Wartburgia , de club van man en vrouw,

Blijven wij onverbrekelijk trouw!

Wartburgia , Wartburgia!

Zoals ’t bij ons is , doet geen an’re club het na!

O , ’t is zoo fijn om lid te zijn van Wartburgia!!

Refrein :

Wij zijn de club , de club van zessen klaar!

Wij zijn de club van trouwe vrinden,

Die onafscheidelijk met en bij elkaar

In sport en spel ontspanning vinden.

Wartburgia , de club van man en vrouw,

Blijven wij onverbrekelijk trouw!

Wartburgia , Wartburgia!

Zoals ’t bij ons is , doet geen an’re club het na!

O , ’t is zoo fijn om lid te zijn van Wartburgia!!